maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa Belediyesi, 250 milyon dolarlık kentsel dönüşümün startını verdi!

Şanlıurfa Belediyesi, 250 milyon dolarlık kentsel dönüşümün startını verdi!

Türkiye'nin birçok ilinde kentsel dönüşümle ilgili düğmeye basılırken Şanlıurfa Belediyesi 250 milyon dolarlık kentsel dönüşümüne başladı

Türkiye'nin birçok ilinde kentsel dönüşümle ilgili düğmeye basılırken Şanlıurfa Belediyesi 250 milyon dolarlık kentsel dönüşümüne başladı.

Şanlıurfa'nın eski sanayi sitesinin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi için TOKİ sahaya indi.

TOKİ'nin müşavirlik firması hak sahipleriyle görüşmelerinde yoğun ilgi olması dikkat çekti. Mülk.sahipleriyle sözleme imzalayan TOKİ'nin müşavirlik firması gece geç saatlere kadar müracaat alıyor. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, belediyenin TOKİ ile yaptığımız protokol çerçevesinde yürütülen proje maliyetinin 250 milyon dolar olduğunu söyledi. Hak sahiplerin mağdur edilmemesine dikkat ettiklerini aktaran Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, kentsel dönüşümün 42 hektarlık alandı gerçekleşmesi için düğmeye basıldığını ve hak sahiplerinin de yoğun ilgisinin olduğunu dile getirdi. Belediye Başkan Yardımıcısı Güllüoğlu şunları söyledi; "Şanlıurfa Belediyesi olarak TOKİ ile yaptığımız protokol çerçevesinde sahaya inildi. TOKİ'nin müşavirlik firması görüşmelerini sürdürüyor. Halkımızın büyük bir çoğunluğunun bu projeye sıkacak bakması bizi sevindiriyor.Biz belediye olarak bu projenin takipçisiyiz.Özelikle hak sahiplerinin mülkiyet sahiplerinin mağdur edilmemesi noktasında onlara katkı sunuyoruz.Ümit ediyorum ki Toplu Konut İdaresi daha önce gerek STK'ler gerekse belediye meclisince projesini tanıtmaya çalıştığımız tartıştığımız güzel bir projenin Urfa'ya kazandırmanın mutluluğunu inşallah önümüzdeki günlerde inşallah yaşayacağız.Bu projenin maliyeti 250 milyon dolarlık bir proje.Bu proje Urfa'nın yüzünü çehresini değiştirecek.Bu proje ile eski sanayi bölgesi yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak.Projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi konusunda hızlı hareket etmekte fayda var.Buradaki hak ve mülk sahiplerinin müracaatlar konusunda hızlı davranması gerekiyor.Ümit ediyorum ki eski sanayi bölgesinde başlayacak kentsel dönüşüm şehrimizin diğer bölgelerine de yansıyacak." TOKİ'nin müşavirlik firması yetkililerden Yüksek Şehir Plancısı Deniz Ünver ise çalışmalar hakkında şunları aktardı:"Hak sahipleriyle sözleşme anlaşmaları çok olumlu gidiyor. Bu anlada yoğun bir ilgi var.Ancak hak sahibi olmayan vatandaşlarla görüşme yapmıyoruz. Öncelikli olarak hak sahipleriyle görüşüyoruz. Ancak daha sonra hak sahiplerinin dışındakilere de satışlarda başlayacak. Şimdilik öncelikli olarak hak sahipleri var. Öncelikle kentsel dönüşüm çalışmaları boş alanlarda başlayacak. Daha sonra biten inşaatlara doldur boşal yöntemi yapılacak. Projenin 5-6 yıl içerisinde hayata geçmesi hedefleniyor. Projeye öncelikli destek olmak her zaman kazançlı olacaktır.Öncelikli müracaat edenler anlaşma yapanlar avantajlı olacak."

Adana İlk Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ ve Şanlıurfa Belediyesi 250 milyon dolarlık kentsel dönüşüm yapacak!
  • 01.12.2012 16:20

TOKİ ve Şanlıurfa Belediyesi 250 milyon dolarlık kentsel dönüşüm yapacak!

TOKİ ve Şanlıurfa Belediyesi 250 milyon dolarlık kentsel dönüşüm için gece yarıl ...

Şanlıurfa Belediyesi, 250 milyon dolarlık kentsel dönüşümün startını verdi!
  • 30.11.2012 15:24

Şanlıurfa Belediyesi, 250 milyon dolarlık kentsel dönüşümün startını verdi!

Türkiye'nin birçok ilinde kentsel dönüşümle ilgili düğmeye basılırken Şanlıurfa ...