maritbet girişmaritbet
Ayda 4 bin euro gelir cepte

Ayda 4 bin euro gelir cepte

Çok sık kullanmadığınız eşyalı daireniz size ayda 4 bin euro gelir getirebilir. Çünkü talep yoğun... İşadamı, öğrenci ya da turist olarak Türkiye'ye gelen yabancıların otel yerine ev konforunu tercih etmesi, yazlık ya da ikinci ev olarak alınan konutları mülk sahibinin kullanmadığı dönemlerde de para kazanmasına neden oluyor

 


 

İşadamı, öğrenci ya da turist olarak Türkiye'ye gelen yabancıların otel yerine ev konforunu tercih etmesi, yazlık ya da ikinci ev olarak alınan konutları mülk sahibinin kullanmadığı dönemlerde de para kazanmasına neden oluyor. Yabancılara kısa dönemli kiralamalar yapan Arthur&Miller yetkilileri, sahil bölgelerinden sonra büyükşehirlere de ilgisi artan yabancıların eşyalı daireleri bir hafta ya da bir aylığına kiraladıklarını söyledi. Arthur&Miller Real Estate Franchise ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Gül Toksoy, ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerinden gelen iş adamları, öğrenci ve turist olarak gelen yabancıların, otel İkinci ev olarak alınan konutlar, mülk sahibi kullanmadığı zamanlarda para getiriyor. Gayrimenkul firması Arthur&Miller yetkilileri, büyükşehirlere ilgisi artan yabancıların eşyalı daireleri bir aylığına kiraladıklarını söyledi fiyatından daha uygun bir fiyata ev konforu ve rahatlığını yaşamak için kısa dönem kiralıklara ilgi gösterdiğini açıkladı.

1 haftalık da kiralanıyor

Toksoy, en kısa süreli kiralamanın 1 haftalık olduğunu, ağırlıklı olarak ise en çok tercih edilen sürenin 1 ay olduğunu söyledi. Toksoy "1 ay peşin ve 1 aylık da depozito ücreti alınarak kontrat yapılıyor. Kısa dönem kiralamaların Türk gayrimenkul sahipleri için ki bunlar içerisinde, müteahhitler de var, kullanmadığı veya satamadığı dairelerin atıl durmasındansa gelir getirmesi açısından faydası oldu. Kısa dönem eşyalı kiralıkların, uzun vadeli boş olarak kiraya verilmesinden daha çok getirisi oluyor" dedi.

İstanbul'da talep yoğun

Portföylerinde İstanbul, Bursa, Antalya gibi şehirlerde 80 rezidans, 200 daire, güneyde muhtelif turistik bölgelerde 500'e yakın villa olduğunu belirten Toksoy şunları söyledi: "Güney sahillerimizde özellikle yaz döneminde kısa dönemli kiralık talebi devam ettiği gibi bazı yabancı gruplardan da eğitim ve iş hayatının merkezi olan metropollerde özellikle İstanbul'da böyle bir talep vardır. Bu sebeple söz konusu ihtiyaca cevap vermek için kısa dönemli kiralama hizmetini başlattık ve yoğun bir şekilde de portföy sayımızı her geçen gün daha da arttırıyoruz. Aylık kira bedeli 600-4000 euro arasında değişen eşyalı daire, rezidans ve villalar mevcut."

Kaynak: BUGÜN

  • Etiketler:

Yorum Yaz