maritbet girişmaritbet
Ev sahibim evi sattı ne yapmalıyım?

Ev sahibim evi sattı ne yapmalıyım?

Haziran ayında bir ev kiraladım, ancak iki üç hafta önce evsahibim evi sattığını söyledi. Yeni malik de çıkmamı istedi. Eve bakım yaptım, en az bir yıl oturacağım dedim ama şimdi beni çıkarıyorlar

 

 

Haziran ayında bir ev kiraladım, ancak iki üç hafta önce evsahibim evi sattığını söyledi. Yeni malik de çıkmamı istedi. Eve bakım yaptım, en az bir yıl oturacağım dedim ama şimdi beni çıkarıyorlar. Eski evsahibim yardımcı olma sözü verdi ama olmuyor. Ne yapmalıyım?  B.M.

Evsahibiniz size yardımcı olmamış ama yasalar sizin yanınızda. Onlar size yardımcı olacak. Bakın nasıl. Yeni malik sizin eski malikle yaptığınız sözleşmeyle bağlı. Yani sözleşmeniz yeni malik için de geçerli. Yeni malik sizin için ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açabilir. İhtiyaç nedeni ile tahliye davası belli şartlarla açılabilir. Şartlar şunlar. Yeni malik tapuya tescilden itibaren bir ay içinde size ihtarname göndererek ihtiyacını bildirecek ve tahliye talep edecek. Sonra altı ay bekleyecek ve altı ayın sonunda ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacak. Sonra davanız görülecek ve yeni malik ihtiyacını ispat edebilirse mahkeme tahliyeye karar verecek. İspat edemezse talebi reddolunacak. Yani görüyorsunuz bir kere altı ay beklemekle geçecek, sonra dava safhası var ki altı aydan daha az olamaz. Önünüzde nereden bakarsanız bakın bir yıl var. Yeter mi? Bence yeter. İşte size yasaların yardımı, eski malikin yardımını ne yapacaksınız? Ancak bu arada kiralarınızı muntazam ödemeyi ihmal etmeyin yani bir başka tahliye nedeni yaratmayın. Anlattıklarım bir başka tahliye nedeni olmaması halinde geçerli.

Kaynak: Tamer Heper / Posta

  • Etiketler:

Yorum Yaz