maritbet girişmaritbet
Kiralık evde metro ve metrobüs ilk kriter oluyor!

Kiralık evde metro ve metrobüs ilk kriter oluyor!

Üniversite öğrencileri, oturacakları yeri seçerken kararlarını etkileyen en önemli faktör evin, metro veya metrobüse olan yakınlığı oluyor

En fazla 4 kişi kalıyor

ŞEHİR dışından gelerek yaşadıkları şehirden uzakta okumak zorunda kalan ve bir eve yerleşme telaşı içine giren üniversite öğrencilerinin en önemli sıkıntısı ev arayış süreçlerinde ortaya çıkıyor. Öğrenciler ile yapılan bir araştırmada şu noktalar öne çıkıyor.

Özel yurtlarda kalabilecekleri halde ayrı bir evde yaşamayı tercih eden öğrenciler bunun nedenlerini yüksek yurt fiyatları, yurtlardaki kalabalık odalar, yeme içme sıkıntısı ve yurda giriş çıkış saatlerinin kısıtlı olduğunu belirtiyor.

Öğrenciler en çok 2 veya 3 kişi olarak evde kalmayı tercih ediyor. Öğrencilerin en çok tercih ettikleri yerler Avrupa Yakası'nda Beyoğlu, Beşiktaş, Avcılar olurken, Anadolu Yakası'nda ise Kadıköy, Libadiye ve Üsküdar bölgeler oluyor. Öğrenciler ev bakarken, sahibinden olmasına önem veriyor. Öğrenciler en fazla 1.200 liralık eve çıkabileceklerini söylüyor.

 İnternetten bulunabiliyor
ÜNİVERSİTE öğrencilerinin en büyük problemlerinden birisi de özellikle ilk senesi olan öğrencilerin eve çıkacak arkadaş bulamaması oluyor. Bu soruna genellikle ilanlarla, ya da arkadaş çevresini kullanarak hallolurken, internet üzerinden aramada yapılabiliyor. Hem ev arkadaşı arayan hem de ev arayan üniversite öğrencileri için dizayn edilen internet siteleri sayesinde istenilen kriterlerde ev bulmak da mümkün hale geliyor. Bu sayede hem ev arkadaşım seçmiş oluyorsunuz, hem de, istediğiniz evi zahmetsizce bulmuş oluyorsunuz.
Bu sitelerde, her öğrencinin bütçesine ve zevkine uygun kiralık daireler bulunabilirken, öğrencilerin seçecekleri ev arkadaşları konusunda da uyanlarda bulunuluyor.

ÜNİVERSİTE öğrencilerinin problemlerinin başında, nerede kalacakları oluyor. Okulu ve evi aynı şehirde olanlar için bu durum önemsenmezken, şehir dışında okuyanlar için zorlu bir süreç olabiliyor. Öğrenciler, özel yurtlarda kalmaktansa, 2-3 kişi birleşip ev tutmayı tercih ediyor. Bunda da, özel yurt fiyatlarının yükseldiği ve giriş çıkış saatlerinin kısıtlanması etkili oluyor.

Özellikle okulda ilk yılı olanlar için ev arkadaşı ve ev bulmak çok zor hale gelirken, sadece bunun için tasarlanmış internet siteleri yardıma yetişiyor.

Üniversite öğrencileri için ev seçiminde bir çok kriter bulunurken, özellikle İstanbul'daki öğrenciler için metrobüs ve metroya yalan olmak belirleyici ilk kriter oluyor.

Okula yakınlık önemli etken
Öğrenciler, ulaşım sorunu olmayan, servis güzergahında yer alan ve bunun yanı sıra sosyal faaliyetleri için rahatça imkan bulabilecekleri merkeze ve raylı sisteme yalan semtleri seçmeye özen gösteriyorlar.
Öğrenci evlerinde seçim, kızlar için yaşayacakları evin güvenli olması, erkekler içinse sosyal faaliyetlerin daha bol olduğu bölgelere göre yapılıyor.
 

Kaynak: Hürriyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz