maritbet girişmaritbet
Rezidans kiraları çıldırdı! İşte son fiyatlar!

Rezidans kiraları çıldırdı! İşte son fiyatlar!

Ekonomisi ile dünyada öne çıkan Türkiye'nin ekonomi başkenti İstanbul'da rezidans kiralan çıldırdı. Kimilerinde 20 bin euroyu bulan aylık kiralar, tarihi zirvesinde. Kriz öncesinde bile en çok 10-11 bin euroya kiralanan rezidanslar, mülk sahibini ihya ediyor

Ekonomisi ile dünyada öne çıkan Türkiye'nin ekonomideki başkenti İstanbul'da iş dünyasına hitap eden rezidansların kiralan adeta çıldırdı. Kimi rezidanslarda ayda 20 bin euroyu bulan kiralar, Türkiye tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Kriz öncesinde bile aylık kiralan en çok 10-11 bin euro seviyesinde seyreden rezidanslar, son dönemde kira getirişi ile yatırmasını mülk sahibini ihya ederken, uzmanlar Zorlu Center gibi iddialı yeni projelerin hayata geçmesiyle rakamın 30 bin dolara çıkmasının işten bile olmadığım savunuyor.

Avrupa ile yanşıyor
Lüks emlakta Avrupa ile yanşan İstanbul'da beşyıldızlı otel konforunda işletilen rezidanslarda aylık kiralar 1+1 dairenin satış fiyatına ulaştı. Swiss Otel'in işlettiği Maçka'daki Swiss Living'in mart başında faaliyete geçmesiyle birlikte kiralarda zirve noktası olan 20 bin euroya ulaşıldı.

Japon bir mimar tarafından renove edilen binada daha önceki kira fiyatları 5 bin ile 11 bin euro arasındaydı. 63 daireli Swiss Living'in en pahalı dairelerinde kiracılar Boğaz manzarasının yanı sıra özel kahvaltı, lounge ve otelin havuzundan i faydalanabilecek. İstanbul'da 20 bin euro-45 bin TL'lik fiyat Beylikdüzü, Esenyurt'taki 1+1 dairelerin sataş fiyatına eşit.

Emlak danışmam Hilmi Işıkören, rezidanslara olan talebin artmasından dolayı kiralarının da yüksek olduğunu ifade ederken, Zorlu Center ve Maçka Residence'ın hayata geçmesiyle bu fiyatın daha da yükselteceğini açıkladı.
Lokasyonuna göre doğru fiyaliandınlmış gayrimenkulün ülkemizde en iyi yatırım aracı olduğunu belirten Işıkören, rezidanslann da bu kapsamda yıldızına göre değerlendirilmek şartıyla kira getirileri konusunda en iyi yatırım aracı olduğunu dile getirdi.

Hepsi karlı değil

Hilmi Işıkören bu noktada gayrimenkul yatınmcılarına uyanda da bulunuyor. Işıkören "İstanbul'daki rezidansların tamamı beş yıldızlı bir otelin sağladığı hizmetleri vermiyor. Fiyatlardaki farklılık bundan kaynaklanıyor. Bazı rezidanslar üç yıldızlı otel hizmeti sunarken bir diğeri beş yıldız hizmeti sunuyor" dedi.

 Hilmi Işıkören bu konuda rezidanslara da otel gibi yıldız verilmesini de önererek "Beş yıldızlı bir rezidans beş yıldız bir otelin sunduğu tüm hizmetleri müşterisi' ne sunduğundan dört yıldızlı bir rezidansa göre daha yüksek bir kira bedeli talep edebilmeli" diye konuştu.

Daha fazla proje olacak

EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı da rezidans anlayışının lüks konutla S ayni anlamda kullanıldığını dünyada ise servis hizmetleri verileri haftalık, aylık şekilde kiralanan dayalı döşeli mülklere denildiğini söyledi. Ülkemizde gerçek rezidans anlayışının hızla geliştiğim hatırlatan Yazıcı, Önümüzdeki dönemde piyasada daha fazla sayıda gerçek rezidans göreceğiz” dedi.

Neden tercih ediliyor

İş dünyası otel yerine ev sıcaklığını tercih ettiği • için beş yıldızlı otel hizmeti sunan markalı rezidanslara talep fazla, İstanbul'da çalışan kesimin evde geçirdiği süre çok az. Bu yüzden kimse ev temizliği ve tadilatla uğraşmak istemiyor. Rezidanslarda bu hizmetler, evin bir fonksiyonu olarak sunuluyor.

Kira getirisinde rekor Swiss Living'de

 

Proje

Metrekare

Fiyat

Swiss Living

154-163

20 bin euro + KDV

Kempinski Astoria

240

11 bin euro + KOV

Akmerkez

100

9 bin euro + KDV

Varyap Meridian

5*1

7 bin 500 dolar

Selenium Twins

235

5-7 bin dolar

Hyatt Regency

-

6 bin 500 euro + KOV

Cheya Residences Nişantaşı

100

6 bin euro

The Sofa Hotel

5 bin 600 euro + KOV

Gayrettepe Residence

100

5 bin euro

Levent Lort Bahçe

214 5 bin dolar

 

Terrace Fulya

130

4 bin dolar

The House Apart Teşvikiye

65

4 bin 800 euro

Seleium Panaroma

2+1

3 bin 500 dolar

The Marmara Suadiye

70

3 bin 300 euro + KOV

Cheya Residences Teşvikiye

140

3 bin 250 euro + KOV

The House Apart Cihangir

-

3 bin euro

Gallery Residence

50

2 bin 500 euro

The Marmara Pendik

70

2 bin 250 euro + KDV

The Marmara Çamlıca

150

2 bin 250 euro + KDV

Mecidiyeköy Residence

45

2 bin euro

Kaynak: Selma Şenol / Bugün Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz