maritbet girişmaritbet
Anadolu Yakası'na da sosyal konut geliyor

Anadolu Yakası'na da sosyal konut geliyor

TOKİ Başkanı Ergün Turan Anadolu Yakası'nda sosyal konut inşa etmek için yeni alanlar ürettiklerini söyledi.

Turan, İstanbul Finans Merkezi'nde işe nisan ayı itibarıyla başlayacaklarının da altını çizdi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Anadolu Yakası'nda sosyal konut için yeni alanlar üretmeye devam ettiklerini belirterek, "Ancak bu sosyal konutların nerede olacağını söylemeyeceğim. Yoksa spekülasyon yapılarak fiyatlar artırılıyor" dedi.Turan, 5'inci ayın sonu itibarıyla 25 bin konutun ihalesine çıkılmış olacağını, yıl sonu itibarıyla da 60 bin sosyal konutun inşaatına başlayacaklarını anlattı. Bunun, günde 250 konutun bitirilmesi ve ihale edilmesi anlamına geldiğini söyleyen Turan, son dönemde "mutlak kalite" prensibi ile çalıştıklarını, kalitede farklı bir evreye geçtiklerini belirtti.  

DÖNÜŞÜMDEN KAZANMIYORUZ

Turan, 49 ilde aktif kentsel dönüşüm şantiyeleri bulunduğunu, Anadolu'da kentsel dönüşümü sübvanse ederek yaptıklarını anlattı. Turan 2016'da İstanbul'da kentsel dönüşümde aktif rol alacaklarını belirterek, amaçlarının "İstanbul'un değerini yükseltmek" olduğunu, ayrıca İstanbul'da bir sanayi tesisi yeri oluşturup ihale etmeye çalışacaklarını söyledi.

Balon değil talep patlaması

Geçen yıl konut satışının yüzde 10,6 arttığını belirten Turan, "Konutta balon kaygısı yok. Balon patlaması değil talep patlaması yaşıyoruz" dedi. Yabancılara konut satışının da arttığını, geçen yıl 22 bin 830 ev satıldığını dile getiren Turan, bu yıl da yabancılara satışların artarak devam edeceğinin altını çizdi.

3 bankayı biz yapacağız

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Turan, inşaat sektöründe çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, İstanbul Finans Merkezi'ne kamu tarafı olarak nisan ayında başlayacaklarını ve kamu olarak 3 bankanın binasını yapacaklarını belirtti. Turan, "Bütün mega projeler dalgalanmalara rağmen devam ediyor. Üçüncü köprü, Yeni Havalimanı, İstanbul Finans Merkezi, liman, hızlı tren ve otoyol gibi yatırımların inşaatları hızla sürüyor. Türkiye güvenli liman olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut GYO işritaki EPP’den Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi!
  • 22.04.2025 17:00

Emlak Konut GYO işritaki EPP’den Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi!

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi 2025 yılında detaylar belli oldu. Son dakika ...

Bakan Kurum: “TOKİ ile Malatya Kale’de kale gibi konutlar yaptık”
  • 17.04.2025 11:56

Bakan Kurum: “TOKİ ile Malatya Kale’de kale gibi konutlar yaptık”

TOKİ’nin 2020 Elazığ depreminin ardından Malatya’nın Kale ilçesine yaptığı konut ...

Bakan Kurum, KKTC projelerinin müjdesini verdi
  • 11.04.2025 15:44

Bakan Kurum, KKTC projelerinin müjdesini verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ desteğinde yapıl ...

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.03.2025 14:44

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, farklı niteliklere sahip 44 ilde bulunan 552 arsa için ihaleye çıkıyor. Ar ...

Seydişehir'de sosyal konutların teslimatı başladı
  • 18.03.2025 13:03

Seydişehir'de sosyal konutların teslimatı başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

TOKİ'den açık artırma ile işyeri satışı
  • 06.03.2025 14:27

TOKİ'den açık artırma ile işyeri satışı

TOKİ, 33 ilde 454 iş yerini açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Öne Çıkanlar