maritbet girişmaritbet
Dönüşüm için yola çıktı

Dönüşüm için yola çıktı

Tarlabaşı'nın yanı sıra Fener-Balat'ta da dönüşüm yapan Çalık Gayrimenkul, konut projelerine aç ayrı noktadan girdi.

Tarlabaşı'nın yanı sıra Fener-Balat'ta da dönüşüm yapan Çalık Gayrimenkul, konut projelerine aç ayrı noktadan girdi. Altunizade'deki Şehrizar Konakları ve Ataşehir'deki Metropol İstanbul projesinin satışa çıkaran Çalık Gayrimenkul, son projesini ise Basın Ekspres Yolu'nda yapacak. Ana hedef GYO olmak

Gap İnşaat ile Tarlabaşı ve Fener-Balat'ta kentsel dönüşüm projeleri yapacak olan Çalık Holding,  konut piyasasına hızlı giriş yaptı. İlk olarak Altunizade'deki Şehrizar Konakları'nı satışa çıkaran Çalık Gayrimenkul, geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO ve Varyap ile birlikte Ataşehir'deki dev proje Metropol İstanbul'u satışa sundu. Firma Basın Ekspres Yolu'nda da yeni bir projenin planlarını yapıyor yapacak.

Üç projenin de son derece önemli olduğunu, ancak Şehrizar Konakları'nın İstanbul'un taşıdığı değerleri yansıtması açısından önem taşıdığına dikkat çeken Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, gayrimenkulde önem taşıyan üç şey, yani "Lokasyon, lokasyon, lokasyon" diye ifade ettiği niteliklere de sahip olan projede yüzde 60 oranında satışa ulaştıklarını belirtti.

Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçirdikleri Şehrizar Konakları'nda 7 bin 500 metrekare alana yayılan sosyal tesiste kadın ve erkeklere özel alanlar yaratmalarının altını çizen Yetgin,  "Bu sayede sosyal tesislerden site sakinlerinin en maksimum şekilde faydalanmasını öngördük. Herkes faydalansın istedik. Bu projeyi bir ürün olarak görüyoruz ve öyle planladık.”

Kapalı devre satış yapmadık

Projede kapalı devre satış yaptıklarının düşünüldüğünü, ancak, gerçeğin öyle olmadığına da dikkat çeken Feyzullah Yetgin, "007'de ruhsatı aldık ve geçen yıl inşaata başladık. Portföyümüzdeki satışın ardından satışlara başladık. Projeden az katlı, kaliteli yaşamı, komşuluk ilişkilerini tercih eden herkes gelip rahatlıkla konut alabilir” değerlendirmesini yaptı.

Feyzullah yetgin,49 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen Şehrizar Konakları'nda, 300 metrekare taban oturumlu 38 blok ve 208 lüks daire yer aldığını belirterek, 600 araç kapasiteli 5 ayrı otopark katı bulunan projenin 2013 yılının ilk yarısında tamamlanacağını söyledi.  Projede 3-8 odalı dairelerin büyüklükleri nin brüt 180-626 metrekare arasında değiş tiğini ifade eden Yetgin, “Yatak odalarının çoğunluğu en-suit olarak planlandı. Halen satışta olan daire tiplerinin fiyatları ise KDV dahil 1 milyon 950 bin ile 3 milyon 500 bin TL arasında değişiyor . Metrekare fiyatlarımız ise ortalama 10 bin lira ama kısa süre sonra zam gelecek” dedi.

Bir diğer önemli projeleri olarak Basın Ekspres Yolu'nda Yenibosna Kuyumcukent bünyesindeki projelerine dikkat çeken Yetgin, "14 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde karma bir projenin de konsept proje çalışmalarını sürdürüyoruz. Nisan gibi satışa çıkabiliriz” dedi.

ANA HEDEF GYO OLMAK

Feyzullah Yetgin,Çalık Grubu'nun gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olarak 2010 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, hedeflerinde portföylerini geliştirerek GYO kurmak olduğunu söyledi. Şehrizar Konakları ve Metropol İstanbul projelerinin ardından yeni projeler içinde kolları sıvadıklarını vurgulayan Yetgin, Çalık'ın diğer şirketi Gap'ın gündeminde Zincirlikuyu'daki A sınıfı ve Landmark ofis inşaatı olduğunu belirterek, Gap'ın önemini şu sözlerle anlattı:

"1996 yılından bu yana sekiz ülkede 110'dan fazla projeyi hayata geçirdi. 4 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi listesinde de 2006 yılından itibaren yer alıyor."

TARLABAŞI'NDAN SONRA SIRADA FENER-BALAT VAR

Feyzullah Yetgin, İstanbul'un kent merkezlerinden acil yenileme yapılması gerektiğinin altını çizerek, bu kapsamda gerçekleştirdikleri Tarlabaşı projesinin örnek teşkil edebileceğini vurguladı. 220 dönüm arazi üzerinde 280 binanın yaklaşık 400 hak sahibiyle görüşmeleri tamamladıklarını belirten Yetgin, “Kentin merkezinde bu ölçekte yapılan ilk proje. Hak sahiplerinin yüzde 75'i ile uzlaşma sağladık. Yüzde 25'i için de kamulaştırma yapıldı. Önümüzdeki günlerde yıkımlara başlayıp bölgeyi yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Tarihi alanda dönüşüm yapmanın çok zor olduğunu ifade eden Yetgin, “Birçok kurumdan onay alınıyor. Tescilli binalar var. Binadaki bir parça bile tarihi vasfa sahipse saklayıp yeni binada aynısını kullanıyoruz. Gecekonduyu yıkıp yeniden yapmak çok daha kolay” diye konuştu. Yetgin, bir başka yenileme projesini de Fener-Balat'ta hayata geçireceklerini anlatarak, “Tarlabaşı'ndaki deneyimi burada da uygulayacağız. Bölgede 200 dönümün üzerinde bir alanda dönüşüm yapacağız. Ama önce uzlaşmayı sağlamamız gerekiyor” dedi.

Milliyet Emlak

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut 4 alternatif kampanyasının reklam filmi yayında!
  • 30.05.2024 14:08

Emlak Konut 4 alternatif kampanyasının reklam filmi yayında!

Emlak Konut GYO, çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere 16 projede 4 alternatifli kon ...

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...