maritbet girişmaritbet
Fourwinds, Bağdat Caddesi’nde 400 milyon dolara yükseliyor!

Fourwinds, Bağdat Caddesi’nde 400 milyon dolara yükseliyor!

Yaşam merkezi Bağdat Caddesi'nde panoramik İstanbul Adalar ve Çamlıca'ya hakim manzarasıyla; Kalamış ile Fenerbahçe marinalarına yakın İstanbul'un her iki yakasına da hakim dört rüzgara adanmış Taşyapı'nın 400 milyon dolar değerindeki yeni projesi Fourwinds hayranlık uyandıran tasarımıyla yükseldi

30 yıldır lüks konut projeleri ile sektörün lider gayrimenkul markaları arasında yer alan Taşyapı'nın yatırım tutarın 400 milyon dolar olan projesi Fourwinds'te talep toplama aşaması devam ediyor. Anadolu Yakası Selamiçeşme'de inşaatı devam eden Fourwinds, 49 katlı 4 kule ve 420 konuttan oluşuyor. 2013 yılının ikinci yansında ise Fourwinds'te yaşam başlayacak. Lüks konut segmentine farklı bir bakış açısı kazandıran üst düzeyde residence hizmetleri sağlayan Fourwinds 40 dönüm yeşil alan ve sosyal aktivite alanlarına sahip. Basketbol voleybol futbol tenis kortları, açık - kapalı yüzme havuzu, 4 katlı otopark, spor kompleksi ve çocuk oyun parklarının da yer aldığı proje 87 metrekare ile 655 metrekare arasında farklılık gösteren 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 420 lüks daireden oluşuyor. 

Projenin en önemli özelliği lokasyonu
 
İstanbul'un kalbinde A ve A plus yaşam standartlarında böyle bir projeyi inşa ettikleri için heyecanlı olduklarını belirten Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrallah Turanlı, "Yıllardır benimsediğimiz bir ilkemiz var. Kaliteli proje üretmenin püf noktası kaliteli kumaşı iyi seçmektir. Fourwinds'in en önemli özelliği lokasyonu. Bir tarafta Adalar ve tarihi İstanbul manzarası diğer tarafta Anadolu yakasının en güzel caddesi... Fourwinds'de ister evinizde oturup şehri yüksekten izlersiniz isterseniz İstanbul'un en keyifli yaşam bölgesinde hayata karışırsınız" dedi.
 
Arazinin  % 93'ünü yeşil alana ayırdı
 
Hayata geçirdikleri tüm projelerde yeşil alan kullanıma da önem verdiklerine değinen Turanlı, "45 dönüm arazi üzerine 45 blok yapıp arazinin tamamına yayılmak yerine yeşile verdiğimiz önemden dolayı dört arazinin yüzsek blok yapıp arazinin yüzde 923'ünü yeşil alana ayırdık" diye konuştu. Arazinin sadece 3 dönümünde blokların yer aldığına 42 dönümün ise yeşil ve sosyal alanlara ayrıldığına da vurgu yaptı. 
 
Evsel yağ ve çöpler enerjiye dönüşecek
 
Projede yeşil teknolojiler de kullanacaklarını anlatan Turanlı "Atık sularla 44 dönüm Fourwinds arazisinin sulanmasını sağlayacağız. Kalan suyu ise komşularımızla paylaşacağız. Ayrıca bir enerji santrali kurarak evsel yağ ve çöp atıklarından enerji üreteceğiz. Atık yağlar lavabolara dökülüp doğayı kirletmek yerine enerjiye dönüşecek. Apartmandan hiç atık çıkmayacak. Böylece geri dönüşümle hem çevreye hem de ekonomiye bir katkımız olacak" ifadesini kullandı. Turanlı projenin bu özellikleriyle örnek oluşturacağını da sözlerine ekledi.
 
KKTC'de 650 milyon euroya havaalanı ihalesi kazandı
 
KKTC'de Ercan Havaalanı ihalesini kazanan Taşyapı İnsaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı116 milyon euro peşin ve25 yılda toplam 650 milyon euroluk sözleşmeyi imzaladı ve Ercan'ı Antalya Havaalanı seviyesine getirmeyi hedefledi. Turanlı ihale ile ilgili olarak, "KKTC hızla gelişiyor. 2014'te Türkiye'den gelecek su, Ada'nın belki de yüzyıllardır kurak olan tarihini değiştirecek. Kıbrıs Türkü'nün büyük başarısı sonucu KKTC gelişmiş. Bizde bu gelişime katkı koymak için buradayız. Yarışmıyoruz ancak hedefimiz Ercan Havaalanı'nı Antalya seviyesine getirmek'' dedi.
 
“Ercan Havalimanı ilk göz ağrımız”
 
Ercan Havalimanı ihalesinde gerekli yatırım sermayesini ve ödenecek peşin 117 milyon euroyu öz kaynaklarından karşıladıklarını belirten Turanlı şöyle konuştu: "Bizi herkes inşaat şirketi olarak biliyor. Hem doğru hem yanlış. Taşyapı Grubu turizmden sağlığa tarımdan enerjiye varıncaya kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 10 yıldır havaalanı inşa etme ve işletmesi işine girmek istiyor ve araştırma yapıyorduk. KKTC'de büyük bir potansiyel gördük ve harekete geçtik. İşletmeciliği biz iyi biliyoruz. Ercan da ilk göz ağrımız olacak. Türkiye başta olmak üzere yurt dışında da yeni havaalanları yapıp işletme projelerine gireceğiz."
 
Acıbadem'deki son tepeye Taşyapı imzası: Almondhill
 
Acıbadem'in en güzel tepesinde yer alan Almondhill Acıbadem'de konut yapımı için ayrılan en yüksek tepesinde Çamlıca'nın eteklerinde hiç bozulmayan temiz ve rüzgarlı havası ve toplam105 dönüm arazide tertemiz çevreyle örülü sağlıklı bir yaşam sunuyor. Almondhill çevreyollarına 5 dakika Boğaziçi ve FSM köprülerine 10 dk ve İstanbul en nezih merkezlerine yakın konumu ile dikkat çekiyor. Boğaziçi Köprüsü çevreyolundan Kadıköy'e dönüşte Acıbadem sapağında yer alan her biri 7 katlı toplam 22 bloktan oluşan Almondhill projesinde büyüklükleri 82 ile 237 metrekare arasında değişen dairelerden oluşuyor. 
 
Felsefesi doğaya katkı
 
Almondhill'de toplam 50 bin metrekare sosyal alan içinde yer alan Almondhill Essporto Health&Fitness Club'da bir yarı olimpik kapalı ve yüzme havuzu, buhar odası, sauna, masaj odaları, 3 adet sauash kortu 1 kapalı basketbol sahası kafeterya ve restoran çok ayrıcalıklı fitness center bulunuyor. Açık alanlarda ise 2 açık tenis kortu ve 1 basketbol sahası, 3 açık yüzme havuzu, 1 futbol sahası, yürüyüş yolları, çocuk parkları çeşitli butik mağazalar bulunuyor.
 
Almondhill'de bin 500 araçlık tamamı kapalı otoparkın yanı sıra kapalı alanlarda süpermarket, lostra, bay&bayan kuaför, kuru temizleme, buhar odası, masaj odaları, bay-bayan kuaför, güzellik merkezi yer alıyor. Daire tasarımlarında kullanılan geniş ve büyük camlar sayesinde odalar daha fazla ışık alarak burada yaşayacak insanlara günün her saatinde manzara keyfi sunuyor. Almondhill projesi sadece insan yaşamına değil doğaya da katkı sağlama felsefesi ile yola çıkılmış olup proje kapsamında geniş yeşil alan uygulaması hayata geçiriliyor.
 
Şehrin Kalbinde şehirden uzakta; Dalyan Konakları
 
İstanbul Fenerbahçe'de Taşyapı İnşaat'ın en prestijli butik projelerinden biri olarak hayata geçirdiği "Fenerbahçe Dalyan Konakları" hem şehrin kalbinde hem de şehirden uzakta lüks ve konfora bir arada sunuyor. Dalyan Konakları Fenerbahçe'de denize sıfır 18 şık ve konforlu dairelerden oluşuyor.
 
Bahçe dublex, çatı dublex ve normal olmak üzere 205-445metrekare arasında değişen tüm dairelerden Prens Adaları'nı seyretmek mümkün.
 
4 mevsim havuz keyfi
 
Fenerbahçe sahilde yürüyüş yaparak denizin kokusunu içinize çekerken yazlık ve kışlık iki havuz ile dört mevsim havuz keyfi yaşanıyor. İçinde yer alan fitness center ve sauna ise gündelik yorgunlukları spora rahatlığa dönüştürüyor. Dalyan Konakları'nda park sorunu yaşanmıyor. Her daire için üç araçlık kapalı otopark bulunuyor. Farklı iç mimarisi ve tasarımı ile yaşamın başladığı Dalyan Konakları son daireleri sahiplerini bekliyor.
 
Taşyapı'nın üst yapı projeleri; 
 
Fourwinds Residence Mashattan, Fenerbahçe Dalyan Konakları, Almondhill Taşyapı Residence, Double Tree byHilton İstanbul Moda, Yeşilvadi Konakları, Reşadiye Villaları, Altunizade Konakları, Trump Towers, Çintemani Business Center, Suadiye Kumru Yuvası, Günbatımı Konakları, Novus Residence, Medical Park Göztepe, Haydarpaşa Hotel, Sevenhill Business Center, Kuşdili Düzenleme Projesi, Şişli Kaptanpaşa Residence, Kuriş Sitesi ve Kuleli Köşkler olarak sıralanıyor. Taşyapı'nın altyapı projeleri de; Tarlabaşı Bulvarı Yer Altı Otoparkı İnşaatı, Beşiktaş Gayrettepe Otopark İnşaatı ve Pendik-Kaynarca Kavşak/Yol / Köprü / Alt Geçit Projesi olarak dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı
  • 25.10.2021 10:06

Bağdat Caddesi, Apple mağazasıyla %98 doluluk oranına ulaştı

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin iş yerinin bulunduğu Bağda ...

Bakan Kurum Çamlıca Camisi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundu
  • 23.11.2020 14:02

Bakan Kurum Çamlıca Camisi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Üsküdar ilçesinde Kirazlıtepe Mahallesi Ç ...

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülmeye başlandı
  • 23.09.2020 16:53

Çamlıca Tepesi'ndeki anten vericiler sökülmeye başlandı

Küçük Çamlıca'ya yapılan TV-Radyo Kulesi geçtiğimiz hafta yayınlar başlamıştı. Ş ...