maritbet girişmaritbet
G Plus finale kaldı

G Plus finale kaldı

G Plus, 59 ülkeden katılan çok sayıda projenin arasından konut kategorisinde Türkiye'ye ödülle dönmek için yarışacak

Son yıllarda ekonominin lokomotifi haline gelen inşaat sektöründe markalı konutların sayısının artması, uluslararası camiada mimari başarıları da beraberinde getirmeye başladı. Konutları bir ihtiyaçtan öte hikayesi olan yaşam alanları olarak ele alan yeni mimari yaklaşım sonucunda Türkiye artık dünya çapında düzenlenen en prestijli mimarlık etkinliklerinden ödülle dönüp, uluslararası alanda da iddiasını ortaya koyuyor.

Dünyanın en prestijli mimarlık etkinliği

Mar Yapı tarafından İstanbul'un Yükselen değeri Güneşli'de hayata geçirilen G Plus projesi Dünya Mimarlık Festivali'nde konut kategorisinde finale kalarak yarışmaya hak kazandı. Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından konut, ofis ve mağazalardan oluşan karma bir proje olarak tasarlanan G Plus en prestijli mimarlık etkinliklerinden sayılan Dünya Mimarlık Festivali'nde ödül için yarışacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalde finale kalan projeler 2-4 Kasım tarihlerinde Barselona'da yapılacak törenle ödüllerine kavuşacak.
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, emlak piyasasının Yükselen değeri Güneşli'de yaptıkları ikinci projeleri olan G Plus'ın da Güneşli Konutlar gibi ödüle değer görülmesinden mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Türkiye, konut sektöründe güzel projelerin hayata geçtiği ve modern mimarinin güzel örneklerinin yaşandığı bir ülke oldu artık. Çünkü sektörde markalı konut üretimi ile birlikte, hikayesi olan, konsepti olan projeler yapılmaya başlandı. Mimar Sinanları yetiştirmiş bu coğrafyada alınan bu ödüller çok da şaşırtıcı olmamalı. Çok başarılı mimarlarımız var. Konut sektörü "ihtiyaç" değil tam anlamıyla yaşam alanları yaratmaya başlayınca bu başarılı mimari örnekler de ortaya çıkmaya başladı. Artık hikayesi ve konsepti olan projeler yapılıyor. Bu anlamda G Plus da hikayesi olan, ev sahiplerinin özlediği yaşamı sunan bir proje. 260 konut, 40 mağaza ve 3.900 metrekare planlanabilir ofis alanlarından oluşan karma bir proje olarak hayata geçirdiğimiz G Plus, sosyal olanakları ve lokasyonuyla da insanların tercih ettiği bir proje oldu. Mimari konsepti üzerine de titizlikle düşündüğümüz G Plus'ın dünya çapındaki böylesine önemli bir yarışmada finale kalması bizi memnun etti" dedi.

Türkiye'den 11 proje

Dünya Mimarlık Festivali'nde finale kalan 284 proje arasında Türkiye'den 11 proje, Michael Sorkin, Ben Van Berkel, Jo Noero, Odile Decq ve Prof. Kongjian Yu gibi dünyaca ünlü mimarlardan oluşan jürinin karşısına çıkacak. G Plus'ın yanı sıra Türkiye'den yarışmaya katılan diğer projeler ise şöyle: Raif Dinçkök Kültür Merkezi, İstanbul'daki Sancak Camisi, Antakya Oteli, Bodrum Vicem Konutları, ODTÜ Öğrenci Merkezi, Göksu Halat Fabrikası Loft projesi, E5 Avm projesi, Medicalpark Ulus Hastanesi ve İzmir'deki 35. Sokak.

Türkiye'den Mimarizm.com ve Yapı dergisinin medya sponsorları arasında yer aldığı Dünya Mimarlık Festivali'nde bu yıl ilk kez halkın seçimi ödülü de verilecek. Mimariye ilgi duyan herkes 28 Ekim tarihine kadar 'http://openbuildings.com/peoples_choice/waf/leaderboard' adresinden oy kullanabilecek. 16 kategoride ödüllerin verileceği yarışmada "Yılın Binası" ve Yılın Strüktürel Tasarımı" ödülleri de sahiplerini bulacak.

G Plus İletişim bilgileri

Web: www.maryapi.com.tr

E-posta: [email protected]

Tel: 0 212 543 76 77

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!
  • 12.06.2020 14:57

G Marin'de 155 bin TL'ye! 12 ay sonra ödemeye başla!

G Marin Managed by Divan projesinde sınırlı sayıdaki son daireler yüzde 0,64 fai ...

Mar Yapı’dan Dubai ve Bodrum tatili kazanan talihliler belli oldu
  • 27.06.2018 13:13

Mar Yapı’dan Dubai ve Bodrum tatili kazanan talihliler belli oldu

Mar Yapı’nın Dubai ve Bodrum tatili ödüllü sinema kampanyasının kazananları, yap ...