maritbet girişmaritbet
İstanbloom birçok yenilikle geliyor

İstanbloom birçok yenilikle geliyor

Esin Yapı, İstanbloom projesinde bölgede 500 euro’yu bulan aidat miktarını 250 liraya çekme kararı aldı.

Zincirlikuyu'da İstanbloom projesini hayata geçiren Esin Yapı, bölgede ortalama 500 euro'yu bulan aidat miktarını 250 liraya çekme kararı aldı. Firmanın bu noktada elini güçlü kılan unsur ise yenilenebilir enerji

Metin Esin, Fikret Orman ve Mehmet Emin Armutçuoğlu'nun kurucu ortağı olduğu Esin Yapı tarafından Zincirlikuyu'da 14 bin 760 metrekare arsa üzerinde inşa edilen İstanbloom projesi, konut sahipleri için sorun olarak nitelendirilen aidatları minimuma düşürmeyi hedefliyor.

Esin Yapı Yönetim kurulu  Başkanı Metin Esin, İstanbloom projesiyle en  düşük aidatı olanrezidans olma iddiasını taşıdıklarını belirterek, “Bölgede projesine göre  metrekaresi 5 euro seviyesinde aidatlar alınırken, kendi projemizde rakamı 2.5 liraya çekmeyi planlıyoruz . Metrekaresi 5 euro'dan 100 metrekarelik dairenin aidatı 500 euro eder. Bizim hedefimiz ise 250 lira” dedi.
Projenin ile diğer önemli özelliği olarak çevreye duyarlı ve yenilenebilir enerjilerin kullanılmasını gösteren Esin, dünyada yeşil bina tasarımı olarak kabul edilen LEED kriterlerine göre inşa ettikleri projede suda yüzde 30, enerjide yüzde 20, elektrikte yüzde 15 tasarruf sağlayacaklarını kaydetti. 

Esin, “Yağmur suları yeniden kullanılacak. Çatı panalleriyle üretilen enerjiyi, ortak alan aydınlatmalarında kullanacağız. Işıklandırma için ücret ödenmeyecek. LEED ile doğayı korurken, tüm ısıtma, soğutma gibi  konularda ve aidatlarda tasarruf da sağlanmış olacak.  İstanbloom'da bir daire sahibi olan herkes bu kriterlere ek bir ücret ödemeden sahip olacak” açıklamasını yaptı. 
Metin Esin, arsa dahil 150 milyon dolar değere sahip olan İstanbuloom'un tamamlanmasıyla elde edilecek gelirin de bina giderlerinde kullanılacağını, bu sayede maliyetlerini düşüreceklerini ifade ederek, bir diğer uygulamayı da, “Her daireye otopark verdik. Fakat, fazla otoparkları da projedeki ihtiyaç sahiplerine kiralayarak önemli, bir gelir elde edeceğiz” sözleriyle açıkladı.

Metin Esin, kaba inşaatının yüzde 60 oranında tamamlandığı projede en üst katın dört penthouse için ayrıldığını belirtirken, bu  konutları daha sonra satışa sunacaklarını dile getirdi.

2013'ün ilk çeyreğinde tamamlamayı planladıkları projenin hedef kitlesini, “Şehrin merkezinden kopmadan yaşamak isteyenler için bulunmaz bir yer olacak” sözleriyle anlatan Esin, 12'nci kattan sonra denizi görecek projenin kendileri için taşıdığı anlamı ise, şöyle anlattı: “Biz geleceğe dair bir şeyler yapmak istedik ranta dayalı değil. Bu nedenle projeye büyük özen gösteriyoruz. Kaliteden ödün vermeden projemizi tamamlamak istiyoruz. Resepsinyonda binlerce kitabın sığacağı bir kütüphane var.”

KAT BAHÇELERİYLE DOĞAL HAVALANDIRMA
Metin Esin, İstanbuloom'un en önemli özelliklerinden biri olarak kat bahçelerini gösterdi. 3.75 santimetrelik kat yüksekliğiyle oldukça iddialı bir tavan yapısına sahip olan projede 20 ila 90 metrekare arasındaki kısımlarında kat bahçelerine yer vererek tamamen doğal havalandırma yapacaklarını vurgulayan Esin, 5 bin 600 metrekarelik yeşil alanın olacağı İstanbuloom'da koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, reflekte havuzlar, çocuk oyun alanları, kum havuzu, mini pazar yeri ve kafe alanlarının yer alacağını belirtti.

YAKIN PLAN
Proje adı: İstanbloom
Yeri: İstanbul Zincirlikuyu
Arazi büyüklüğü: 14.760 metrekare
Yatırım değeri: 150.000.000 dolar
Daire sayısı: 165 konut
Daire büyüklükleri: 108-306 metrekare
Daire tipleri: 11 farklı tipte 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 normal ve dubleks konutlar
Fiyat aralığı: 550.000 - 2.500.000 dolar

 

İstanbloom İletişim bilgileri 

Web  : www.istanbloom.com

Mail   : [email protected]

Tel        : 0212 274 10 20

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Yasemin Esin ve Özlem Berber, İstanbloom'u anlattı!
  • 08.01.2015 17:38

Yasemin Esin ve Özlem Berber, İstanbloom'u anlattı!

Anova Gayrimenkul'ün kurucuları Yasemin Esin ve Özlem Berber, emlaktasondakika.c ...

Esin Yapı Röportaj
  • 31.01.2012 15:46

Esin Yapı Röportaj

Esin Yapı Satış ve Pazarlama müdürü Özlem Berber ile röportaj gerçekleştirdik ...

İstanbloom projesine havadan bakın!
  • 19.01.2013 17:41

İstanbloom projesine havadan bakın!

Esin Yapı'nın farklı mimarisiyle dikkat çeken projesi İstanbloom'un helikopter g ...

ISTANBLOOM
  • 25.10.2011 15:26

ISTANBLOOM

ABD’deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED sertifakasına sahip ...