maritbet girişmaritbet
KOCA SİNAN GELİYOR!

KOCA SİNAN GELİYOR!

Yaptığı büyük eserlerle, dünya mimarlık tarihine adını altın harflerle yazdıran Mimar Sinan’ın hayatından bir bölümünün sahneleceği Koca Sinan adlı oyun, Sinpaş GYO ile Boğaziçi Sanat ve Kültür Platformu katkılarıyla geliyor

Yaptığı büyük eserlerle, dünya mimarlık tarihine adını altın harflerle yazdıran Mimar Sinan'ın hayatından bir bölümü, Süleymaniye Camii'nin yaratılış ve yapım sürecini Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan'ın kişilikleri çerçevesinde, sanat ile iktidarın yüzyıllarca süre gelen sancılı ilişkisini tiyatronun büyülü merceğinde anlatmaktadır.

Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir camii ! Mimar Sinan'ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır; eteklerinde doğduğu Erciyas Dağı gibi tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabed yapmak!

Genel sanat yönetmenliğini Arda Aydoğan'ın yaptığı, Hakan Altıner'in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunda; Burak Sergen Sinan'ı; Tarık Papuççuoğlu Kanuni'yi; Dilek Türker Hürrem'i, Ayberk Attila Karahisari'yi, Atilla Pekdemir Rüstem Paşa'yı, Elif Çakman Gülruh'u oynuyorlar. Hilmi Özçelik, Fahri Öztezcan, Bertan Dirikolu ve Diler Öztürk ‘ ün diğer rolleri paylaştığı oyunun, dekor ve kostüm tasarımı Türkan Kafadar'a ait, müzikler ise Tuluyhan Uğurlu imzası taşıyor.

İSTANBUL BOĞAZİÇİ SANAT ve KÜLTÜR PLATFORMU, genel sanat yönetmeni Arda Aydoğan'ın öncülüğünde, Türk sanat ve kültürü ön planda olmak üzere ulusal ve uluslararası projeleri gerçekleştirmek amacı ile oluşturulmuştur ve TASK Vakfı kurumsal kimliği ile projelerini, sanat ve kültürün tüm alanlarını kapsayacak şekilde ve uluslararası standartlarda gerçekleştirmektedir.

Hayata geçirdiği projelerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yepyeni bir döneme liderlik eden Sinpaş GYO, dünyanın en büyük mimarlarından Mimar Sinan'ı, Koca Sinan adlı tiyatro oyunu ile genç nesille buluşturuyor.

Geleceğe miras olarak kalabilecek, konsept konut projelerini geliştiren Sinpaş GYO, bu kez de gelecek yatırımını tiyatro sahnelerine yaptı. Tasarladığı eserleri hala tüm dünya tarafından yakından incelenen ve sırları çözülmeye çalışılan Mimar Sinan, Sinpaş GYO'nun katkılarıyla Koca Sinan adlı tiyatro oyunuyla genç nesille tanışıyor.

Sinpaş GYO, yalnızca kendi sektörü için değil, gelecek için de çalışıyor!

Sinpaş GYO ve Boğaziçi Sanat ve Kültür Platformu işbirliğiyle hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısında basına bilgi veren Sinpaş GYO Pazarlama ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, Sinpaş GYO farkını sanata verdikleri destekte de yansıtmaktan gurur duyduklarını belirtti. Ekinci, “Daha iyi bir yaşam için, bir gayrimenkul şirketi aynı zamanda sektörün öncü şirketi olarak, üzerimize düşen her türlü sorumluluğu sahipleniyor, yerine getirmek için çözüm üretiyoruz. Geleceğe miras nitelikte projeler bırakmak hedefiyle çalışıyoruz. Amacımız, daha iyi bir yaşam kalitesinin var olduğu bir gelecek için elimizden geleni yapmak. Bunun için yalnızca gayrimenkul sektöründe değil, uzanabildiğimiz her alanda, bize bırakılan mirasları da korumak, genç nesille tanıştırmayı bir görev biliyoruz. Çünkü her zaman dediğimiz gibi bugünün ve geleceğin değerini anlamak için geçmişin değerini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bu miraslardan biri de tüm dünyadaki mimari çalışmalara sıçrama kazandırmış olan Mimar Sinan'dır” dedi.

Mimar Sinan'ı genç nesille tanıştıracağız

Mimar Sinan'ın öngörüsü, yenilikçi anlayışı, çevre ile uyumlu projeleri hayata geçiren şehircilik anlayışı, lider kimliği, sağlam eserleri ve kimsenin hayal bile edemediğini gerçekleştiren dehası ile dünyanın en büyük mimarlarından olduğunu, Osmanlı ve İslam mimarisinin simgesi olduğunu ifade eden Ekinci, “Mimar Sinan'ın yenilikçilik anlayışını, çevresine ilham veren liderlik anlayışını, özverisini ve çalışma disiplinini örnek alan bir şirket olarak, onun mimarisini ve dehasını genç nesle anlatmak görevini üstlenmek bizim için ayrıca gurur kaynağı” dedi.

Koca Sinan hafızalara kazınacak.

Mimar Sinan'ı tiyatro sahnesine taşıma fikrinin ilk ortaya çıkmasıyla birlikte çalışmaya başladıklarını belirten Ekinci, “Sinpaş GYO olarak, Mimar Sinan gibi büyük bir mirası bugüne taşımak için tiyatro sahnesi en iyi, en unutulmaz yol. Bu şekilde tiyatro dünyasına yeni bir oyun kazandırarak destek vermekten çok mutluyuz. Koca Sinan özel olarak üretilmiş dönem kostümleri ve dekor tasarımlarıyla gerçek bir görsel şölen sunarken, oyuncu kadrosu ve hikayesiyle de hafızalara kazınacak bir tiyatro eseri aynı zamanda” açıklamasında bulundu.

Erciyes Dağı'nın eteklerinden günümüze uzanan hikaye: Koca Sinan

Koca Sinan adlı oyunda, 1489'de Kayseri'de Erciyes Dağı eteklerindeki Ağırnas köyünde doğan ve 1511'de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul'a gelen Mimar Sinan'ın en büyük eseri kabul edilen Süleymaniye Camisinin doğuş öyküsü anlatılıyor.

Koca Sinan oyunu, bir sezon boyunca çeşitli illerde izleyiciyle buluşacak.

Ve artık söz tiyatroseverlerde.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mimar Sinan'ın Ağırnas'taki evi turizme kazandırılıyor!
  • 14.08.2013 09:36

Mimar Sinan'ın Ağırnas'taki evi turizme kazandırılıyor!

İstanbul'un siluetinde, Anadolu topraklarında ve Balkanlar'da onun imzası var. E ...

KOCA SİNAN BASIN TOPLANTISI
  • 10.01.2012 10:40

KOCA SİNAN BASIN TOPLANTISI

Sinpaş GYO ile Boğaziçi Sanat ve Kültür Platformu katkılarıyla Koca Sinan tiyatr ...

KOCA SİNAN GELİYOR!
  • 09.01.2012 13:30

KOCA SİNAN GELİYOR!

Yaptığı büyük eserlerle, dünya mimarlık tarihine adını altın harflerle yazdıran ...