maritbet girişmaritbet
Mersin Sargül Towers projesi 2015 yılında tamamlanacak!

Mersin Sargül Towers projesi 2015 yılında tamamlanacak!

Mersin'de konut ve iş merkezi inşaatları üzerine faaliyet gösteren Sargül İnşaat, Mezitli'de Sargül Towers projesinin startını verdi

Mersin'de konut ve iş merkezi inşaatları üzerine faaliyet gösteren Sargül İnşaat, Mezitli'de Sargül Towers projesinin startını verdi.

Mersin'de konut ve iş merkezi inşaatları üzerine faaliyet gösteren Sargül İnşaat, Mezitli'de Sargül Towers projesinin startını verdi. Bölgede inşaat kalitesinin artmasına katkı sağladıklarını ifade eden Sargül İnşaat Genel Müdürü Halim Gülle,  yalıtımda yüksek dozajlı betonlar kullandıklarını, demirde standartlara uygun malzeme ile çalıştıklarını ve bu uygulamaları ısı yalıtım kanunları ile yapı denetim öncesinde başlattıklarını anlattı. Şu ana kadar 200'e yakın konut ve işyerini tamamladıklarını belirten Gülle, bu yıl brüt 9 bin 900 metrekare alanda "Sargül Towers" projesine başlayacaklarını, inşaat alanının ise 4 bin 200 metrekare olacağını bildirdi. İki daire üzerine 11 kat olarak tasarlanan 190 metrekarelik 3+1 dairelerin yer aldığı projede 30'ar araçlık açık ve kapalı otopark ile konut bölümünden bağımsız olarak 3 katlı iş merkezi yer alacağını belirten Gülle, dairelerde yemek kokusunun odalara yayılmaması için mutfaktan bağımsız, 10 metrekarelik bir pişirim odası yapacaklarını ve bunun ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Gülle, dairelerde taban yalıtımı da uygulayacak projenin 1,5 yıl içinde tamamlanarak en geç 2015'de hizmete açacaklarını bildirdi.

Halim Gülle, Mezitli'de konutlar dışında iş merkezlerine ihtiyaç duyulduğunu, ortaya çıkacak park sorunlarına karşın çok katlı otopark yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Devletin TOKİ aracılığıyla konut sektöründe olmasının arsa maliyetlerini düşürdüğünü, vergilerden de muaf olduğu için TOKİ ile rekabet edemediklerini de dile getiren Gülle, "Özel sektörün çalışması için devlet TOKİ'yi kaldırmalı" dedi. Gülle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vergilerin bir bölümünden muaf olduğunu, bazı firmaların Mersin'de iş yapmasına karşın vergilerden muaf olmak için merkezlerini bu bölgelerde gösterdiklerini savundu. Söz konusu durumun rekabeti zorlaştırdığını belirten Gülle, "Biz yüzde 18, onlar yüzde 8 KDV ödüyor. Ya da sigorta primleri çok daha farklı oluyor. Bu da sektörde sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor" diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin Sargül Towers projesi 2015 yılında tamamlanacak!
  • 02.05.2013 16:25

Mersin Sargül Towers projesi 2015 yılında tamamlanacak!

Mersin'de konut ve iş merkezi inşaatları üzerine faaliyet gösteren Sargül İnşaat ...

Sargül İnşaat, Sargül Towers'ın yapımına bu yıl başlayacak!
  • 29.03.2013 15:43

Sargül İnşaat, Sargül Towers'ın yapımına bu yıl başlayacak!

Sargül Saray Konutları adı altında 48 dairelik projelerini tamamladıklarını beli ...