maritbet girişmaritbet
Metropol İstanbul’un Catwalk’u Fransa’da görücüye çıktı!

Metropol İstanbul’un Catwalk’u Fransa’da görücüye çıktı!

Çalık İnşaat, Varyap ve Emlak Konut GYO ortaklığıyla Ataşehir Finans Merkezi’nde yapılan Metropol İstanbul projesindeki alışveriş merkezi ve ‘catwalk’ adı verilen cadde Fransa’da yabancı yatırımcıların beğenisine sunuldu.

 

Çalık İnşaat, Varyap ve Emlak Konut GYO ortaklığıyla Ataşehir Finans Merkezi'nde yapılan Metropol İstanbul projesindeki alışveriş merkezi ve ‘catwalk' adı verilen cadde Fransa'da yabancı yatırımcıların beğenisine sunuldu.

250 metrelik yüksekliğindeki kulesi, rezidans blokları, 186 bin metrekare inşaat alanına sahip 2 katlı alışveriş kompleksi ve 400 metre uzunluğundaki lüks alışveriş caddesiyle Metropol İstanbul, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen perakende fuarı Mapic'e 60 metrekarelik standıyla katıldı. Ziyaretçilerin ilgi odağı olan projeyle çok sayıda yatırım fonu ilgilenirken, perakende firmaları da burada yer alabilmek için girişimlerde bulundu.

Yeni markalar gelecek

Metropol İstanbul İcra Kurulu Üyesi Cengiz Aydın, mağazaların önümüzdeki günlerde kiralanmaya başlayacağını belirterek, “Yoğun talep alıyoruz. Hem yabancı yatırımcılar hem de fonlar projeyle ilgileniyor. Türkiye'ye henüz girmemiş olan markalarla da görüşüyoruz. Ticari alanları bir bütün halinde satabiliriz ama öncelikle burada havayı koklamak istedik” dedi.

Çekim merkezi olacak

Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise, projenin dünya ölçeğinde bir değer yaratacağını ifade ederek, sadece AVM bölümünün bile milyar dolarlarla ifade edilebilecek bir değer taşıdığını kaydetti. Varlıbaş, Anadolu yakasında çekim merkezi olacak projenin tamamlandığında finans merkezine de hitap edecek özellikleri bünyesinde taşıdığını dile getirdi.

En büyüklerden biri

Çalık GYG Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de, Metropol İstanbul projesinin ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaştığını anlatarak, şu bilgileri verdi:

“2015 yılında tamamlanacak olan Metropol İstanbul, 705 bin metrekare yekpare inşaat alanı ile dünyanın en büyük projelerinden birisi. Üç yüksek bina ve yaklaşık 2000 bağımsız üniteden oluşuyor. Antensiz 250 metre yüksekliğindeki Metropol Kule'nin yakında lanse edileceği projede rezidans bloklarından satışa çıkan kısmın ise yüzde 75'i satılmış durumda.”

22 MİLYON ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Metropol İstanbul, finans merkeziyle bütünleşik bir yapıda kolayca erişilebilen, içerisinde başta 400 metre uzunluğundaki alışveriş caddesi Metropol Catwalk olmak üzere sinema kompleksi ile çok amaçlı salondan oluşuyor. Alışveriş kompleksinde toplam 72 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 278 ticari ünite bulunuyor. Alışveriş kompleksinin yılda yaklaşık 22 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!
  • 08.03.2022 10:05

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!

Alışveriş ve eğlencenin gözde noktası Metropol İstanbul, her yıl olduğu gibi bu ...

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor
  • 23.02.2022 16:12

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor

Dünyaca ünlü kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak klasik AVM algısın ...

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!
  • 29.12.2021 09:46

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!

Metropol İstanbul, International Property Awards'tan (IPA) ve ICSC Global Awards ...

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!
  • 31.08.2021 17:33

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!

Metropol İstanbul'da 30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde toplamda 400 TL ve üzeri al ...

Metropol İstanbul projesinde son durum!
  • 28.11.2017 14:35

Metropol İstanbul projesinde son durum!

GAP İnşaat ve Varyap imzası taşıyan Metropol İstanbul projesinin son hali görünt ...

Metropol İstanbul'un havadan görüntüleri!
  • 22.02.2017 16:03

Metropol İstanbul'un havadan görüntüleri!

GAP İnşaat - Varyap ortaklığında Ataşehir'de hayata geçirilen Metropol İstanbul' ...