maritbet girişmaritbet
Safi Espadon Residence'a Arap ilgisi!

Safi Espadon Residence'a Arap ilgisi!

İstanbul’da son dönemlerde proje atağına geçen Kartal’da mimarisiyle öne çıkan Espadon Residence projesi satışa çıktı. Safi gayrimenkul tarafından yapılan projedeki 136 rezidansın tamamı deniz görüyor

İstanbul'da son dönemlerde proje atağına geçen Kartal'da mimarisiyle öne çıkan Espadon Residence projesi satışa çıktı. Safi gayrimenkul tarafından yapılan projedeki 136 rezidansın tamamı deniz görüyor. Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, projeye Arap yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Kısa sürede 40 daireyi Türk yatırımcılar aldı ama Kuveytli bir grup projenin tamamını satın almak istiyor. Kısa süre içinde görüşmeler neticelenecek” dedi.

Safi, Espadon'dan Araplara toplu satış olması durumu daha önce daire alan Türk yatırımcıların haklarının korunacağını belirterek, “Kuveytliler projenin tamamını satın almak istedi. Fakat daha önce satış olduğu için tamamını satmayıp önceden ev alanların haklarını koruyacağız” diye konuştu.

Eski fabrikayı yıktı

Hakan Safi, Espadon'un ilk projeleri olduğunun altını çizerek, bunun için Kartal'ı seçmelerinin nedeni olarak ise, “Epos Gayrimenkul ile çalışıyoruz. Onların yaptığı araştırmaya göre yeni proje için Kartal'ı belirledik. Bölge çok hızlı gelişiyor ve biz de çok nitelikli bir proje ile buna katkı sunuyoruz” görüşünü dile getirdi.  50 milyon lira yatırım bütçesi olan projenin, Kartal E-5 üzerinde metroya çok yakın bir yerde yapıldığını vurgulayan Safi, “Kentin başka yerlerinde arsalarımız var ama Kartal'daki arsayı satın aldık. Fabrika binası vardı onu yıktık. Bölgeye değer katacak çok iyi bir mimariye sahip projeyi hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Projede metrekare fiyatları 3 bin 750 liradan başlarken, ortalaması ise 4 bin 500 lirayı buluyor. Espadon'daki penthouse'lar ise çok daha yüksel fiyatlardan satılıyor. 206 bin lirayla 1 milyon lira arasında değişiyor.

E5 karayolunun üzerinde inşa edilen Safi Espadon Residence, 136 konut ve 11 ticari bölümden oluşuyor. 20 katlı 101 metre yüksekliğindeki proje üç blok halinde tek parça olarak uzanıyor.  27 bin 546 metrekare inşaat alanından oluşan projede 11 adet mağazanın yer aldığı bir cadde de tasarlanıyor. Projede stüdyo, 1+1, 1,5+1 ve 2+1 olmak üzere farklı daire tipleri mevcut. Daire büyüklükleri 59 ile 160 metrekare aralığında değişiyor. Projede daireler birleştirilerek 7+1 konut oluşturulabiliyor.

Anlamı Kılıçbalığı

Projenin yeşil kat bahçeleri ve özel olarak tasarlanmış terası ile tüm cephelerinden Marmara Denizi veya adalar manzarasını izlemek mümkün olacak. Güçlü mimari özelliklere sahip olan projenin ismi ise kılıç balığı anlamına gelen ‘Espadon' olarak seçilmiş

Yeni projeler yolda

Safi Gayrimenkul olarak yeni proje hazırlıkları yaptıklarını açıklayan Hakan Safi, İstanbul'un farklı bölgelerinde arsalarının olduğunu belirterek, “Taksim, Kağıthane, Fikirtepe, Okmeydanı, Etiler, Dolapdere gibi yerlerde arsalarımız var. Bu bölgelerde rezidans, AVM, konut ve otel yapacağız. Etiler'de 2 bin metrekare arsada 2 blok yapacağız. Taksim'de ise 6 ve 10 bin metrekarelik arsalarda projeler geliştireceğiz. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Araplar için özel projeler de yapabiliriz” açıklamasını yaptı.

‘Geleceğin projesini yapıyoruz'

Projenin mimarı olan Dome Mimarlık'ın kurucusu Murat Yılmaz da, bu projeyle bir hayalini gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Espadon Residence, İstanbul'da geleceğin projelerinden biri olacak. Hem tasarımı, hem de yeşil bina özellikleriyle Espadon diğer projelerden ayrılıyor” diye konuştu.

Kartal'a talep artıyor

Projenin danışmanı olan Epos Gayrimenkul Genel Müdürü Neşecan Çekici ise, proje geliştiren tüm yatırımcıların bilimsel davranması gerektiğinin altını çizerek, “Araştırmalarımıza göre İstanbul'da 880 projede 400 bine yakın konut yapılmış. Doğru lokasyon ve doğru proje çok önemli. Kartal doğru bir lokasyon. Bölge  Anadolu yakasında markalı konutların yüzde 10'unu barındırıyor ve lüks projelere talep artıyor. Biz de burada küçük metrekareli konutlara yer verdik” dedi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Espadon Residence’ı Hakan Safi’den dinleyin!
  • 28.06.2012 16:37

Espadon Residence’ı Hakan Safi’den dinleyin!

Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kartal’da hayata geçirilen E ...

Safi Gayrimenkul Kartal Espadon teslimleri ne zaman?
  • 14.02.2014 08:49

Safi Gayrimenkul Kartal Espadon teslimleri ne zaman?

Safi Gayrimenkul Kartal Espadon teslimleri ne zaman yapılacak ...

Safi Espadon Residence teslime yaklaşıyor
  • 12.02.2014 11:34

Safi Espadon Residence teslime yaklaşıyor

Katı yakıt ve denizcilik sektöründe lider konumda olan Safi Holding’in Kartal’da ...

Safi Espadon teslim tarihi
  • 04.02.2014 09:21

Safi Espadon teslim tarihi

Safi Espadon teslim tarihini haberimizden öğrenebilirsiniz ...

Safi Espadon'da fiyatlar 275 bin liradan başlıyor
  • 09.01.2014 08:57

Safi Espadon'da fiyatlar 275 bin liradan başlıyor

Safi Espadon'da satılık daire fiyatları 275 bin liradan başlıyor ...

Espadon Residence Kartal ne zaman teslim?
  • 21.12.2013 11:02

Espadon Residence Kartal ne zaman teslim?

Espadon Residence'da daireler 270 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta ...