maritbet girişmaritbet
Sarphan Finans Park’ta hasılat 4’e katlandı!

Sarphan Finans Park’ta hasılat 4’e katlandı!

Finanspark’ta satışlar iyi gidince hasılat neredeyse 4’e katlandı. Projenin tamamından toplam 600 milyon lira gelir bekliyor.

 

Ataşehir Finans Merkezi'nin ilk projesi olan Sarphan Finanspark'ta satışlar iyi gidince hasılat neredeyse 4'e katlandı. 164 milyon lirayla ihaleyi alan Sarp Group, projenin tamamından toplam 600 milyon lira gelir bekliyor

Ataşehir'deki finans merkezinin ilk projesi olan Sarphan Finanspark'ı inşa eden Sarp Group, ihaleyle 164 milyon liralık taahhüt karşılığı aldığı projedeki hasılatı 4'e katlayarak 600 milyon liraya çıkardı. Sarp Group'un İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, projede büyük bir satış başarısı yakaladıklarını belirterek, ulaştıkları hasılatın da bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Kaba, “Projeden beklediğimiz ciro 600 milyon liranın üzerinde. 164 milyon lira taahhüt etmiştik ama bu başarıya ulaşacağımızı biliyorduk” dedi. Kaba, projeden yaklaşık 200 milyon liralık tutarın Emlak Konut GYO'ya pay olarak verileceğini vurgulayarak, buna inşaat maliyetleri de dahil edildiğinde ortaya 500 milyon liralık bir maliyet çıktığını dile getirdi.

Kaba, projede yer alan konutların büyük bir bölümünü sattıklarını anlatarak, “Bizim için her şey yolunda. Projenin yüzde 80'ini sattık. Oteli de Emlak Proje Pazarlama'ya sattık. Elimizde sadece 20 konut, 20 ofis ve 20 tane de mağaza kaldı. Kısa süre içinde de bunları satabiliriz” diye konuştu.

Yüzde 40'ı tamamlandı

Sarphan Finanspark'ın finans merkezindeki çıtayı yükseğe taşıdığını anlatan Kaba, şu bilgileri verdi:

“Bölgenin çok önünde bir proje yaptık. Projenin bu denli iyi olması hasılat gelirini de artırdı. İnşaatı hızla sürdürüyoruz. İnşaatı yüzde 40 oranında tamamladık. Ağustos ayında tüm kabaları bitireceğiz. 2014 ortalarında teslimlere başlarız.”

Vekalet Kaba, Sarphan Finanspark projesinde konutların ilk satış metrekare fiyatlarının 4.500-5.000 lira seviyesinde olduğunu belirterek, şu anda ise ortalama fiyatların 6.500 lira olduğunu açıkladı. Metrekaresi 8 bin liraya bile satılan yerler olduğunu dile getiren Kaba, “Buradan alanlar iyi bir yatırım yapmış oluyor. Fiyatlar rahatlıkla 10 bin doların üzerine çıkar” diye konuştu.

Merkezde çalışmalar başladı

Kaba, projenin diğer şehirler ve yurtdışından da talep gördüğünü anlatarak, “Burası Türkiye karması gibi oldu. Farklı yerlerden yatırımcılar bizi tercih etti” dedi.

Kaba, finans merkezi sınırları içinde inşaatı devam eden başka bir proje daha bulunmadığını vurgulayarak, bölgede master plan doğrultusunda Ağaoğlu İnşaat'ın çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Bölgede bundan sonra inşa edilecek tüm projelerin master plan doğrultusunda hayata geçirileceğini anlatan Kaba, “Otoparklar, metro ve diğer yol bağlantıları, yürüme yolları, yeşil alanlar bu plana göre yapılacak. Finans merkezi tamamlandığında dünya ölçeğinde bir yer olacak” diye konuştu.

4.500 konut devam ediyor

Sarp Group'un Diyarbakır, Eskişehir ve Gebze gibi bölgelerde 4 bin 500 konutluk taahhütlerinin devam ettiğini vurgulayan Vekalet Kaba, 2013 yılında bu projeleri tamamlayıp yeni taahhütlük işlere ve özel projelere başlayacaklarını söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sarphan Finans Park Kuveyt'te fuara katıldı
  • 18.12.2013 16:45

Sarphan Finans Park Kuveyt'te fuara katıldı

Sarphan Finans Park projesi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'na katıldı. Projenin detayl ...

Sarphan Finans Park şantiye ve maket çekimi yayında!
  • 22.03.2013 11:13

Sarphan Finans Park şantiye ve maket çekimi yayında!

Ataşehir'de inşa edilen Sarphan Finans Park projesinin şantiye görüntüleri ve öz ...

Sarphan Finans Park projesinde son durum ne?
  • 27.02.2013 17:24

Sarphan Finans Park projesinde son durum ne?

Sarp Group ve Emlak Konut GYO ortaklığında inşa edilen Sarphan Finans Park proje ...

Sarphan Finans Park'ın Monopoly temalı reklam filmi!
  • 18.01.2013 08:18

Sarphan Finans Park'ın Monopoly temalı reklam filmi!

Ataşehir'de hayata geçirilen Sarphan Finans Park projesinin Monopoly temalı rekl ...

Sarphan Finans Park’ı Vekalet Kaba anlatıyor!
  • 22.06.2012 17:27

Sarphan Finans Park’ı Vekalet Kaba anlatıyor!

Sarphan Finans Park İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, Ataşehir’de inşa edi ...

SARPHAN FİNANSPARK 1
  • 24.12.2011 17:16

SARPHAN FİNANSPARK 1

Sarp Group tarafından Ataşehir'de hayata geçirilecek Sarphan Finanspark projesi ...