Tahincioğlu, 2018'de kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor
Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Rekorlarla dolu bir yıl oldu. 2018’de de yine kendi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz" dedi.
Tahincioğlu Gayrimenkul, 2017 yılı içinde tanıtımlarını yaptığı 4 yeni projesi Bomonti, Küçükyalı, İstinye ve Kağıthane ile devam eden projelerinde konut, ofis ve dükkandan oluşan 1.454 bağımsız birimin satışını gerçekleştirerek, yılı 2.5 milyar lira rekor ciroyla kapattı. Bu satış rakamlarıyla ‘sektör lideri' olduklarına dikkat çeken Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Rekorlarla dolu bir yıl oldu. 2018'de de yine kendi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz. Yıl içinde Nidakule Levent, Nidapark Seyrantepe, Nidapark Başakşehir projelerini bitirdik. Bomonti, Küçükyalı, İstinye ve Kağıthane'de satışlar tüm hızıyla sürüyor” dedi.
Nidapark İstinye projesinin örnek dairesinde toplantı düzenleyerek projedeki son gelişmeleri paylaşan Özcan Tahincioğlu, sektör değerlendirmesinde de bulundu. Nidapark İstinye projesinde 538 bağımsız birim bulunduğunu anlatan Tahincioğlu, projenin yüzde 30'unu sattıklarını söyledi. Tahincioğlu, “Projede 3 ayrı mahalle var. En düşük fiyat KDV hariç 1 milyon 850 bin lira. Metrekare fiyatı ise 15 bin 800 lira. Projede 2+1, 3+1 ve 4+1 ile daha geniş konutlar bulunuyor. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uyguluyoruz, Emlak Konut kampanyaları da geçerli” diye konuştu.
2018 yılı için yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Tahincioğlu, devam eden projeleriyle birlikte Çengelköy, Beykoz ve Zeytinburnu arsalarında çalışmalar yaptıklarını söyledi.
3 büyük GYF satışı
Tahincioğlu Gayrimenkul bu dönemde gayrimenkul yatırım fonlarına (GYF) yaptığı satışlarla da dikkat çekti. 3 büyük GYF satışıyla sektörde önemli bir başarı yaşadıklarını anlatan Özcan Tahincioğlu, “Nidakule Ataşehir Batı'nın tamamını tek seferde İş Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'na sattık. Ayrıca ÜNLÜ Portföy Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonuna ve Ak Portföy Yönetimi Anonim Şirketi Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonuna da satış gerçekleştirdik. GYF'lere toplamda 376 milyon lira satış yaparak bu alanda da bir rekora imza attık” ifadelerini kullandı.
GYF'ler ve kira sertifikaları gibi yeni yatırım araçlarının küçük yatırımcıya yatırım fırsatı oluşturduğunu belirten Tahincioğlu, “Hem gayrimenkul dernekleri, hem de biz şirket olarak yatırımcının sadece tapu alarak değil, bu tür araçlarla da yatırım yapmasını sağlamak için çalışıyoruz. Sistemi basitleştirip, daha çok anlatarak bunu başarabiliriz” dedi.
‘Balon yok, köpük var'
Tahincioğlu, yüksek konut kredisi faizleri nedeniyle şirket içinde kredili satışların arttığını, öz sermayesi yetersiz firmalarda sıkıntı yaşanabileceğini anlattı. Tahincioğlu, “Gayrimenkulde balon kesinlikle yok. Semt veya şehir bazında köpükler oluşabilir. Lokomotif sektörde bu sinyalleri göz ardı etmemek lazım” dedi.
Yatırımcılar için fırsat
Özcan Tahincioğlu, artan maliyetler, düşük karlılık, öz sermaye ihtiyacı gibi nedenlerle şirketlerin bu dönemi zor geçirebileceğini vurgularken, bunun yatırımcılar için şirketlerin kendi bünyelerinde sağladıkları 0 faizli kampanyalarla önemli fırsatlar oluşturduğunu söyledi.
İFM'de kamu yavaş kaldı
Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'nde hayata geçirdikleri projelerini kabasını bitirip beklemeye geçtiklerini belirten Tahincioğlu, kamu kuruluşlarının gelmesini beklediklerini söyledi. Tahincioğlu, “İFM bir gayrimenkul projesi olma algısından çıkmak zorunda” değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yaz