Viatrans-Meydanbey Mecidiyeköy projesinde fiyatlar 570 bin dolardan başlayacak!
Mecidiyeköy’deki eski likör fabrikasının yerine yapılan proje için 400 bin dolar maliyetle İtalya ve Almanya’dan özel olarak üretilmiş 18 çınar getiriliyor
Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikasının arsasında yapılacak proje adından çokça söz ettirecek gibi görünüyor. 42 metre yüksekliğindeki satış ofisiyle dikkat toplayan projenin bir başla özelliği ise çınar ağaçları olacak. Fakat bu çınarlar İtalya ve Almanya'dan özel olarak getirilecek.
Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, mevcut arsa üzerinde tescillenmiş çınar ağaçlarının da bulunduğunu belirterek, “Likör fabrikasının içinde çok sayıda çınar varmış. Bunların bir bölümü halen duruyor. Bazılarını da kesmişler. Biz buradaki çınarları tamamlayıp, Mecidiyeköy'ün içinde şehir korusu oluşturacağız” dedi.
Özkan, proje alanında özel peyzaj uygulaması yapacaklarını belirterek, bunun önemli bir parçası olan 18 çınarın siparişini verdiklerini söyledi. 16 çınarın İtalya, 2 tanesinin ise Almanya'dan getirileceğini dile getiren Özkan, şu bilgileri verdi:
400 bin dolarlık maliyet
“Türkiye'de istediğimiz gibi yetişkin çınar ağacı bulamadık. Türkiye'de sadece fidan var. Çınar bulmak için Almanya'nın Nürünberg kentinde fuara katıldık. En büyük çınar yetiştiricisi olan firmayla anlaştık. Firma çınarları satmak için yetiştiriyor. Çınarların yerini değiştirerek büyütüyor. Bu sayede ağaçlar yeni ekildiklere hemen uyum sağlayabiliyor. 10-15 yıl yatırım yapıyorlar. Bu iş için Orman Bakanlığı'ndan izin de aldık. İstanbul'dakilere uygun olsun diye 12 metrelik çınarları seçtik. İstanbul'daki çınarlar 80 yaşında ama getidiklerimizle aynı boydalar.”
Haydar Özkan, projenin en iyi şekilde hayata geçirilmesi için hiçbir maliyetten kaçınmadıklarını anlatarak, çınarların arsaya dikilmesi için harcayacakları paranın 400 bin doları bulduğunu kaydetti. Çınar ağaçlarının gelmesiyle birlikte projenin önünde kalan 11 bin metrekarelik yeşil alanın halka da açık olacağını ifade eden Özkan, “Projede moda, sanat, kültür temasına bir de yeşili koyacağız. Bu alanların önünde 4'lü sıra halinde çınarlar olacak. Koru gibi planladığımız bu alandan herkes faydalanabilecek” diye konuştu.
260 rezidans olacak
Haydar Özkan, karma konseptteki projede 260 rezidansın ve ofislerin satışa çıkacağını belirterek, fiyat çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Özkan, Türkiye'de metrekare fiyatlarının açık bir şekilde suiistimal edildiğini vurgulayarak, “Satışfiyatı netin üzerinden belirlenmeli. Fiyatlarımız 570 bin dolardan başlayacak” diye konuştu. Yüzde yüz İsviçre fonu olan Viatrans ve Meydanbey tarafından Emlak Konut GYO'ya ait arsada 1930 yılında inşa edilen likör fabrikasının yerine aslına uygun şekilde inşa edilen projeyi Emre Arolat tasarladı.
Yeni uğrak yeri
Haydar Özkan, projenin İstanbul'un uğrak yerlerinden biri olması için çalıştıklarını belirterek, korunun içine büyük heykeller koyacaklarını ifade etti. Doğru heykeltıraşı bulmak için çalışmalarını yaptıklarını anlatan Özkan, “Burası iyi bir uğrak yeri olacak. İnsanlar burada buluşacak. 11 bin metrekarelik yeşil alanın yanı sıra 16 bin metrekarelik sosyal ve kültürel alan olacak” dedi.
42 metrelik satış ofisi
Özkan, projenin 42 metrelik satış ofisinin aralık ortasında biteceğini ve satışların başlayacağını anlatarak, Hollandalı iç mimar Marsel Wanders ile çalıştıklarını, satış ofisinin ve projenin iç mimarisinin çok iyi bir şekilde tasarlanacağını kaydetti. Projeden konut alanlara 3 farklı dekorasyon seçeneği sunacaklarını anlatan Özkan, projenin bünyesinde yer alan ofis ve otel için de özel dekorasyonlar yapacaklarını söyledi.
2 metrelik ses perdeleri
Haydar Özkan, gürültü oluşabileceğini düşünerek, bu sorunu ses perdeleriyle aşacaklarını söyledi. Projenin önünde 2 metre yüksekliğinde ses perdeleri koyacaklarını dile getiren Özkan, “Bu perdeler şeffaf olacak. Görüntü kirliliği yaratmayacak. Zaten uzun çınar ağaçları da sesi keseceği için her hangi bir gürültü oluşmayacak” dedi.
Özel makine kiraladı
Haydar Özkan, çınarların 70-110 cm çapa sahip olduğunu belirterek, bunları Türkiye'ye getirmenin bile zor olduğunu vurguladı. 12 metrelik çınarların her birini bir TIR'a yükleyip getireceklerini anlatan Özkan, “Bunun için de dünyanın en büyük ağaç taşıyıcılarından birini kullanacağız. Siparişi verdik” dedi.
Yavuz Karaman
Yorum Yaz