maritbet girişmaritbet
Alışveriş merkezinden öte bir ikon

Alışveriş merkezinden öte bir ikon

Günümüzde şehirler markalaşma yolunda çeşitli ikonlar tasarlayarak "dünyanın en'leri" arasındaki yerlerini güçlendiriyorlar. Bu ikonlar arasında AVM'lerin yeri nedir sorusuna Batı Kahire'de 2012'nin son çeyreğinde açılması beklenen Kleopatra Alışveriş Merkezi ilginç bir yanıt olabilir

Kaynak: Europe Real Estate Derleyen: Ö.Duygu Çil / Gazeteparc

Günümüzde şehirler markalaşma yolunda çeşitli ikonlar tasarlayarak"dünyanın en'leri" arasındaki yerlerini güçlendiriyorlar. Bu ikonlar arasında AVM'lerin yeri nedir sorusuna Batı Kahire'de 2012'nin son çeyreğinde açılması beklenen Kleopatra Alışveriş Merkezi ilginç bir yanıt olabilir.

Bloomberg Televizyon'un sponsorluğunda verilen ve "Dünyanın En İyi Perakende Mimarisi" kategorisinde 110 ülkeden gelen pek çok saygın aday arasından birincilik ipini göğüsleyen Cleopatra Alışveriş Merkezi projesi, Mısır için yeni bir mimari nirengi noktası olarak nitelendiriliyor. En yenilikçi tasarımlara ve perakende alanında en iyi performans sergileyen geliştirilmiş projelere verilen ödüle layık görülen AVM'nin modern alışveriş merkez geliştirme alanında mükemmel bir örnek teşkil ettiği ifade ediliyor.

Planın merkezi alanını örten dev bir kanopi ile karakterize edilen ikonik tasarım "çölde dalga" olarak isimlendiriliyor.

Çölde Esin Veren Bir Dalga
Mimar Davide Padoa tarafından projelendirilen Kleopatra Alışveriş Merkezi'nin 300'den fazla lüks mağazaları, açıkhava çeşmesi, multimedya gösterimi yanı sıra ikonik gölgelikleri ile dünyanın en büyük medeniyetlerinden biri olan Mısır'ın gösterişli tarihine yaraşır gösterişte olması amaçlanıyor. İkonik tasarımı "çölde dalga" olarak tanımlanan projenin Mısır'ın yeni simgesi olması bekleniyor.
 
Kahire'nin kalbinde en stratejik bölgede yer alan Cleopatra Alışveriş Merkezi, lokasyonu sayesinde 15 milyon insana hizmet verecek ve 6 bini doğrudan proje ile bağlantılı olmak üzere yaklaşık 10 bin yeni iş imkanı sağlayacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alışveriş merkezinden öte bir ikon
  • 17.12.2010 15:13

Alışveriş merkezinden öte bir ikon

Günümüzde şehirler markalaşma yolunda çeşitli ikonlar tasarlayarak "dünyanın en' ...