Ankara’yı Değiştiren Projeler 7/10’da ‘Şehrin Müzik Kutusu’ incelendi
TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi’nin Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda düzenlediği ‘Ankara’yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları’ tüm hızıyla devam ediyor. 23 Ekim 2013, Çarşamba günü düzenlenen yedinci forumda ‘Şehrin Müzik Kutusu’ teması işlendi
İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda hayata geçirilen “Ankara'yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları”nın yedincisi 23 Ekim 2013, Çarşamba günü TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi. ‘Şehrin Müzik Kutusu' teması altında düzenlenen bu oturumda, 17 yıl sonra hayata geçirilen ‘AKM CSO (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası) Konser Salonu' projesi incelendi. ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Savaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumun konuşmacıları da sektörün deneyimli isimleriydi. ‘Şehrin Müzik Kutusu'nu; TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, Yüksek Mimar ve Proje Müellifleri Semra ve Özcan Uygur, Mimari Proje Yarışması Jüri Üyesi Mimar Nuran Ünsal, Statik Proje Müellifi Yüksek İnşaat Mühendisi Danyal Kubin ve İnşaat Yüklenicisi Behçet Çağlar tartıştı. Ocak 2013'ten bu yana her ay düzenlenen forumlarda; yapımı devam eden yeni bir proje üzerinden kent, ana aksların dinamiği, gelişimi, değişimi, mevcut ve gelecek öngörüleri inceleniyor. Forumlar, mimar ve sektör paydaşlarını sağlıklı bir diyalog ve eleştiri ortamı çerçevesinde bir araya getirerek başkentin mimari gelişimine ışık tutmayı hedefliyor. Mesleki üretim ve süreçlere dair tüm aşamaların, sorunların ve çözümlerin tatışıldığı birebir paylaşım ortamı sunan oturumlar, aynı zamanda mimarlık öğrencileri ve mesleğin yeni katılımcıları için de yol gösterici oluyor.
Kısaca Seranit hakkında:
Seranit Granit Seramik Sanayi Ticaret A.Ş. Türkiye'nin ilk Teknik Porselen üreten fabrikası olarak Bilecik Organize Sanayi Bölgesinde 1992 yılında kurulmuş, 1993 yılında üretim faaliyetine başlamıştır. 55 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 102 bin metrekarelik bir alanda faaliyetini sürdürmekte olan SERANİT'in kapasitesi 8,5 milyon metrekareye ulaşmıştır. Sahip olduğu üretim teknolojileri ile dünya teknik porselen üreticileri arasında saygın bir yer edinen SERANİT, bünyesinde gerçekleştirdiği AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları sayesinde birçok ilk'e de imza atmıştır.
Yorum Yaz