maritbet girişmaritbet
Emre Arolat’a İpekyol fabrikasıyla Ağa Han Mimarlık Ödülü

Emre Arolat’a İpekyol fabrikasıyla Ağa Han Mimarlık Ödülü

Emre Arolat, İpekyol Tekstil Fabrikası yapısı ile dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan Aga Khan Mimarlık Ödülü’nü bu yıl Türkiye’ye kazandıran tek mimar oldu

 

Emre Arolat, İpekyol Tekstil Fabrikası yapısı ile dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan ve 1977 yılından beri her 3 senede bir çağdaş, başarılı mimari ve kentsel tasarım örneklerine verilen Aga Khan Mimarlık Ödülü'nü bu yıl Türkiye'ye kazandıran tek mimar oldu.

İpekyol Tekstil Fabrikası ödül jürisinin değerlendirmesine göre, çalışanların refahı ile işverenin üretim hedeflerinin mekana entegrasyonunda mimar ve işverenin başarılı işbirliğine iyi bir örnek teşkil etmesi ve yönetim ile üretim alanlarını aynı çatı altında buluşturan düzenleme ve kötü yaşam koşullarından uzak duran mimari çözümlemesiyle 11. Aga Khan Mimarlık Ödülü'nü almaya hak kazandı.

Yerel malzeme kullanımı, düşük enerji performansı, üretim alanlarına doğal ışık ve hava sağlayan iç bahçeleri, çalısanların konforu için düşünülmüş sosyal alanları, İpekyol Tekstil Fabrikası'nı Aga Khan Mimarlık Ödülü ile buluşturan diğer mimari nitelikleri oldu. Emre Arolat'a ödülü 25 Kasım 2010 tarihinde Doha, Katar'daki İslam Sanatları Müzesi'nde gerçekleştirilen törenle verildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz