İMİB tasarım yarışmasında birinciye 12 bin TL ödül var!
Doğal taş artıklarının kreatiflikle yeniden değerlendirilmesi, yeni ufukların gelişmesi ve sürdürülebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli öğrenci tasarım yarışması için geri sayım başladı
Doğal taş artıklarının kreatiflikle yeniden değerlendirilmesi, yeni ufukların gelişmesi ve sürdürülebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlamayı hedefleyen “Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli öğrenci tasarım yarışması için geri sayım başladı. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğinde “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı proje kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılacak eserler için son teslim tarihi 11 Mayıs 2012. Yarışma sonunda birinciye 12 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 5 adet 2 bin TL'lik mansiyon ve 2 bin TL'lik toplam satın alma ödülü de sahiplerini bulacak.
Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar Projesi Hakkında:
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliği ile “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı projeyi hayata geçiriyor.Bir yıl sürecek proje kapsamında; genel düzeyde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler, bu meslek dalları ile ilgilenen kişiler ve doğal taş sektörü temsilcileri hedefleniyor. Proje özelde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde öğrenim gören 30 öğrenciyi kapsıyor. Belirlenen 30 öğrenci için seminer, sempozyum, maden ocakları ve fabrika ziyareti, teorik eğitim ve çalıştay gibi etkinlikler düzenleniyor. Ayrıcaproje sonunda üniversitelerin ilgili bölümlerinden tüm öğrencilerin katılabileceği bir tasarım yarışmasıgerçekleştiriliyor. Bu proje ile öğrencilerin Türk doğal taşına ilişkin farkındalıklarının artırılarak gelecekte imza atacakları projelerde doğal taş kullanmalarının teşvik edilmesi ve farklı endüstrileri bir araya getirerek İstanbul'un rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) temel amacı; maden ürünlerinin mevcut ve hedef pazarlarda tanıtımın sağlanması, imajının geliştirilmesi ve ihracat potansiyelinin arttırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunarak sektörün gelişimine katkı sağlamak, ihracatçı üye firmaların her çeşit problemleriyle ilgilenip bunlara çözüm bulmak ve bu firmalara rehberlik yapmak.Maden ve doğal taş ihracatı yapan tüm firmaların kayıtlı olduğuİMİB'de, 2011 yılı itibariyle çoğu üretici olmak üzere yaklaşık 3 bin 200 üye kuruluş bulunuyor.
Yorum Yaz