maritbet girişmaritbet
Mimarlık Cep Sözlüğü’nün ikinci baskısı yayında!

Mimarlık Cep Sözlüğü’nün ikinci baskısı yayında!

YEM Yayın’dan ikinci baskısı çıkan Mimarlık Cep Sözlüğü, Doğal Hasol tarafından hazırlanan ve bugüne kadar 12 baskı yapan Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü’nün damıtılmış hali

 

YEM Yayın'dan ikinci baskısı çıkan Mimarlık Cep Sözlüğü, Doğal Hasol tarafından hazırlanan ve bugüne kadar 12 baskı yapan Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü'nün damıtılmış hali.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın tarafından çıkarılan ve Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü'nün özünün damıtılıp farklı bir anlayışla yorumlamasının bir ürünü olan Mimarlık Cep Sözlüğü'nün güncellenerek geliştirilmiş ikinci baskısı raflardaki yerini aldı.

İlk kez 1975 yılında çıkan ve her baskısında içeriği yeniden gözden geçirilip genişletilerek bugüne kadar 12 baskı yapan Doğan Hasol'un hazırladığı Ansiklopedik Mimarlık Sözlüğü, Türkiye'de mimarlık terminolojisinin yerleşmesi ve gelişmesine yaptığı eşsiz katkıyla mimarlar için vazgeçilmez bir başvuru kaynağıdır. Sözlük mimari ve yapısal terimleri, yeri geldiğinde kavramsal ve tarihsel arka planlarını da vererek, somut ve yalın bir dille açıklıyor. Bu yönüyle, Türkiye'de doğru, tutarlı ve anlaşılır bir mimarlık dili oluşturma çabalarına öncülük ediyor.

Mimarlık Cep Sözlüğü, Doğan Hasol'un işte bu kırk yıllık yoğun ve titiz çalışmasının bir ürünü. Boyutlarıyla kolay kullanım olanağı veren Mimarlık Cep Sözlüğü mimarlar ve mimarlık öğrencileri için olduğu kadar mimarlığa, sanata ve tasarıma ilgi duyanlarla, ilgili yakın meslek dallarında çalışanların da rahatlıkla yararlanabileceği şekilde, kapsayıcı ve yoğun bir içeriğe sahip.

Hasol tarafından içeriği titizlikle yeniden gözden geçirilen ve genişletilen Mimarlık Cep Sözlüğü yaklaşık 3.000 maddeden oluşuyor. Sözlükte, açıklamaları desteklemek amacıyla kullanılan 400'e yakın çizim ve fotoğraf bulunuyor.

MİMARLIK CEP SÖZLÜĞÜ

Doğan Hasol

Geliştirilmiş 2. Baskı

Ağustos 2012, İstanbul

11x17 cm

220 sayfa, karton kapak

400'e yakın siyah-beyaz çizim ve fotoğraf

Türkçe

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Firuzan Baytop'un Şantiye'de Olay Var kitabı raflarda yerini aldı!
  • 02.03.2013 14:10

Firuzan Baytop'un Şantiye'de Olay Var kitabı raflarda yerini aldı!

Firuzan Baytop'un, 50 yılı aşkın bir süreye yayılan uluslararası şantiye deneyim ...

Mimarlık Cep Sözlüğü’nün ikinci baskısı yayında!
  • 13.10.2012 13:21

Mimarlık Cep Sözlüğü’nün ikinci baskısı yayında!

YEM Yayın’dan ikinci baskısı çıkan Mimarlık Cep Sözlüğü, Doğal Hasol tarafından ...