maritbet girişmaritbet
Natürel Mimarlık bu yıl yeni tesisinde üretim yapacak!

Natürel Mimarlık bu yıl yeni tesisinde üretim yapacak!

Firmanın geçen yıl aldığı arazide 5 bin metrekare açık, 2 bin metrekare kapalı alan üzerine yeni tesis inşa edeceğini bildiren şirket ortağı Cafer Erenler, “Yeni tesisimiz bu yılın ilk yarısından itibaren faaliyete başlayacak” dedi

Firmanın geçen yıl aldığı arazide 5 bin metrekare açık, 2 bin metrekare kapalı alan üzerine yeni tesis inşa edeceğini bildiren şirket ortağı Cafer Erenler, “Yeni tesisimiz bu yılın ilk yarısından itibaren faaliyete başlayacak” dedi.

Konya'da 1996 yılından bu yana arazi geliştirme, inşaat, proje ve dekorasyon faaliyetlerinde bulunan, 2007 yılında ise doğaltaş atıklarından özgün tasarımlı mozaikler üretmeye başlayan Natürel Tasarım Dekorasyon, bu yıl yeni tesis yatırımı yapacak. Firmanın, üretimi artırmak, projelere ve bayilerine daha iyi hizmet vermek amacı ile eski tesisine ek olarak 5 bin metrekare açık, 2 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak yeni tesis için arazi alımını geçen yıl tamamladığını bildirine Natürel Mimarlık şirket ortağı Cafer Erenler, “Tesisimizin kurulumunu da bu yılın ilk yarısında tamamlayarak aynı dönemde üretime başlamayı planlıyoruz. Yeni tesisimizde makine parkımızı daha da genişletmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ar-Ge çalışmalarını hızlandırarak teknolojilerini geliştirmenin bilinci ve gayreti içinde olduklarını aktaran Erenler, bu yönde yatırımlarını genişleterek mevcut pazar paylarını, kalitelerini ve fiyat politikalarını artırma hedefinde olduklarını söyledi. Erenler, “Ülkemizde üretilen aynı ürünü İtalya'dan 50 euro'ya ihraç eden İngiltere, Türkiye'den 20 euro'ya almıyor. Buna benzer sorunlarımız tüm sektörümüzde mevcut. Bu bilinçle önümüzdeki dönemlerde kalite, teknoloji ve ürün çeşitliliğimizi artırmak için çalışmalarımızı sürdürme hedefindeyiz” açıklamasını yaptı.

Yeni tesisleriyle teknoloji ve kaliteyle beraber farklı ürünler geliştirerek ürün çeşitliliğini artırmak istediklerini söyleyen Cafer Erenler, “Yakın zamanda yeni tesisimizde farklı modellerle tüketicimize daha zengin bir ürün gamı sunmak için makine alımlarımızı gerçekleştirip, mermerde ve mozaikte üç boyutlu çalışmalar hazırlayarak müşterilerimize daha estetik, daha modern ve birbirinden farklı ürünleri sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Ürenlerini, Naturamarble markası ile ihraç ediyor

Yaklaşık altı yıl önce doğaltaş sektörüne giren firmanın, sektörün kullanılmayan atık malzemelerini değerlendirerek özgün tasarımlı mozaikler üretmeye başladığını ifade eden Erenler, “Türkiye'nin milli serveti olan doğaltaşların artıklarını, mermer traverten mozaik üretiminde değerlendirerek ortaya çıkardığımız Naturamarble markasıyla iç ve dünya pazarlarına açıldık. Firmamız, bu ürünlerini bugün başta İngiltere olmak üzere İrlanda, Almanya, KKTC ve Amerika'ya ihraç ediyor. Mozaik ve eskitilmiş mermer gruplarının ihracatını yapan firmamız, yıllık cirosunun yüzde 50'lik kısmını ihracattan sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 65 bin metrekare mozaik üretimi yaptıklarını, 2011 yılına göre yüzde 30 büyüme sağladıklarını belirten Cafer Erenler, 2012'de iç pazardaki bayi ağlarını yüzde 50 genişlettiklerini söyledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Natürel Mimarlık bu yıl yeni tesisinde üretim yapacak!
  • 02.05.2013 14:49

Natürel Mimarlık bu yıl yeni tesisinde üretim yapacak!

Firmanın geçen yıl aldığı arazide 5 bin metrekare açık, 2 bin metrekare kapalı a ...