maritbet girişmaritbet
Paris 3D Saga projesiyle şehrin tarihsel ve mimari gelişimi gözler önüne seriliyor!

Paris 3D Saga projesiyle şehrin tarihsel ve mimari gelişimi gözler önüne seriliyor!

Avrupa’nın en büyük iki yazılım şirketinden biri olan Dassault Systèmes, Paris 3D Saga projesiyle üç boyutlu teknolojilerle Paris’in tarihsel ve mimari gelişimini gözler önüne seriyor

 

Avrupa'nın en büyük iki yazılım şirketinden biri olan Dassault Systèmes, Paris 3D Saga projesiyle üç boyutlu teknolojilerle Paris'in tarihsel ve mimari gelişimini gözler önüne seriyor. Teknolojiinin mimarlık, tasarım ve tarihle bütünleştiği bu proje izleyenler tarafından çok büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

PARİS; Büyük bir kültür, sanat ve tarih şehri. Dünyanın en güzel ve özel şehirlerden biri. Aynı zamanda dünyada en çok ziyaret edilen, tarihi eserleri, mimari yapıları en çok ilgi çeken şehirlerden biri de Paris. Resimlere, kitaplara, filmlere sayısız kere konu olan bu muhteşem şehir bu kez de kültür, tarih ve de teknolojinin buluştuğu bir projenin ilham kaynağı oldu: Dassault Systemes'in başlattığı Paris 3D Saga projesi.

Avrupa'nın en büyük iki yazılım şirketinden biri olan, aynı zamanda dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında olan Dassault Systèmes, Kasım ayında Paris'te gerçekleştirdiği “Paris 3D Saga” etkinliğiyle projenin startını vermişti. Proje kapsamında, üç boyutlu teknolojiler kullanılarak Paris'in tarihsel ve mimari gelişimisergileniyor.

Dassault Systèmes ekibinin uzun süredir üzerinde çalıştığı ve şirketin 3DEXPERIENCE platformunun teknolojik imkanları kullanıldığı bu üç boyutlu tarih macerası “Paris 3D Saga” izleyenler için hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim

Tarihsel gelişimiyle üç boyutlu olarak gözler önünde

Üç boyutlu gerçekleşen bu tarih turunda, izleyenler Eyfel Kulesi'nin inşaat sürecinden Fransız devrimi dönemine kadar birçok tarihsel gelişme üç boyutlu teknolojiler eşliğinde adeta içindeymişçesine yaşanıyor.

Paris 3D Saga projesi hakkında konuşan Dassault Systèmes Dijital Stratejilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı  Mehdi Tayoubi, ilk kez Paris'in geçmişten bugüne bir dijital modelinin oluşturulduğunu söyledi. Tayoubi, şunları söyledi. “Sanal gerçeklik teknolojisi ve üç boyutlu teknolojiler bu noktada bizlere büyük fırsatlar ve olanaklar sağlıyor. Sanal gerçeklik teknolojisi ve üç boyutlu teknolojiler; araştırma, eğitim, kültürel ve sanatsal keşfediş gibi birçok alanda çok çok faydalı oluyor. Paris 3D Saga projesi de de bunu gösterir nitelikte bir projedir. Paris 3D Saga'nın da gerçek anlamda bir üç boyutlu deneyim olduğunu düşünüyoruz. Gelecekte de yine benzer projelerle insanların karşışına çıkacağız.”

Paris 3D Saga için büyük bir grup aylarca projeyi hayata geçirebilmek için çalıştı. Özellikle tarihsel gelişimdeki her detay tarih uzmanlarının bilgileri ışığında büyük özenle hazırlandı. Dassault Systèmes olarak uzun süredir 3DEXPERIENCE yani üç boyutlu deneyimler vizyonu ışığında tüm sektörlere ve endüstrilere hizmet sunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Paris 3D Saga projesiyle şehrin tarihsel ve mimari gelişimi gözler önüne seriliyor!
  • 30.01.2013 14:15

Paris 3D Saga projesiyle şehrin tarihsel ve mimari gelişimi gözler önüne seriliyor!

Avrupa’nın en büyük iki yazılım şirketinden biri olan Dassault Systèmes, Paris 3 ...