maritbet girişmaritbet
RAF Ürün Dergisi 5. Yaşını Yeniliklerle Kutluyor

RAF Ürün Dergisi 5. Yaşını Yeniliklerle Kutluyor

Yayın hayatına başladığı günlerden itibaren çizgisini bozmadan mimarları ve uygulayıcıları en yeni ürünlerle buluşturan RAF Ürün Dergisi, 2011 yılının bu ilk sayısıyla birlikte 5. yaşını kutluyor

Yayın hayatına başladığı günlerden itibaren çizgisini bozmadan mimarları ve uygulayıcıları en yeni ürünlerle buluşturan RAF Ürün Dergisi, 2011 yılının bu ilk sayısıyla birlikte 5. yaşını kutluyor.  Slogan ve reklam cümlelerinden uzak ürün tanıtım sayfalarıyla ilgi gören ve hedefine ulaşan, 2007 yılı Mart sayısından itibaren yayınladığı projelerle mimari üretimin nabzını tutan RAF Ürün Dergisi 2011 yılında Özürlüler Vakfı ile birlikte hazırladığı “Mimari Erişilebilirlik” adlı yeni bölümüyle de dikkat çekecek.

Kapak Tasarımı 355 Tasarım Arasından Seçildi
2011 Ocak sayısının kapak tasarımı son dört yıldır olduğu gibi kapak tasarım yarışması sonucunda belirlendi. 164 tasarımcının 355 tasarımla katıldığı 5. RAF Ürün Dergisi Kapak Tasarım Yarışması'nın kazananı İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Selahattin Doğa Gülhan'ın tasarımı oldu.

RAF Ürün Dergisi'nde Yeni Bir Bölüm: “Mimari Erişilebilirlik”
RAF Ürün Dergisi 3 Aralık 2010 Dünya Özürlüler Günü'nde ilan ettiği Özürlüler Vakfı işbirliğini bu sayıda yayınlanan 8 sayfalık “Mimari Erişilebilirlik” dosyasıyla somutlaştırdı. 8 sayfalık bu dosyada Özürlüler Vakfı Genel Sekreteri Esra Berberoğlu'nun “özürlüler” kavramını anlattığı yazı, Carlos Mourão Pereira'nın kaleme aldığı “Sergi Mekanları: Dokunsal Gezilerde Eşitlikçi Ortam” adlı makalesi ve Özlem Belir'in hazırladığı “Mimari Erişilebilirlik” kılavuzundan otoparklar-bina girişlerinin özürlülere uygun düzenlenmelerini içeren bir dosya konusu yer alıyor.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapan Ankara Arena Spor Salonu, bu sayıda Proje Bölümü'nde Ele Alınıyor

RAF Ürün Dergisi'nin önceki sayılarında, Türkiye'den seçilen, uygulanmış mimari projeler, konsept aşamasından nokta detaylarına kadar 16 sayfalık dosyalar ile tanıtıldı. Bu sayının proje bölümünde ise Ankara Arena Çok Amaçlı Spor Salonu projesi yer alıyor. Kerem Yazgan yönetimindeki Yazgan Mimarlık tarafından projelendirilen Ankara Arena, 2010 yılında Türkiye'de yapılan FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası müsabakaları için inşa edilmiş. FIBA'nın da akılcı talebiyle birlikte, voleybol, tenis, buz hokeyi, boks gibi diğer spor müsabakalarının yapılmasına elverişli olacak şekilde tasarlanan yapı konser, kongre gibi her türlü kültürel ve sosyal aktiviteye de imkân tanıyor. Arena aynı zamanda, basketboldan buz hokeyi pistine dönüşebilen Türkiye'nin tek salonu. Proje, RAF Ürün Dergisi Ocak sayısında çıkış aşamasından nokta detaylarına kadar 16 sayfalık bir dosyayla tanıtılıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz