Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi’ne ödül
EAA-Emre Arolat Architects ve Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri, Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi yapısı ile “International Architecture Awards 2010” ödüllerinin sahipleri oldu
EAA-Emre Arolat Architects ve Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri, Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi yapısı ile “International Architecture Awards 2010” ödüllerinin sahipleri oldu.
Her yıl mimarlık alanında dünyanın en başarılı projelerine verilen “The International Architecture Awards” ödüllerinin 2010 yılı sahipleri açıklandı. Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi dünyanın 38 farklı ülkesinden ödül almaya hak kazanan 95 projeden biri oldu.
“Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi” ile “Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Planlama Merkezi” tarafından organize edilen ödüllerde jüri üyeleri her yıl farklı bir ülkenin seçkin mimarları, akademisyenleri ve mimarlık eleştirmenlerinden oluşuyor. Ödüllerde bu sene değerlendirmeyi Colegio de Arquitectos de la Cuidad de México ve Sociedad de Arquitectos Méxicanos kurumları nezdinde Meksikalı mimarlar gerçekleştirdi.
Bu yıl rekor sayıda katılımın gerçekleştiği yarışmada jüri, gökdelen yapılarından kültür merkezlerine, okul ve kampüs yapılarından stadyumlara, restorasyon projelerinden dini yapılara, toplu konutlardan kentsel planlama projelerine kadar dünyanın farklı ülkelerinde yer alan çok geniş bir yapı yelpazesini inceleyerek seçimini yaptı.
Ödüller 4-7 Kasım 2010 tarihleri arasında Madrid, İspanya'da gerçekleştirilecek olan “The City and The World” Konferansı kapsamındaki törenle sahiplerine sunulacak. Konferans paralelinde düzenlenecek olan ödüllü projeler sergisi, Madrid'den sonra Avrupa ve Amerika'nın çeşitli kentlerinde de dolaşarak, mimarlık izleyicileriyle buluşacak.
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı'nın yenilenerek müze, rekreasyon ve eğitim tesislerine dönüştürülmesi projesi kapsamında hayata geçirilen Santralistanbul Çağdaş Sanatlar Müzesi'nin EAA-Emre Arolat Architects ve Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri imzalı tasarımında, yıllar önce yıkılmış ve sadece temel izlerinin görülebildiği iki büyük kazan dairesi yapısının, geleneksel bir yaklaşımla yeniden inşa edilmesi yerine, kendilerine atfedilen yeni işlevin de içerildiği bir yorumla, bir anlamda soyutlanarak tasarlanmaları yoluna gidildi. Herhangi bir zaman dilimine sonuna dek angaje olmadan o yer ile hemhal olma motivasyonu ile biçimlenen yapılar, “zamansız” denebilecek bir yönelimle kurgulandı.
- Etiketler:
Yorum Yaz