maritbet girişmaritbet
Tatsuya Yamamoto’dan son miras: “Medistate Kavacık Hastanesi”

Tatsuya Yamamoto’dan son miras: “Medistate Kavacık Hastanesi”

Ünlü Japon Mimar Tatsuya Yamamoto’nun Türkiye’de hayata geçirdiği ilk ve tek hastane projesi olan Medistate Kavacık Hastanesi, farklı mimarisi ile Tatsuya Yamamoto’nun ustalık eserleri arasında yer alıyor

Ünlü Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'nun Türkiye'de hayata geçirdiği ilk ve tek hastane projesi olan Medistate Kavacık Hastanesi, farklı mimarisi ile Tatsuya Yamamoto'nun ustalık eserleri arasında yer alıyor. Türk dostu başarılı mimar Yamamoto'nun son eserlerinden biri olan Medistate Kavacık Hastanesi kullanılan alan ve özel yapısı ile denizaltı konseptine uygun olarak inşa edildi.

Özel bir mimari ile dizayn edilen Medistate Kavacık Hastanesi, alanı daha verimli kullanmak ve yakın bölümlerin birbiri ile bağlantısını artırarak hastane içerisinde daha hızlı ve güvenli hareket etmek amacı ile doktorlar ile birlikte tasarlandı. İçerisinden ameliyathaneye kadar olan kısım bile en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak, uluslararası hastane konseptine uygun olarak inşa edildi. Ayrıca Medistate Kavacık Hastanesi ünlü Japon mimar Tatsuya Yamamoto ile gerçekleşen proje sonucunda Türkiye'nin en büyük acil servisine sahip hastanesi unvanına da sahip oldu.

Denizaltı Konsepti ile İstanbul Manzarası'nın Birleşimi

Japon Mimar Tatsuya Yamamoto'nun tek hastane projesi Medistate Kavacık Hastanesi, denizaltı konseptiyle yapıldı. Bu konsept ile mevcut alanın en verimli kullanılması üzerine tasarlandı. Toprak üzerinde 8 bin metrekarelik kullanım alanı, toprak altında ise 2 bin 400 metrekarelik kullanım alanına sahip hastane 12 kattan oluşuyor. Hastanenin en önemli özelliklerinden biri de her odasının İstanbul'un farklı açılarından muhteşem manzarasına açılıyor olması.
 
Medistate Kavacık Hastanesinden İnsan Sağlığına 35 Milyon Dolar'lık Yatırım

2007 yılında inşaatına başlanan Medistate Kavacık Hastanesi 2011 yılında faaliyete geçti.  Uzman hekim, akademisyen ve iş adamlarının katılımı ile açılan hastaneye toplamda 35 milyon dolar harcandı. Hastane inşaatı için toplamda 15 milyon dolar, teknik ekipmanlar için ise 20 milyon dolar harcanan hastane son teknoloji cihazları ile Kavacık'tan Levent bölgesine kadar uzanan geniş bir bölgede yaklaşık 2 milyon kişiye sağlık hizmeti sunacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz