maritbet girişmaritbet
Ulaştırma bakanı Çeşme IC Marina'yı açtı

Ulaştırma bakanı Çeşme IC Marina'yı açtı

Ulaştırma Bakanlığınca Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle ihale edilen Çeşme Marina'nın açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bugün İzmir'de Ulaştırma Bakanlığına bağlı projeleri inceleme fırsatı bulduğunu söyledi. Bu kapsamda Egeray Projesinin test çalışmalarını izlediğini kaydeden Yıldırım, projenin ilk aşamasının Ağustos ayında, tümünün de 29 Ekimde hizmete gireceğini bildirdi. Türkiye'nin kısa süre öncesine kadar denizcilik alanında kara listede olduğunu belirten Yıldırım, Denizcilik Müsteşarlığının çalışmalarıyla beyaz listeye geçtiğini ifade etti.

Yıldırım, bu sayede daha önce 100 Türk bayraklı gemiden 26'sı yabancı limanlarda tutulurken, bugün bunun yüzde 5'in altına düştüğünü bildirdi. Bakan Yıldırım, 2004 yılında denizcilikte kullanılan akaryakıttaki ÖTV'yi kaldırdıklarını anımsatarak, denizcilik sektörüne, o tarihten bu yana yapılan bu indirimle bir milyar 640 milyon TL destek sağladıklarını kaydetti. Yıldırım, 2001 yılında İzmir'e geldiğinde Çeşme Limanı'nın bulunduğu bu yerin perişan bir halde olduğunu, bugünkü haline ulaşmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Çeşme Marina'nın toplam 25 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete girdiğini bildiren Yıldırım, YİD modeliyle kiralanan tesisten devlete 23,5 yılda 67 milyon TL kira geliri sağlanacağını ifade etti. Türkiye'nin yat turizmi açısından büyük potansiyel taşıyan Akdeniz bölgesinde bulunduğunu, ancak bunu fırsata çeviremediğini belirten Yıldırım, yat kapasitesinin, YİD modeliyle inşa edilen marinaların hizmete açılmasıyla 15 bine çıkarıldığını, devam eden projelerin tamamlanmasıyla 2 yılda 25 bine ulaşacağını bildirdi.

KAYNAK: YENİ ASIR

  • Etiketler:

Yorum Yaz