maritbet girişmaritbet
Yeni İstanbul'un projeleri Dome Mimarlık'ın kaleminden çıkacak!

Yeni İstanbul'un projeleri Dome Mimarlık'ın kaleminden çıkacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim çalışmaları sırasında İstanbul’a yapılacak yeni kent, kendini belli etmeye başladı. Projeyi Dome Mimarlık, HOK ve Buro Happold mimarlık ofisleri hazırlayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim çalışmaları sırasında İstanbul'a yapılacak yeni kent, kendini belli etmeye başladı. Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda tek tek neticelenmeye başlıyor. Yenişehir projesinin master plan ve kentsel tasarım çalışmalarını kazanan Dome Mimarlık, HOK ve Buro Happold mimarlık ofisleri projeleri 6 ayda tamamlayacak. Bir ileri ki aşama ise inşaatın başlaması.

Bu projeler İstanbul'u dünya ligine taşıyacak
 
İstanbul'da değer katacak projeler hakkında bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ihale sürecinin tamamlandığını belirtmişti. Bi ihaleye konu olan bölge ise 3. havalimanını da içererek Kemerburgaz'dan başlayacak. Başakşehir'i ve Kayabaşı bölgesinin içinde kalan alan, Küçükçekmece'ye kadar uzanacak. 
 
Bölgeyi bakanlıklar ve TOKİ belirledi
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut GYO arasında yapılan 24 Aralık 2012 tarihli protokol ile Yenişehir'in sınırları çizilmişti. imza atan kuruluşlar bu sınırlar içinde kendilerine verilen görevleri yerine getirmek için harekete geçti. Bu protokole ek olarak imzalanan bir diğer protokol ile de Emlak Konut GYO, Yenişehir alanında çalışmaları hızlı bir şekilde başlatmak ile görevlendirildi. Bu görevlendirme ile Yeni İstanbul'un hatlarını belirleyen çalışmalar Emlak Konut GYO'nun master plan ihalesi ile start aldu. 
 
Emlak Konut GYO'nun Yenişehir'e yönelik masterplan hazırlama ihalesini Türkiye'den Dome Mimarlık, ABD'den dünyaca ünlü HOK Grubu ve İngiltere'den Buro Happold, ortak girişim halinde kazandı. İhale ile bu mimarlık konsorsiyumu bölgenin master planının hazırlanması, kentsel tasarım projelerinin hazırlanması, alana ait maket ile alanın tamamına ilişkin tüm sunum materyallerinin hazırlanmasını da kapsıyor. Çizimler ve sunumlar bittiğinde eldeki verilen ilgili birimlere sunulacak. Onay alındığı takdirde de inşaat çalışmalarına başlanacak.
 
Dört yeni şehirde 1 milyon 500 bin kişi yaşayacak
 
Tasarı halindeki plana göre yeni kentin toplam büyüklüğü 42 bin hektar. Bu alan içine 4 kent sığdırılacak. İşlevlerine göre birbirinden ayrıştırılması düşünülen şehirlerin ismi Kayabaşı, Bio İstanbul, Sağlık Kent ve Magnet City olarak sıralanacak.
 
Kayabaşı, projenin merkezi olacak. Yaklaşık bin 100 hektarlık alanı kapsayan bölgede 200 bin kişinin yaşaması öngörülüyor. Kayabaşı'nda prestij konut alanları, ticaret aksları gibi fonksiyon alanlar tasarlanıyor. toplamda bu dört kent 1 milyon 500 bin kişinin iş ve yaşam alanı olacak. 
 
Bio İstanbul, Sazlıdere Barajı'nın güneyinde, Başakşehir İlçesi'ne bağlı Resneli Çiftliği'nde teknoloji ve araştırma üssü olarak kurulacak. Proje, ilk biomedikal bilim parkına da sahip olacak. Bio İstanbul'da dünyanın en önemli çocuk araştırma hastanesi ve entegre Ar-Ge birimleriyle beraber ticaret ve konut alanları yapılacak.
 
Magnet City, Başakşehir sınırlarında, Hoşdere bölgesinde planlanıyor. Proje, modern kent yaşamını yansıtan, insan ve  doğa dengesini koruyan, dinamik, sürekli canlılığını koruyan, barınma gereksiniminin yanı sıra çalışma, sağlık, eğitim, yeşil alan gibi donatı ihtiyaçlarını bir arada sunacak.
 
Sağlık Kent, Olimpiyat Stadı'nın kuzey doğusunda yer alacak. Entegre sağlık kampüsü, eğitim ve araştırma birimleri, uzmanlaşmış tıbbi birimlerle, tıbbi hizmetler dışındaki konaklama birimleri, konferans ve kültür merkeziyle ticari birimleryer alacak.
 
Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında
  • 03.07.2024 14:16

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında

Adını İstanbul'un fethini gerçekleştiren Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'te ...

Emlak Konut 4 alternatif kampanyasının reklam filmi yayında!
  • 30.05.2024 14:08

Emlak Konut 4 alternatif kampanyasının reklam filmi yayında!

Emlak Konut GYO, çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere 16 projede 4 alternatifli kon ...

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama
  • 28.05.2024 09:54

TOKİ'den millet bahçelerine ilişkin açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...