Mutfakların çehresini değiştirecek organizer setler!
Mutfakta yeni alanlar açmak için organizerler, müthiş bir alternatif. Bu noktada en önemlisi, orgainzerlerin doğru konumlanması.
Ne kadar geniş mutfaklara da sahip olsak dağınık bir ortam evin bütün alanını kapatabiliyor. Evinin her alanında özellikle de mutfağında düzenli ve fonksiyonel çözümler isteyenler için işinizi kolaylaştıracak mutfak aksesuarlarını sıraladık.
Günümüzde özellikle büyük şehirlerdeki yeni evlerde büyük mutfaklar bulmak artık neredeyse imkansız Bu durum bizi alanları daha etkin, daha verimli kullanmaya; sınırlı alanda etkili çözümler üretmeye teşvik ediyor. Son dönemlerde sıkça rastladığımız akıllı mutfak dolabı tasarımları da en küçük mutfağı bile ne kadar fonksiyonel bir biçimde kullanmanın mümkün olduğunu bize gösteriyor.
Tüm bunların yanı sıra dünyanın en büyük mutfağına da sahip olsanız mutfağınızda derli toplu bir görünüm, pratik bir kullanım alanı herkes için olmazsa olmaz. En basit, en bilinir mutfak aksesuarlarından en ilgi çekici ve iddialı icatlara kadar hayatınızı kolaylaştıracak mutfak aksesuarları ele aldık.
1- Kapaklı kahvaltılık seti
Kapaklı kahvaltı setleri pratik kullanım ve şık görünümü bir arada sunan, evimizin olmazsa olmaz eşyalarındandır. Özellikle porselen bir kahvaltı takımı seçtiğinizde aynı anda sağlık ve estetik açısından doğru bir tercih yapmış olursunuz. Buzdolabınızdaki dağınıklığı toparlar, kahvaltılıklarınızı her daim sofraya koymaya hazır bir şekilde muhafaza edersiniz.
2- Yağlık/sirkelik seti
Zeytinyağlarını ya teneke kutularda ya da plastik şişelerde satın alıyor ve bu yağları dolap içlerinde muhafaza ediyoruz. Ancak yemeklerimize ya da salatalarımıza yağ koyarken her seferinde bu büyük tenekeleri ya da plastik şişeleri yerinden kaldırmak hiç pratik değil. Bunun yerine mutfak tezgahınızın üzerinde, her daim elinizin altında duracak şık bir yağlık&sirkelik seti işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.
Burada dikkat etmeniz gereken şey, yağlık şişesinin boyunu kullanım sıklığınıza göre seçmeniz olacak. Çünkü zeytinyağını uzun süre ışık alan bir şişede tutmak tavsiye edilmez. Dikkat ederseniz zeytinyağları hep koyu renk şişelerde satılır. Eğer kalabalık bir aile değilseniz ve yağ tüketiminiz daha sınırlıysa 500 cc, daha sıksa 1000 cc'lik yağlıkları tercih edebilirsiniz.
3- Metal mutfak düzenleyici aparatı
Mutfakta sürekli kullandığımız her aleti, her parçayı dolap içlerinde saklamak hem mümkün değil hem de pratik değil. Bunun yerine mutfak fayanslarına monte edebileceğimiz metal mutfak düzenleyici apartlarla rafları; baharat setlerini, kepçe kevgir gibi yemek hazırlama araçlarını ve hatta günlük kullanılan kupaları asmak için kullanabilirsiniz.
4- Kavanoz setleri
Marketten aldığınız kuru gıdaları paketlerinde saklamak yerine hepsini, içini görebileceğiniz şekilde cam kavanozlara doldurmak iyi fikir. Hatta üzerine el yazınızla yazdığınız etiketleri yapıştırarak hoş bir görünüm de elde edebilirsiniz. Eğer her aldığınız ürün için bir kavanoz koyacak yeriniz yoksa burada size tavsiyemiz, ürünleri hava almadan saklayabilmeniz için pilli poşet yapıştırıcılardan ya da paket mandallarından satın almanız olacak. Pilli poşet yapıştırıcısı, ambalajınızın ağzını marketten aldığınız gibi yeniden kapatmanıza olanak sağlar. Paket mandalı ile de ambalajın ağzını sıkıştırarak tutturabilirsiniz.
5- Saklama kapları
Ne kadar çok olsa bir o kadarına daha ihtiyaç duyulan mutfak gereçlerinin başında saklama kapları gelir. Yarım kalmış yemekleri, daha sonra kullanmak üzere ayırdığınız malzemeleri, yıkanmış meyve ve sebzelerinizi saklamak için büyüklü küçüklü saklama kabı seti, mutfak düzenlemedeki en büyük yardımcınız olacak.
6- Şarjlı damacana su pompaları
Eğer bir su sebiliniz yoksa ve damacana pompası kullanıyorsanız sık sık basıncı ayarlayamayıp suyu taşırdığınız ve ardından etrafı temizlemeye giriştiğiniz olmuştur. Bu dertten kurtulmak için suyu istediğiniz miktarda akıtan şarjlı damacana su pompasından faydalanabilirsiniz. Çocukların da rahatça kullanabileceği bu ürünle mutfağınızda bir dağınıklığa daha son vermiş olursunuz.
7- Salata kurutucusu
Salata yapmadan önce yeşillikleri uzun uzun detaylı olarak yıkıyoruz ve sonra sularının süzülmesini bekliyoruz. Bir süzgeç içerisinde kurumaya bıraktığımız yeşilliklerin tamamen kurumasını beklemek tam bir zaman kaybı. Bunun yerine mutfağınızda bulunduracağınız bir salata kurutucusu ile bekleme sürenizi minimuma indirip zamandan tasarruf edebilirsiniz.
8- İpli ya da basmalı mutfak rondosu
Günlük yemeklerimizi yaparken doğrama ve parçalama işlemleri için her zaman elektrikli mutfak robotlarımızı kullanmayabiliyoruz. Özellikle küçük mutfaklarda tüm apartlarıyla birlikte bir dolap içerisinde sakladığımız mutfak robotunu indirmek yerine ipli ya da üstten basmalı manuel rondolar hayat kurtarıcı oluyor. Böylece kesme tahtası üzerinde doğramakla vakit harcadığımız soğan ya da domatesi çok daha hızlı bir şekilde ve etrafı kirletmeden doğramak mümkün hale geliyor.
Yorum Yaz