maritbet girişmaritbet
Çalışma ofisiniz, işinizi ve hobilerinizi yansıtmalı

Çalışma ofisiniz, işinizi ve hobilerinizi yansıtmalı

Mobilyanın başkenti Modoko, ofis mobilyası seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı…

Türkiye'nin ilk mobilya sitesi Modoko, günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz çalışma ortamlarımıza mobilya seçimiyle ilgili son trendleri açıkladı. Çalışma motivasyonunu etkileyen, çalışırken eğlenmeyi önemseyenler Modoko tavsiyelerine kulak vermeli… Ofis mobilyası seçiminde üç kriter çok önemli: rahat bir koltuk, geniş ve düzenli bir masa ile açık renk mobilyalar.

Gün boyu yoğun iş temposu ve stres bunun getirdiği yorgunluk, koyu renklerle düzenlenmiş eski tip sıkıcı ofislerden sıkılanlar Modoko'nun tavsiyelerine kulak vermeli.

Öncelikle kişinin bulunduğu mekânın kendi karakterini ve zevklerini yansıttığı unutulmamalı. Böyle bir ofis, çalışma performansını yükseltir ve günün eğlenceli geçmesi için bir neden teşkil eder.

Açık renkler, açık renkler. Çalışanı bulunduğu ortama bağlamak için ikinci bir etken. Bu konuda boya seçiminin yanı sıra renkli duvar kağıtları da tercih edilebilir. Kişiliğinizi yansıtan ya da bir önceki yıl macera dolu tatilinizden bir enstantaneyi duvar kağıdıyla ofisinize uygulayabilirsiniz.

Çalışma saatlerinin vazgeçilmezi koltuklar günün sonunda ağrılara davetiye çıkarıyorsa öneminin bir kez daha bilinmesinde fayda var. Koltuk rahat olmalı. Yapılabiliyorsa arkaya yaslanılarak bir miktar gözleri dinlendirmeye uygun bir koltuk seçilmeli. Çünkü böylelikle gün içinde yoğun tempoda zihninizi tazeleyebilirsiniz. 

Çalışma masası seçiminde ise, öncelikle geniş bir masa tercih edilmeli. Masa yaptığınız işi yansıtmaya bir fırsat sunar. İşiniz gemiler ve denizcilik ise, ahşap bir masa seçerek tasarımın bir kısmında gemi dümeni kullanımı mesajı direk verir. Ofisin bir bölümünde duvara deniz görselli bir duvar kağıdı uygulayarak konsepti tamamlayabilirsiniz. Avcılık merakınız varsa ofis duvarınıza geyik başı asmanızı tavsiye etmiyoruz. Ama duvarınızdaki bir vitrinde av temalı resimler sergileyebilirsiniz. 

Her şey tamamsa, bir fıstık yeşili kalsın

Ofis mobilyasında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu renkler. Mutlaka açık renkler tercih edilmeli. Modern tasarımları sevenler, abartıdan uzak durmalı. Abartılı seçimler gözü yorar. Çalışma masası mutlaka ışık almalı. Ofiste çok fazla eşya olmamalı. Kırmızı ve turuncu renkler, dikkat dağıtıyor. Uzak durulmalı. Açık mavi, gece mavisi, pastel renkler iyi olur.

Renk uyumu da bir diğer önemli konu ve iş performansına ciddi etki ediyor. Bu nedenle ofis mobilyalarını almadan önce bu işte çok iyi ve tecrübeli olan bir şirketle çalışmak gerekli olabilir. Gerçekten mekânda ne gibi bir değişikler gerektiği gözden geçirilmeli. İş yerinde nelerin gerekli olduğuna göre bir mekân ve mobilya planı önemli. Bütçeyi gözden geçirmek de önemli. Çok pahalı bir koltuk, kanepe ya da etajer alınabilir ancak diğer mobilyalara uymayabilir. Estetik, uyum ve rahatlığa mutlaka dikkat edilmeli. Şunu unutmamak gerekir; doğru seçilen mobilya mutlu çalışan ve beraberinde başarılı işler getirir. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz