maritbet girişmaritbet
Fer Yapı Bomonti’de sıradışı bir proje yapacak

Fer Yapı Bomonti’de sıradışı bir proje yapacak

Fer Yapı, Sinpaş GYO ile İstanbul’da eski binalarda faaliyet gösteren ‘küçük ofislere’ hitap edecek ilk A sınıfı ofis projesini Bomonti’de başlatacak

Kaynak: NİHAL YUVACAN / VATAN

Fer Yapı, Sinpaş GYO ile İstanbul'da eski binalarda faaliyet gösteren ‘küçük ofislere' hitap edecek ilk A sınıfı ofis projesini Bomonti'de başlatacak. 60-70 m2'lik ofislerin bile fitness center'dan satranç ve bilardo salonlarına kadar pek çok aktivite alanından yararlanabileceği projeye bir de ‘sanal oda' konsepti getirilecek. Hollanda ve İngiltere'de uygulanan sistem, ses ve görüntü efektleriyle iş adamlarına sörf yapıyormuş ya da sahilde güneşleniyormuş hissini yaşatacak.

Fer Yapı ve Sinpaş GYO'nun hasılat paylaşımı ile Bomonti'de inşa edeceği projenin detayları belli oldu. Bomonti'de Sinpaş GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle inşa edilecek proje, bölgede Anthill, Rixos ve Ağaoğlu projelerine de komşu olan 7 dönümlük bir arsada hayata geçirilecek. Sinpaş GYO'ya ait olan ve Şişli güzergahında yer alan bu arsada 24 bin metrekare satılabilir alanı, 42 bin metrekare inşaat alanı bulunan yaklaşık 227 ünitelik bir ofis projesi geliştirilmesi planlanıyor. 30-40 milyon dolara malolması beklenen proje, İstanbul'da A sınıfı ‘küçük ofisleri' içerecek olmasıyla bir ilki başlatacak.

En düşük m2 fiyatı 4.500 $
Projenin bu özelliğiyle ofis piyasasında önemli bir açığı kapattığını kaydeden Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova, “İstanbul'da ofis stoğu Zincirlikuyu, Maslak, Levent, Ümraniye gibi lokasyonlarda. Buralarda büyüklüğü 700 m2'den başlayan pek çok ofis için plazalar geliştiriliyor. Büyüklüğü 60-70 metrekareden başlayıp en fazla 700 metrekareye kadar çıkan küçük ölçekli ofisler ise halen Şişli'de eski binalarda faaliyet gösteriyor” dedi. Kumova, “Biz bu küçük ofislerin ilk kez A sınıfı bir ofis projesinde toplandığı, fitness center'dan toplantı odalarına, hobi alanlarından, mini golf, bilardo ve satranç salonları ile müzik odaları gibi pek çok hizmeti alabileceği ilk projeyi sunacağız” diye konuştu.

Projede dünyada sadece Hollanda ve İngiltere'de kullanılan bir teknolojinin de kullanılacağını açıklayan Kumova, “Projede ‘sanal odalar' yer alacak. İş adamları bu sanal odalara geldiklerinde güneşlenirlermiş gibi ısı, sörf yaparlarmış gibi dalga ve deniz kenarındaymış gibi su efektleri verilerek o anda oradaymış gibi hissettirilecek” dedi.
Projedeki m2 fiyatlarının 4 bin 500 ila 5 bin 500 dolar aralığında olacağını belirten Kumova, projenin Şubat'ta satışları ve inşaatına başlanması ve 2 yılda teslim edilmesinin öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

8 ayda 3 proje geliştirdi yurtdışına da açılacak
8 ayda 3 farklı ve kapsamlı projeye imza atacak olmasıyla dikkat çeken Ramadan Kumova, bu hızda proje ortaklarının yanı sıra 2 bin araziyi yakından incelemelerinin etkili olduğunu kaydetti. Uzun vadede şehrin göbeğinde konut ve ofis projeleri geliştirip dünyaya satmayı ve yurtdışına açılmayı planladıklarını ifade eden Kumova, “Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, İran, Azerbaycan ve Türkmenistan gibi bölgelerden talep var. Bu ülkelere önce taahhütlükle girip sonra kendi yatırımımızı yapmayı düşünüyoruz” dedi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz