maritbet girişmaritbet
İhsan Kalkavan Kasımpaşa'ya ofis ve AVM yapacak

İhsan Kalkavan Kasımpaşa'ya ofis ve AVM yapacak

Armatör İhsan Kalkavan, Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Bulvarı'nda 55 bin metrekarelik alanı üzerine ofis ve alışveriş merkezi yapacak


Kaynak: Kezban Gebetaş / Hürriyet Emlak

Armatör İhsan Kalkavan, Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Bulvarı'nda 55 bin metrekarelik alanı üzerine ofis ve alışveriş merkezi yapacak. 2011 yılında inşaat çalışmalarına başlayacaklarını belirten Kalkavan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan, "Pera Palas'ın ardından İstanbul'da dört-beş yıldızlı ikinci bir şehir oteli daha açmak istiyoruz, bunun için arsa arıyoruz" diyor.

Pera Palace Oteli'nin işletme hakkını alarak yakın zaman önce yeniden hizmete açan armatör İhsan Kalkavan, turizm ve gayrimenkul sektöründe büyümeye odaklandı. Kalkavan, Kasımpaşa-Piyalepaşa Bulvarı üzerinde 55 bin metrekare alan üzerinde ofis ve AVM(alışveriş merkezi) yapacak.
 
2011 yılında projenin inşaat çalışmalarına başlamayı planladıklarını belirten Kalkavan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan, "Arsayı 10 yıldan fazla bir zaman önce almıştık. Değerlendirmeye karar verdik. Projenin belediye onayları tamamlanmış durumda. Projenin ağırlığı ofis olacak. Yanında küçük bir AVM ve çevrede halihazırda olmadığı için büyük bir hiper market yapmayı planlıyoruz" diyor.
 
Projenin ana hissedarı oldukları Gaye İnşaat tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Yavuz Kalkavan, yatırımcı şirketin yüzde 60'nın Beşiktaş Denizcilik Grubu şirketlerinden Piyale İnşaat'a yüzde 40'ının ise farklı hissedarlara ait olduğunu ifade ediyor.

Kalkavan, projenin yatırım maliyetini henüz tamamlamadıkları gerekçesiyle açıklamak istemiyor. Önümüzdeki yıl, Piyelepaşa Bulvarı üzerinde start alacak projenin üzerinde bulunduğu arsa, Çağlayan'dan Dolapdere istikametine inerken, E-5 Otoyolu'nun altından geçtiğinizde hemen sağda yer alıyor.
 
Pera Plas'ın karşına rezidans yapıyor
Kalkavan Ailesi, Pera Palas'ın hemen karşısına ise bir rezidans yapıyor. Süzer Ailesi'nden daha önce Yasemin ve Baran apartmanlarını satın alan aile, restorasyon çalışmaları devam eden binaları rezidans olarak hizmete açmaya hazırlanıyor. Her iki apartmanı 2011 yılı ortasında Pera Palace Residences ismiyle hizmete açacaklarını söyleyen Yavuz Kalkavan, "Toplamda 24 konutluk bir rezidans olacak. İki bina birbirine önceden bir koridor ile birleştirilmişti, biz aynı yapıyı muhafaza ettik. Binalar 6 katlı, her katta 4 oda-daire yer alacak" diyor.
 
Pera Palace yatırımını ek yatırımlarla genişletme niyetinde olduklarını söyleyen Yavuz Kalkavan, satın almak için çevredeki binalarla da ilgileniyor. İki apartmanın hemen bitişiğinde yer alan, 200 metrekare civarındaki bir arsayı almak istediklerini belirten Kalkavan, "Yan tarafımızda bulunan boş arsa ile ilgili mal sahibiyle görüşüyoruz. Satın almaktan ziyade şu anda yap-kirala şeklinde bir görüşme devam ediyor. Önümüzdeki günlerde anlaşacağımızı düşünüyorum" diye konuşuyor.
 
İstanbul'da 4-5 yıldızlı otel açacağız
İstanbul'da ikinci bir şehir oteli açmak istediklerini belirten Yavuz Kalkavan, 4-5 yıldızlı 200 oda ve üstü şeklinde bir otel yatırımı yapmayı planladıklarını, bunun için yer baktıklarını söylüyor.
 
"İkinci otelinizi de Tepebaşı'nda mı düşünüyorsunuz?" sorumuza ise , "İkinci otel projemizin Tepebaşı bölgesinde olacağını öngörmüyorum. Oda sayısı fazla olan bir otel yapmayı planlıyoruz. Bu bölgede pek mümkün değil" şeklinde cevap veriyor. Kalkavan, şehir otelciliğinde tercihlerinin mevcut bir otel almaktan ziyade sıfırdan bir otel inşa etmekten yana olduğunu kaydediyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz