maritbet girişmaritbet
Rönesans Towers FXFOWLE Architects tarafından tasarlandı!

Rönesans Towers FXFOWLE Architects tarafından tasarlandı!

Ofis, otopark ve perakende alanlarını içeren yeni 42 katlı ofis kulesi dünya standartlarında bir düzeyde uygulanıyor ve İstanbul'un Anadolu Yakasında farklı bir yeri olacak

 

Ofis, otopark ve perakende alanlarını içeren yeni 42 katlı ofis kulesi dünya standartlarında bir düzeyde uygulanıyor ve İstanbul'un Anadolu Yakasında farklı bir yeri olacak. Arsada tam köşede bulunan ve kristalleşen kule tasarımının arkasındaki itici güç 360 derecelik manzara. Tasarımın mükemmelliğine adanmış olması, yaratıcı açık alanlar ve sürdürülebilirliğin anlamlı entegrasyonu sayesinde bu projenin çağdaş bir nirengi noktası olması amaçlanıyor. Proje LEED Gold Sertifikası'na özel tasarlandı.

Kültürel cevabın kaynaşımı ve sürdürülebilirlik endişeleri bu tasarım yönlendirdi. Belediyeye ait kısıtlamalara yanıt verirken aynı zamanda yontulmuş bu kütle Osmanlı geometrik desen ve yerel şekillerini işaret ediyor. Kule optimum güneş kontrolü için 33 derece döndürüldü. Güneş oryantasyonuna ayarlı benekli bir altın perde ısı yükünü azaltıyor. Bununla birlikte tabandan tavana uzanan camlar sayesinde enerji verimliliği hedeflerine ulaşılıyor. Performans ve süslemenin birleşimi ile, bu ikinci cilt bölgenin ruhuna uyum sağlıyor.

Çevresel vurgular kule aracılığıyla bağlanan yeşil alanlarla ayırt ediliyor. Gökyüzü bahçelerinin 3 farklı gruplaşmaları stratejik olarak cepheye yerleştirildi. Bu iki katlı yüksek bahçeler iç ve dış mekanlar arasında bir termik tampon oluyor ve ofis çalışanları için temiz hava sağlıyor. Daha büyük bir dış bahçe mimari elemanlar ve bitkiler ile kuleyi süslüyor. Yapının tabanı çeşitli bahçeler ile donatıldı, su bahçe kuleyi ve gökyüzünü yansıtıyor, basamaklı bahçe pavyonun çatısına erişim sağlıyor ve pazar yeri ise sosyal bir odağı durumuna geliyor. Bu tür yeşil alanlar yüksek katlı tasarımlarda sık bulunmuyor.

Arkitera

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans Towers FXFOWLE Architects tarafından tasarlandı!
  • 09.03.2013 09:27

Rönesans Towers FXFOWLE Architects tarafından tasarlandı!

Ofis, otopark ve perakende alanlarını içeren yeni 42 katlı ofis kulesi dünya sta ...