maritbet girişmaritbet
Tahincioğlu’ndan İstabul Finans Merkezi’ne kule!

Tahincioğlu’ndan İstabul Finans Merkezi’ne kule!

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, İstabul Finans Merkezi’ne ofis kulesi inşa edeceklerini açıkladı

İstanbul Ataşehir'deki Palladium Alışveriş Merkezi (AVM) ve Kozyatağı'ndaki NidaKule'nin sahibi Tahincioğlu Gayrimenkul, 860 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı. Kent Gıda'nın kurucusu ve eski sahibi olan Tahincioğlu Holding'e bağlı şirketin, 2014'e kadar 6 yeni projeyi hayata geçireceği açıklandı. Dün düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı özcan Tahincioğlu, "1956'dan beri inşaat işindeyiz. 30 yıldır daha sistematik gidiyoruz. Şimdi, gayrimenkul sektöründe vites büyüterek gitmek istiyoruz" dedi.

Finans merkezine kule yapacaklar

Özcan Tahincioğlu, Ataşehir finans merkezindeki projede Abdi İbrahim Gayrimenkul ve Mar Yapı'nın patronu Münir Özkök'ün sahibi olduğu Öz Gayrimenkul ile ortak bir ofis kulesi inşa edeceklerini söyledi. Tahincioğlu, "200 milyon dolarlık bu proje, 40 küsür katlı olacak. Finans merkezinde yabancıların gayrimenkul alımlarına yönelik çalışmalarımız da var. Türk Amerikan İşadamları Derneği vasıtasıyla geçtiğimiz dönemde hükümete bilgi vermiştik" dedi. Göztepe'deki 35 katlı NidaKule adlı ofis projelerine başladıklarını, Palladium Tower adlı A sınıfı ofis projesinin de yakında başlayacağını kaydeden Tahincioğlu, "3 projede toplam 135 bin metrekare satılabilir, kiralanabilir alan ve toplam 200 bin metrekarenin üzerinde inşaat alanı olacak. Hatırı sayılır bir ofis portföyüne ulaşacağız. Avrupa yakasında da arsa görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

“Ana hedefimiz halka açılmak”'

Tarım, sanayi ve finans alanlarında da faaliyetleri bulunduğunu hatırlatan Özcan Tahincioğlu, “Gayrimenkulde ana hedefimiz uzun vadede bir gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşüp halka açılmak" dedi. Tahincioğlu, Seyrantepe'deki konut projelerinde 30 bin-35 bin, Çengelköy'deki konut projelerinde ise 30 bin metrekare kapalı alan üreteceklerini, her iki proje için toplam 170 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Ofis ve ticari ağırlıklı gidecek

Bazı konut projeleri olduğunu, ancak bu alanda ince eleyip sık dokumayı tercih ettiklerini belirten Tahincioğlu, "Özellikle İstanbul'da ciddi bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Ancak verilen ruhsat sayısına göre, konut satışı az. Bazı bölgelerde arz biraz dengesiz. Ekonomiyi soğutma önlemleri de konut finansmanını zorlaştırıyor. Dolayısıyla konut projelerinde seçici gideceğiz. İnce eleyip sık dokuyacağız. Bu nedenle ticari gayrimenkule odaklanıyoruz. Ofis ve ticari ağırlıklı gideceğiz" diye konuştu.
Tahincioğlu, 2014'e kadar 860 milyon dolarlık yatırım planladıklarını kaydederek Antakya'da AVM, Göztepe, Ataşehir finans merkezi ve Palladium'un yanında ofis, Çengelköy ve Seyrantepe'de konut projeleri olduğunu söyledi. "Antakya'nın şehir merkezinde yer alan ilk AVM'sini yapacağız" diyen Tahincioğlu, ofislerde de Altın LEED sertifikalı yeşil bina kriterini benmsediklerine dikkat çekti.

  • Etiketler:

Yorum Yaz