maritbet girişmaritbet
Çanakkale'deki Tarihe Saygı Parkı yenilendi!

Çanakkale'deki Tarihe Saygı Parkı yenilendi!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde ‘Tarihe Saygı Parkı’ yenilendi. Parkta gerçeğe uygun olarak yapılan iki siperde savaşan Türk ve Anzak askerlerinin gerçek boyuttaki heykelleri yer alıyor

 

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde ‘Tarihe Saygı Parkı' yenilendi. Parkta gerçeğe uygun olarak yapılan iki siperde savaşan Türk ve Anzak askerlerinin gerçek boyuttaki heykelleri yer alıyor.
 
Eceabat ilçesinde bulunan, 2500 metrekarelik alan üzerine kurulu Tarihe Saygı Parkı yeniden düzenlendi. 22 metre uzunluğunda hazırlanan temsili siperlere Türk ve Anzak askerlerinin gerçek boyutlu heykelleri yerleştirildi. 9 ayda tamamlanan çalışmaların ardından park yeniden ziyarete açıldı. Tarihe Saygı Parkı'nın açılışında konuşan Opet Genel Müdürü Cüneyt Ağca, “Çanakkale savaşlarının bütün detaylarını gösterecek şekilde hazırlanan bu parkta yenileme çalışmaları kapsamında Atatürk'ün hatıralarında bahsettiği Bombasırtı vakası gerçek boyutlu heykellerle canlandırıldı” dedi.
 
Törende konuşan Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, “Şehrimize gelen misafirlerin bu savaşları doğru anlamaları bizim için çok önemli. Özellikle çocuklarımıza tarih şuuru aşılamak geleceğimiz açısından oldukça önem arz etmektedir” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Tuna, Genel Müdür Ağca, Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve diğer davetliler, siperlerin üzerine serili dev Türk bayrağını toplayarak açılışı gerçekleştirdi.
 
Habervaktim.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanakkale'deki Tarihe Saygı Parkı yenilendi!
  • 17.03.2013 13:11

Çanakkale'deki Tarihe Saygı Parkı yenilendi!

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde ‘Tarihe Saygı Parkı’ yenilendi. Parkta gerçeğe u ...