maritbet girişmaritbet
Çatalca Kaleiçi Camisi restorasyona hazır!

Çatalca Kaleiçi Camisi restorasyona hazır!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçenin tarihine sahip çıkıyor

 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçenin tarihine sahip çıkıyor. Görev süresince ilçedeki tarihi yapılar ve sivil mimarlık örnekleri ile ilgili olarak ciddi çalışmalar yaptıran Belediye Başkanı Cem Kara bu yönde yaptırdığı çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Çalışmalar kapsamında Türkiye'de bir ilk olan Mübadele Müzesi'nin restorasyonunun ardından önceki hafta da Kaleiçi Camii restorasyon projesi onaylandı.

PROJELERİN ÖNÜ AÇILDI

Göreve gelirken Çatalca ve bölge halkına ‘Tarihimize Sahip Çıkacağız' diye söz veren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın talimatları ile ilçe merkezinde ve özellikle Kaleiçi Mahallesinde bulunan tescilli eserler ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

İl Özel İdaresi ve Çatalca Belediyesi tarafından bütçelendirilen ve ilk etapta 47 adet eser ve sonrasında da 23 adet eserin rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin hazırlanıp, İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden onaylanması kapsamında ilk proje olarak Kaleiçi Camii projesi önceki hafta onaylandı.

Uzun bir çalışma dönemi ile cami cemaatinin ve halkın taleplerini yerinde dinleyerek oluşturulan Kaleiçi Camii projesinin kurul tarafından onaylanmasının ardından ilçede yapılması planlanan diğer restorasyon projelerinin de önü açılmış oldu.

Öte yandan kurula sunulan diğer projelerin de onaylanması ile ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi, Topuklu Çeşmesi, Çatalca Hamamı gibi kurumlara ait yapılar

ile şahıslara ait sivil mimarlık örneklerinin de projeleri tamamlandığında ilçenin kimliği çok daha belirgin bir hal alacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çatalca Kaleiçi Camisi restorasyona hazır!
  • 25.03.2013 13:10

Çatalca Kaleiçi Camisi restorasyona hazır!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçenin tarihine sahip çıkıyor ...