maritbet girişmaritbet
Ekrem Erdem Fatih’te yapılan restorasyon çalışmalarını övdü!

Ekrem Erdem Fatih’te yapılan restorasyon çalışmalarını övdü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem, Fatih’te restorasyonu yapılarak yenilenen tarihi mekanları gezerek çeşitli incelemelerde bulundu. Sulukule’yi gezen Erdem, gerçekleştirilen projeye hayran kaldığını söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem, Fatih'te restorasyonu yapılarak yenilenen tarihi mekanları gezerek çeşitli incelemelerde bulundu. Sulukule'yi gezen Erdem, gerçekleştirilen projeye hayran kaldığını söyledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem Fatih ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Ziyarette AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk de hazır bulundu. Yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında yenilenen Sulukule, Silivrikapı Semt Konağı, Zeyrek Sarnıcı, Zeyrek Salihpaşa Caddesi, Tarsus Mescidi, Emir Buhari Camii ve Haremlik Binası, Rüstempaşa Medresesi ve Sultanahmet Medreselerini gezen Ekrem Erdem, Sulukule'nin yenilenen yapısına hayran kaldığını ifade etti.

Sulukule projesine övgüler yağdıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Sulukule meşhur mahallelerden bir tanesi. Basından takip ediyorduk. Görme fırsatımız olmamıştı. Bugün buradaki güzelliği gördük. Gerçekten istenirse güzel şeyler olabiliyormuş. Bana göre ödüllük bir proje. Değerli Belediye Başkanımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu, belediyecilikte nereden nereye geldiğimizin en büyük göstergesi. Burası insan merkezli. Yalnız bina yapılmıyor. İnsan ilişkilerinin oldukça sıcak gelişebileceği güzellikte mekanlar hazırlanmış. İnsan imreniyor doğrusu. Şimdiden burada oturacakları kıskanmamak elde değil” dedi.

“Fatih tarihi bir bölge” diyen Erdem, Başkan Mustafa Demir'i çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Tarihi eserlerin restorasyonu, bazı sokakların yeniden ele alınıp, yeni cephelerin yapılması muhteşem. Bugün gördüklerimden oldukça etkilendiğimden peşinen ifade edebilirim. Gelecekte turizm ve İstanbul'un imajı açısından çok önemli çalışmalar” diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Sulukule ile ilgili, “Şu an hukuken bir problem yok. Projeler zaten bitti. Mülk sahipleri sözleşmelerini yapıp gelip oturacaklar. Bu süreç 1 ayda tamamlanır” şeklinde konuştu.

Silivrikapı Semt Konağı'nı da gezen Ekrem Erdem ile Başkan Mustafa Demir, orada bulunan vatandaşlarla sohbet edip, çocuklarla fotoğraf çektirdiler.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ekrem Erdem Fatih’te yapılan restorasyon çalışmalarını övdü!
  • 12.04.2013 08:29

Ekrem Erdem Fatih’te yapılan restorasyon çalışmalarını övdü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ekrem Erdem, Fatih’te restorasyonu yapıla ...

Fatih Belediyesi, 10 yılda 4 bin eser restore etti!
  • 13.10.2012 16:24

Fatih Belediyesi, 10 yılda 4 bin eser restore etti!

Fatih Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa çalışmasıyla restore ...