maritbet girişmaritbet
İzmir Sığacık’taki Kaleiçi Evleri restore edilecek!

İzmir Sığacık’taki Kaleiçi Evleri restore edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği 'Sığacık Kaleiçi Sokakları'nın Sağlıklaştırma Projesi'ne ilişkin uygulama Ortak hizmet Protokolü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı törenle imzalandı

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştireceği 'Sığacık Kaleiçi Sokakları'nın Sağlıklaştırma Projesi'ne ilişkin uygulama Ortak hizmet Protokolü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı törenle imzalandı. Törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, kentin planlanmasına ilişkin "Turistler, tarih, kum-deniz, güneş, ören yerleri, termal kaynaklar için geliyor. Yani bizden önce yaşayan atalarımızın bize miras, emanet olarak bıraktığı değerlere geliyor. O zaman biz bu değerleri korumak ve geliştirmek zorundayız. Bu tarihi, yaşanılası bir hale getirebilirseniz; her sokağa, her binaya ayrı bir fonksiyon Yüklediğinizde o zaman kentte turizmden söz etmek mümkün. Sığacık'a gelen insanlar, Kaleiçi evlerinde ayrı bir yaşamla, sevecenlikle karşılaşmak, tarih, doğa ve denizi aynı anda yaşabilmeli. Hedef ve çabamız bu yönde" dedi.

'Doğudan doğan güneşe batıdan ayna tutuyoruz'

İzmirlileri mutlu etmek ve yaşam standartlarını arttırmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti: "Biz Türkiye'de örnek olmak zorundayız. Doğudan doğan güneşe, en batıdan öyle bir ayna tutmalıyız ki, tüm Anadolu'yu aydınlatmalıyız. Tüm AnadOlU'ya çevre bilinciyle, kalkınmışlık1a, belediyecilik anlayışımızla örnek olmalı ve ülkemizin gelişmesinin motoru ve dinamosu olmalıyız. Bunu b~~aracağız, başarmak zorundayız.;>" ~,:

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise çok uzun zamandır hayalini kurdukları sokak sağlıklaştırma projesini hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Sığacık Kaleiçi'nin bin 500'lü yıllardan beri içinde kesintisiz hayatın sürdüğü bir yerleşim alanı olduğunu hatırlatan Soyer, "500 yıl boyunca çok yıkılmış, tahrip olmuş ama içindeki sevimli dokuyu hep korumuş. Proje sadece bir makyaj ya da süsleme değil, insanların yaşam kalitesini de yükseltmeyi amaçlıyoruz" dedi.

'Evlerden 284 odalı tatil köyü oluşturuluyor'

Kaleiçi evlerini tatil köyüne dönüştürmek istediklerini söyleyen Soyer, bölgedeki 284 evin birer odasını projeye dahil eder~k, 284 odalı bir tatil köyü yaratmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Soyer, "Seferihisar Belediyesi olarak tek bir merkezden bunların pazarlamasını yapacağı. Amacımız, burada yaşayan insanların da turizmin getirilerinden yararlanmasıdır" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...