maritbet girişmaritbet
Samsun'da ki hastane restorasyonu başladı!

Samsun'da ki hastane restorasyonu başladı!

Samsun'da Sağlık Bakanlığı'ndan devralınan eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastenesi'nin 121 yıllık binasında Aile ve Yaşam Merkezine dönüştürülmek için restorasyon çalışmaları başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, restorasyonla kent içinde ki vatandaşlar yenibir yaşam merkezine kavuşacak dendi.

Restorasyonla yapılacak olan yeni binada kadın eğitim merkezlerinin yanı sıra çocuklar ve gençler için özel alanlar da tasarlandı Vergi salonları, konferans salonları, sanat atölyeleri ve spor salonlarının bulunduğu projede aynı zamanda bireysel çalışma alanları, kütüphane ve misafirhane de yerl alacak. 11 bin 537 metrekare kapalı alanı olacak olan yerleşke de, yeşile ve tarihe uyumlu konseptiyle dikkatleri üzerine çekecek.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeşili ve tarihi dokuyu korunmasına önem verdikleri restprassyon çalışmasında, şunları kaydetti:

"Restore edeceğimiz ve koruyacağımız binamız sosyal ve kültürel amaçlı etkinliklerde kullanılacak. Bu alanda her yaş grubundan tüm aile bireylerinin bir arada olacağı bir merkez inşa edeceğiz. Hepsini kendine çekecek birimler burada yer alacak. Türkiye'de bu konseptte inşa edilmiş bir merkez yok. İlkadım bölgesindeki bütün mahallelere hitap edecek bir proje. Kafesi, parkı, kursuyla her detay yer alıyor. Okul öncesi eğitim hizmetleri olacak. Kadınlarımızın hayatına dokunacak kurslar yer alacak."

Fen İşleri Dairesi Başkanı Nurettin Özbey ise atıl durumda olan bu alanı iki etapta restore edeceklerini bildirdi.

İlk etapta 121 yıllık tarihi binayı restore edeceklerini dile getiren Özbey, "Yapı Osmanlı dönemi neoklasik bir mimariye sahip. Tamamen kendi mimarisine özgü bir şekilde restorasyonunu yapıyoruz. Burayı Samsun'da kadınların, çocukların, gençlerin yararlanacağı yaşam alanı olacak şekilde bir Aile Yaşam Merkezi haline getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz