36. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul’u 109 bin 537 kişi ziyaret etti!
Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 81.000 m2’lik 12 salon ve açık alanında, 1.150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini 109.537 ziyaretçiyle buluşturdu
Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 81.000 m2'lik 12 salon ve açık alanında, 1.150 katılımcı firmanın ürün ve hizmetlerini 109.537 ziyaretçiyle buluşturdu.
Fuarın Uluslararası İş Geliştirme Platformu etkinlikleri yapı sektörü profesyonelleri tarafından büyük ilgi gördü. Fuar, yapı sektöründe en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği ile uluslararası pazarlar ve fırsatlar için buluşma noktası oldu.
Yapı dünyasının bilgi merkezi olarak 45 yıldır hizmet veren Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen ve 36 yıldır yapı sektörünün uluslararası zirvesi olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul 24 - 28 Nisan tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını artıran fuarda bu yıl da; binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmet yer aldı. 81.000 m2'lik 12 salon ve açık alanda düzenlenen, 1.150 firmanın katıldığı fuarı 109.537 kişi ziyaret etti. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini bu yıl da sürdürdü
Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'un sadece bir fuar olmadığını, aynı zamanda bir iş platformu olduğunu vurgulayan Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Dr. Barış Onay, yıl boyunca fuar çalışmalarının özenle yürütüldüğünün altını çizerek, 36 yılın bir başarı öyküsü olduğuna vurgu yaptı. Uluslararası katılımın önemine değinen Barış Onay, fuarın “Konuk Ülke Projesi”nin bu yıl ki konuğunun Azerbaycan Cumhuriyeti olduğunu belirtti. Onay, Azerbaycan'ın Türkiye için önemine değinerek, iş konseylerinin birlikte çalışmasının iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştireceğini ifade etti.
Fuarın İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar…
Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağladı. Platformun bu yılki etkinlikleri olan; “Konuk Ülke Azerbaycan Projesi” ve “4. Avrasya Yapı Forumu” büyük ilgi gördü.
Fuara Yerli ve Yabancı Alım Heyetlerinin İlgisi Artarak Devam Etti!
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında, her yıl T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde OAİB ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri bu yıl 38 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildi. “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmeleri”nin yanı sıra, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla düzenlenen “Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” da fuarda başarıyla devam ettirilen çalışmalar arasında yer aldı.
Türk yapı sektörünün en iyi ürünü seçildi!
YEM Ödülleri Projesi kapsamında bu yıl 21. kez verilen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” de Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul açılış töreninde sahibini buldu. Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” 2013'e “Artema - Minibox Ankastre Sıva Altı Standardizasyonu” ürünü ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri A.Ş. değer bulunurken; Knauf, “Knauf - Cleaneo® Akustik Alçıpan” ürünü ile Gümüş Çekül Ödülü'nün sahibi oldu.
Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri sahiplerini buldu!
Yapı Fuarları - Turkeybuild'in bir geleneği olan Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri bu yıl da fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Birincilik ödülü; tasarımını Yüksek Mimar Atıl Beçin ve uygulamasını Oğuz Bayazıt Mimarlık'ın yaptığı "Dendro Parke" standına verildi. İkincilik ödülü; tasarımını Magari Masif Firması'nın sahibi Kamil Kaptan'ın ve uygulamasını Magari Masif firmasının yaptığı “Magari Masif” standının oldu. Üçüncülük ödülü; tasarımını Yüksek Mimar Atıl Beçin'in ve uygulamasını Oğuz Bayazıt Mimarlık'ın yaptığı "Aspen Yapı ve Zemin A.Ş." standına verildi. Işıngör Design'dan Endüstri tasarımcısı Suat Altun'un tasarladığı Saint-Gobain Weber Yapı Kimyasalları ve Ticaret A.Ş.'nin standı; mansiyon ödülüne değer görüldü. Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) Özel Ödülü ise tasarımını Anta Mimarlık'tan Berna Bostancı'nın yaptığı Palmiye Gölge Sistemleri AŞ'nin standına verildi.
Yorum Yaz