maritbet girişmaritbet
Akbank 4 kez üst üste en iyi banka ödülünü aldı!

Akbank 4 kez üst üste en iyi banka ödülünü aldı!

EMEA Finance, 2011 yılı “Avrupa Bankacılık Ödülleri” değerlendirmesinde güçlü bilançosu, sürdürülebilir büyüme performansı ve yenilikçi ürün ve hizmet sunumu sebebiyle Akbank’ı bir kez daha “Türkiye’nin En İyi Bankası” olarak seçti

 

EMEA Finance, 2011 yılı “Avrupa Bankacılık Ödülleri” değerlendirmesinde güçlü bilançosu, sürdürülebilir büyüme performansı ve yenilikçi ürün ve hizmet sunumu sebebiyle Akbank'ı bir kez daha “Türkiye'nin En İyi Bankası” olarak seçti. 
 
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarının önde gelen finans dergilerinden EMEA Finance tarafından 2011 yılı “Avrupa Bankacılık Ödülleri” kapsamında yapılan değerlendirme sonuçları açıklandı. EMEA Finance, Orta ve Doğu Avrupa (CEE) ile Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) bölgelerine yönelik en iyi bankaların ve finans kuruluşlarının değerlendirildiği bankacılık sektörü ödüllerinde Akbank'ı “Türkiye'nin En İyi Bankası” seçti. Akbank ayrıca bu prestijli ödülü üstü üste 4. kez alan tek Türk bankası olarak önemli bir başarıya da imza attı.
 
Akbank'ın tüm kaynaklarıyla Türkiye'nin uluslararası rekabette daha da öne çıkması için faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Türk bankacılık sektörü son yıllarda büyük bir çıkış yakaladı. Sektör güçlü yapısı ve başarılı performansı ile yatırımcılardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ancak ülkemizde temel bankacılık ürünlerindeki penetrasyon seviyeleri gelişmiş ülkelerdekilere kıyasla hala düşük seviyede bulunuyor. Ülkemizin milli gelirindeki artış, genç nüfusumuz ve artan teknoloji kullanımı bankacılık sektörümüzün yüksek büyüme potansiyelini destekliyor. Biz de ülkemizin ve sektörümüzün geleceğine inanıyoruz. Türk bankacılık sektörüne yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Akbank olarak Türkiye'nin en değerli şirketlerinin başında geliyoruz. Sahip olduğumuz bu gücü ülkemizin yıldızını daha da parlatmak için kullanmaya devam ediyoruz. Gerek yurtdışı gerekse yurtiçi borçlanmalarla ekonomimizin ve reel sektörümüzün arzuladığı atılımları gerçekleştirmesi için kaynak sağlıyoruz. Bankacılığın her alanında gösterdiğimiz sürdürülebilir, yüksek performans ve başarılı çalışmalarımız uluslararası platformlarda çeşitli ödüllerle takdir görüyor.” dedi. 
2011 yılı ödül değerlendirmelerinde çetin bir rekabet yaşandığını kaydeden EMEA Finance CEO'su Christopher Moore, Akbank'ın yenilikçi ürün ve hizmet sunumuyla müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına  hızlı ve pratik çözümler sağlayarak Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin (EMEA) en önemli pazarlarından biri olan Türk bankacılık sektöründe rekabette öne çıktığını söyledi. Akbank'ın güçlü bilançosu ile bankacılığın her alanında sürdürülebilir büyüme performansı gösterdiğini de kaydeden Moore, bankanın 2011 yılı gibi zorlu bir dönemde, son derece rekabetçi bir pazar olan Türk bankacılık sektöründe ‘Türkiye'nin En İyi Bankası' ödülünü almaya hak kazandığının altını çizdi. 
 
Moore, “Akbank sadece güçlü bir bilanço ve yüksek kârlılık performansı ortaya koymakla kalmadı. Aynı zamanda uluslararası ve yurtiçi borçlanma kapsamında gerçekleştirdiği başarılı işlemlerle Türk bankacılık sektörüne öncülük etmeye devam etti.” dedi.
 
Akbank EMEA Finance tarafından “2011 Yılı Başarı Ödülleri” değerlendirmesi kapsamında verilen Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde (EMEA) “Dış Borçlanmada En Başarılı Finansal Kuruluş” ve Ağustos 2011'de gerçekleştirdiği 1,45 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisi ile  “Bir Finansal Kuruluş Tarafından Alınan En İyi Kredi” ödüllerinin de sahibi olmuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"
  • 13.10.2021 15:59

Akbank’tan "Çatı GES Yatırım Kredisi"

Akbank, "Çatı GES Yatırım Kredisi" ürününü sürdürülebilirlik odaklı ürünleri ara ...

Balıkesir OSB yeni yatırımcılar için hazır!
  • 09.03.2021 10:09

Balıkesir OSB yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir OSB, ülkemizin ekonomik değerlerine katkı sağlamaya hazır şekilde yatı ...

Weltew Home'da yüzde 40 indirim için son günler!
  • 29.12.2020 09:50

Weltew Home'da yüzde 40 indirim için son günler!

Weltew Home’da, yılın son indirim fırsatları 31 Aralık'a kadar seçili ürünlerde ...

Sazlıdere Barajı'nın su seviyesi yüzde 11,23'e indi
  • 24.09.2020 10:11

Sazlıdere Barajı'nın su seviyesi yüzde 11,23'e indi

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 40’ın altına indi. Bu durumdan en f ...