maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu ile Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın anlaşması sona erdi!

Ali Ağaoğlu ile Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı’nın anlaşması sona erdi!

Kadınlar Ligi'nin şampiyonu Ataşehir Belediyespor'un Ağaoğlu'yla yıllık 1 milyon TL olan sponsorluk anlaşması sona erdi

 

Kadınlar Ligi'nin şampiyonu Ataşehir Belediyespor'un Ağaoğlu'yla yıllık 1 milyon TL olan sponsorluk anlaşması sona erdi. Takım lige sponsorsuz başlama tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kulüp Başkanı Sadık Kayhan, 'Belediye takımı olunca esnaftan destek isteyemiyoruz. Maçlar yayınlansa, en azından yayın gelirimiz olur, sponsor da gelir' diyor

Kadınlar 1. Ligi'nde iki yıldır üst üste şampiyon olan Ataşehir Belediyespor'un 'Ağa' gibi sözleşmesi sona erince, kızlar sponsorsuz kaldı. Yıllık 1 milyon TL'lik sponsorluk bütçesinin yarısı 1. Lig'deki kadın futbol takımına giderken, takım yeni sezon için sponsor arayışına girdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 'İki yıl ben destek verdim ve namağlup olarak ligi tamamladılar. Artık diğer sponsorluklara bakıyorum. Hep ben götürmeyeceğim. Sıra başkalarında' dedi.

LİSE TAKIMINDAN MUCİZEYE!

2007 yılında Ümraniye Mevlana Lisesi Spor Kulübü olarak kuruldu. Bayan Futbol branşında faaliyet gösteren kulüp, ilk yılında Bölgesel Lig'den 2. Lig'e, ikinci yılında ise 2. Lig'den 1. Lig'e yükseldi. Aynı yıl TFF Genç Bayanlar Ligi şampiyonu oldu. Antalya'da yapılan Dünya Liselerarası Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden takım şampiyonada dünya 7'ncisi olmayı başardı. 2009'da Ataşehir Belediyesi'nin kurulması ile Ümraniye sınırlarından Ataşehir ilçe sınırlarına geçen kulüp yaşamış olduğu maddi imkansızlıklardan ötürü kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ancak Ataşehir Belediyespor Kulübü bünyesine katılarak 1.Lig'de mücadele etti ve 3. olarak ligi tamamladı. Takım geçen yıl ve bu yıl ise ligi şampiyon bitirdi.

TAKIMIN YILLIK BÜTÇESİ 500 BİN TL!

AtaŞehİr Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ataşehir Belediyespor Başkanı Sadık Kayhan, takımdaki oyuncuların 17-30 yaş arasında değiştiğini belirterek, 'İlk yıl ligde kalmayı düşünmüyorduk ama 3'ncü bitirdik ve şampiyon olabileceğimizi gördük. 2 sezondur üst üste şampiyonuz' dedi. Kayhan, Ağaoğlu ile olan sponsorluk sözleşmesinden Kulübe yaklaşık 1 milyon TL geldiğini bunun yaklaşık 500 bin TL'sinin futbol takımına gittiğini sözlerine ekledi.

'ESNAF YANLIŞ ANLAR' KORKUSU VAR

Ataşehir'de faaliyet gösteren küçük esnafın bütçeleri çerçevesinde takıma destek olmak isteyip istemediğini sorduğumuz Kayhan'ın cevabı çarpıcı: Belediye takımı olunca, esnafa destek için gittiğimizde belediye baskısı olacağı için haliyle gitmek istemiyor ve bundan çekiniyoruz. Dolayısıyla gönüllü sponsor bulmak istiyoruz. Ağaoğlu ile de sözleşmemiz bittiği için yeni sponsorlara ihtiyacımız var. Eğer bulamazsak sponsorsuz kalacağız.

LİGDE 12 KADIN TAKIMI VAR

Kadınlar 1. Ligi'nde 12 takım mücadele ediyor. Gençler ve yıldızlarla birlikte yeşil sahada top koşturan kadın takımı sayısı 60'a çıkıyor. Bu arada iddaa RakipBul Ligi'nde ise iki ayrı kız takımı var. Bunların isimleri ise Hera ve Futbolun Melekleri.

Kızlar meğer 'ciddi ciddi' oynuyorlarmış

Geçtiğimiz hafta takımın Slovenya'ya gittiğini hatırlatan Sadık Kayhan, 'Slovenya, Litvanya ve İsviçre ile mücadele ettik. Galibiyetle başladık ama gruptan çıkamadık. Çıksaydık Avrupa liginde oynayacaktık' dedi. Kadın futbol liginin bilinmemesi nedeniyle seyircisinin olmadığını belirten Kayhan, 'Maçlara davet ettiklerimiz, özellikle de erkekler çok şaşırıyor. Kızların nasıl oynadığını, onların futbol tekniğini görünce, 'Meğer bunlar ciddi ciddi oynuyorlarmış' diyorlar' dedi.

Aylin Löle/Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...