maritbet girişmaritbet
Altın Emlak sektörün okulu oldu, kursiyer yetiştiriyor!

Altın Emlak sektörün okulu oldu, kursiyer yetiştiriyor!

Türkiye’nin ilk yerli emlak danışmanlığı zinciri olan Altın Emlak 12 yıldan bu yana okul gibi emlak danışmanı yetiştiriyor.

Bu alandaki herkesin yürürlükteki emlakçılık tebliğine göre bağlı bulunduğu odadan veya Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkili kıldığı kurumlardan sertifika alması gerekiyor. Altın Emlak, 2003 yılından beri aksamadan bu eğitimleri düzenliyor. 

Emlak danışmanı sertifikası vermeye yetkili ilk kurum olan Altın Emlak'a 2 ay kadar önce Era Gayrimenkul'de katıldı. İlk kursiyerlerini mezun eden Era Gayrimenkul de bu alanda hizmet vermeye devam edecek. 

3 bin 600 emlak danışmanı yetiştirdi

Kurulduğu 1998 yılından 5 sene sonra gayrimenkul satış ve pazarlama eğitimleri vermeye başlayan Altın Emlak, bu güne kadar 3 bin 600 kursiyer yetiştirdi. Kuruluş gayelerinin emlak danışmanı yetiştirmek olduğunu kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “Gayrimenkul pazarlanmasında eğitim şart. Beş haftalık kurs süresince 120 saat ders veriliyor. Bu eğitimlerin sınavını Milli eğitim Bakanlığı'nın müfettişleri yapıyor. Belge almaya hak kazananlar emlak ofisi açabiliyor” diye konuştu. 

Önce sistem kuruldu

Eğitimlerin revizesi ve sistemin kurulabilmesi için 3 buçuk ay çalıştıklarını dile getiren Erilkun, “Kurslar sistematik olarak devamlı surette yapılıyor ve herkes katılabiliyor. Altın Emlak'in bayisi olması gerekmiyor. Katılım ücreti 550 lira. Hafta içi veya hafta sonu dersleri tercih ediliyor. Eğitimden sonra sahaya çıkılaraktatbikat yapılıyor. Hatta danışmanlık yaparken kendini yetersiz hissedenler de kurslara katılabiliyor. Kursların başlangıcı ile sonu arasında yaşadıkları değişimi dile getiriyorlar” diyor.

İhtiyaç duyulacak tüm konular mevcut

Ders konuları hakkında bilgi aktaran Erilkun, “İnsanların belki de tek birikimleri olan gayrimenkulün pazarlanması veya alımında tarafların danışmana güven duyması çok önem taşıyor. ‘Malını neden ben pazarlamalıyım, benim farkı ne?' sorusunun cevapları ile eğitime başlıyoruz. İletişim kurmayı çok önemsiyoruz ve derslerini Hayati Odabaşı veriyor. Peşinden hemen hukuk geliyor. İmar mevzuatı, tanımlamalar… en derin noktasında kadar eğitimleri veriliyor. Sonu yok ama iyi bir hukuk dersi oluyor” diye konuşuyor.

Arazide yetişiyorlar

Bununla yetinmediklerini kaydeden Erilkun , “Tapu okuma sanatı dersi var. Emlak pazarlama, profesyonel ofis yönetimi, ofis yeri seçimi, istihdam, pazarlanacak gayrimenkullerin bulunması...”gibi alanlarda kursiyerleri eğitime tabi tutuyoruz” diyor.

Derslerden sonra kursiyerlerin pazarlık görüşmelerine katıldığınıbelirten Erilkun, “Kursiyerlerin tam anlamı ile emlak danışmanı olmasına ve her alanda hizmet sunabilmesine dikkat ediyoruz. Servis verip arsa ölçüyoruz. Sadece konut satışı değil, otel, fabrika, arsa, arazi ve farklı gayrimenkulleri pazarlayabilme yetkinliğine kavuşmalarını istiyoruz” diyerek sözlerini noktalıyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında
  • 22.07.2024 11:21

Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücü 13 bin megavat sınırında

Türkiye’nin 110 bin megavata ulaşan elektrik kurulu gücünün yaklaşık 13 bin mega ...

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı
  • 17.07.2024 11:06

Haziranda 79 bin 313 konut satıldı

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları haziranda geçen yılın aynı ayına göre ...

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı
  • 09.07.2024 15:58

Dünya nüfusu 8 milyarı aştı

Dünya Nüfus Günü'nde toplam dünya nüfusu 8.04 milyar olarak açıklanırken Türkiye ...

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı
  • 09.07.2024 09:05

Türksat 6A'nın uzay yolculuğu başladı

Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, ...

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi
  • 04.07.2024 09:59

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu, İstanbul'da gerçekleştirildi

Türkiye-Suudi Arabistan İnşaat Forumu'nda iki ülke arasında inşaat alanında yapı ...

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"
  • 03.07.2024 16:22

Bakan Uraloğlu: "Uçuş ağımız 131 ülkede 346 noktaya ulaştı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Dış hatlarda 50 ülkede 60 nokt ...