Asansör İstanbul Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı!
European Lift Association ELA (Avrupa Asansör Derneği) Başkanı Philippe Lamalle; “Türk asansör sektörü, kendisiyle gurur duymalı. Avrupa’yı kıskandıran bir büyüme başarısı yakaladılar.”
Uluslararası asansör sektörünü 2 yılda bir İstanbul'da buluşturan ve kendi alanında dünya lideri olan Asansör İstanbul fuarı 13. kez kapılarını açtı. Açılış seremonisinde söz alan İFO Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Durak, Asansör İstanbul'un istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü dile getirerek, sektörün fuara olan ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti. Firmaların düzenli katılımlarının buna işaret ettiğini belirten Durak, bu yıl 28 bin m2 alanda yurt içi ve yurt dışından 390 firmaya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
AYSAD Başkanı Sefa Targıt ise yaptığı konuşmada, 2012 yılından bu tarafa hiç olmadığı kadar etkin gerçekleştirilen güvenlik muayenelerine değindi. “Fransa, asansör kazalarının önüne geçmek için 8 milyar Euro'luk bir yatırım gerçekleştirdi. Sonrasında SNEL'e (Asansörlerde periyodik kontrol ve mevcut asansörlerin iyileştirilmesi) göre yapılan kontrol ve denetimlerde kırmızı etiketli yani uygunsuz asansör sayısı binde 2'lere düştü. Ülkemizde yaklaşık 300 bin adet çalışır durumdaki asansörün muayeneden geçirilmesi ve bunların %90'nının modernizasyonu gerekiyor. Şimdiye kadar yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılan denetimler gösterdi ki kırmızı etiket alan asansör sayısı Fransa ile kıyaslanamayacak kadar yüksek. Ya asansörlerde ya da muayene kriterlerimizde bir yanlışlık var. Bunu en kısa zamanda çözmemiz gerekiyor” dedi.
Asansör İstanbul'un açılışında söz alan European Lift Association ELA (Avrupa Asansör Derneği) Başkanı Philippe Lamalle, son dönemde önemli bir büyüme göstererek, Avrupa dahil bölgesinin endüstriyel dağıtım ve komponent üretim merkezi haline gelen Türk Asansör sektörünün kendisiyle gurur duyması gerektiğini söyledi. Ekonomik anlamda zor bir süreçten geçen Avrupa'da, inşaat sektörünün sekteye uğradığını belirten Lamalle, Türkiye'nin büyüme hızı bizi kıskandırıyor. Türk ekonomisi, Avrupa'nın içinde bulunduğu durumdan çıkmasında lokomotif olacaktır” dedi. Lamalle Avrupa'da 5 milyon asansörün emniyet standartlarının yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.
İFO Fuarcılık tarafından AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) desteğiyle 4 - 7 Nisan 2013 tarihlerinde 6 salonda birden gerçekleştirilen Asansör İstanbul'da bu yıl 37 ülkeden 390 firma ürün ve hizmetlerini sergiliyor. Ulusal ve Uluslararası asansör sektörünü 2 yılda bir İstanbul'da buluşturan fuar, 7 Nisan Pazar gününe kadar ziyaret edilebiliyor.
Kendini koruyan asansörler, ilk kez fuarda görücüye çıkıyor…
Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı'nın bir yan etkinliği olarak 2 yılda bir organize edilen ve bu seneki konusu “Anti-Vandal Asansörler” olan tasarım yarışmasında dünya genelinde son dönemde güncellik kazanan, ülkemizde de giderek yaygınlaşan kasıtlı kötü kullanıma yönelik teknolojik çözümler yarıştı. İFO Fuarcılık ve AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) tarafından ETMK desteği ile düzenlenen yarışmada dereceye giren projeler ilk kez fuarda sergileniyor.
Asansör İstanbul 2013'ü, yurt içi ve yurt dışından 27 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.
Özellikle son dönemdeki kentsel dönüşüm hamleleri ile birkite Türk inşaat sektöründe yaşanan hızlı büyüme, AB pazarındaki daralma, Türkiye'nin Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu arasında yer alan stratejik konumu ve bölge ülkeleri ile olan ticaret hacminin, Asansör İstanbul 2013'e ziyaretçi rekoru kırdırması bekleniyor. Açılıştan itibaren bunun sinyallerini veren fuara bu yıl yurt içi ve yurt dışından dört gün boyunca toplam 27 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Fuar kapsamında Asansör Sektörü'nün gündemini yakından ilgilendiren konularda konferans ve sunumlar gerçekleşiyor…
Artık geleneksel hale gelen ve Asansör İstanbul'u ticari bir fuarın yanı sıra aynı zamanda sektör zirvesi konumuna taşıyan konferans programları kapsamında, asansör alanında önemli kişi ve kuruluşlar sunumlar yapıyor. Bu yılki konferans programı 5 Nisan Cuma günü başlıyor. VDMA'dan Ebru Gemici “Asansör ve Yürüyen Merdivenlerde Endüstriyel İstatistikler”i paylaşırken, AYSAD İletişim Komitesi Başkanı Selçuk Dikmen'in moderatörlüğünde; Jean Luc Detavernier ve Luc Rivet “Avrupa'da SNEL Uygulamaları”nı değerlendirecek. 6 Nisan Cumartesi günü ise “Almanya'da EN 81 + A3 Uygulamaları” ile sektörün güncel konusu olan “Asansör Yıllık Kontrolleri” konuları tartışılacak. Ayrıca çeşitli katılımcı firmalar, fuar boyunca serbest sunumlar gerçekleştirecek. Sunum programı kapsamında DONYA-YE firmasından Amir Reza Hashemi İran Asansör Pazarını, SİMEKS yetkilisi Mr. Geert Maurissen EN81-28 ve EN81-70 standartları ile bu standartlara uyumlu acil durum telefonunu, BLAIN HYDARULICS'ten Kutay Ferhat Çelik Hidrolik asansörün gelişimini anlatacak. AS Hizmet firmasından Özcan Vural ve Gökçen Çalık “Asansör otomasyonu”na, TELEMEKANİK Asansör'den Tahir Bilgin ise “Ray Bağlama Sistemleri” hakkında seminerler gerçekleştirecek.
7 Nisan Pazar akşamına kadar açık kalacak Asansör İstanbul Fuarı'na ziyaretçi olarak katılmak isteyenler www.asansoristanbul.com adresini ziyaret edebilir.
Yorum Yaz