maritbet girişmaritbet
ATO'dan kimliklendirilmiş konut önerisi!

ATO'dan kimliklendirilmiş konut önerisi!

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye genelinde tüm konut ve işyerlerinin numaralandırılarak kimliklendirilmesini önerdi

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların kayıtlı bulunduğu ATO 37. Meslek Komitesi, ülkedeki tüm konut ve işyerlerinin kimliklendirilmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmesi yönünde karar aldı.

Bu kararı değerlendiren ATO Başkanı Salih Bezci, vatandaşa kimlik numarası verilmesiyle pek çok işlemde kolaylık sağlandığını, aynı şekilde şirketlerin de tescil işlemlerinde pratiklik ve şeffaflık olduğunu belirtti.

Vatandaşların konut alırken veya taşınırken, elektrik, su ve doğalgaz açtırma ve kapattırma işlemleri için çok zaman ve emek harcadığına işaret eden Bezci,  bu işlemlerin çileye dönüşebildiğine dikkati çekti. Bezci, kimliklendirilmiş konut sisteminde, işyerleri ile konut olarak kullanılan tüm binalara kimlik numarası niteliğinde numara verilebileceğini ve elektrik, su, doğalgaz, emlak ve çöp vergisi gibi işlemlerin tek numaradan yapılabileceğini ifade etti.

Türkiye'de hala kaçak elektrik ve su kullanımının olduğunu hatırlatan Bezci, şunları kaydetti:

"MERNİS ve MERSİS'te olduğu gibi tek numarayla konut ve işyeri alım satımı, elektrik, su ve doğalgaz aboneliği, çevre ve temizlik vergileri gibi tüm işlemlerde şeffaflık sağlanır. Tek numaralı konut ve işyeri, emek ve zamandan kazandıracağı gibi vergi ve hizmet bedeli kayıp ve kaçakları da önler. Tek numaralı sistemde, ev ve işyeri alan, taşıyan herkes abonelik işlemlerini online olarak başlatıp, tek merkezden kısa sürede tamamlayabilir."

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı 2024'te 29 milyar dolar oldu
  • 11.02.2025 14:34

İnşaat malzemesi sanayi ihracatı 2024'te 29 milyar dolar oldu

Türkiye İMSAD tarafından açıklanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi a ...

12 ayda inşaat malzemeleri ihracatı 28,91 milyar dolar oldu
  • 09.01.2025 14:40

12 ayda inşaat malzemeleri ihracatı 28,91 milyar dolar oldu

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ...

28 ova, "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi
  • 15.11.2024 11:06

28 ova, "büyük ova koruma alanı" olarak belirlendi

Ovaların korunması amacıyla 19 ildeki 28 ova "büyük ova koruma alanı" olarak ila ...

Bakan Ersoy:"Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon"
  • 31.10.2024 17:30

Bakan Ersoy:"Yıl sonu ziyaretçi hedefi 61 milyon"

Türkiye, 23.2 milyar dolar gelirle bir çeyrekte elde edilen en yüksek turizm gel ...

Build4U Fuarı 2025'te Antalya'da düzenlenecek
  • 31.10.2024 17:07

Build4U Fuarı 2025'te Antalya'da düzenlenecek

Bina, Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı, sektör paydaşlarını Antalya'da buluştu ...

Arama kurtarma tecrübeleri Moldova'ya aktarılıyor
  • 31.10.2024 15:52

Arama kurtarma tecrübeleri Moldova'ya aktarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Acil Durum ve Afet Müda ...

Öne Çıkanlar