maritbet girişmaritbet
Autodesk Revit inşaat profesyonellerinin en büyük yardımcısı olacak!

Autodesk Revit inşaat profesyonellerinin en büyük yardımcısı olacak!

Yapı Bilgisi Modelleme (Building Information Modeling-BIM) için özel olarak geliştirilmiş olan Autodesk® Revit® yazılımı tasarım ve inşaat profesyonellerine konsept aşamasından inşaat aşamasına kadar süren koordineli ve tutarlı bir model tabanlı çalışma imkanı sunuyor

Yapı Bilgisi Modelleme (Building Information Modeling-BIM) için özel olarak geliştirilmiş olan Autodesk® Revit® yazılımı tasarım ve inşaat profesyonellerine konsept aşamasından inşaat aşamasına kadar süren koordineli ve tutarlı bir model tabanlı çalışma imkanı sunuyor. Birden fazla kullanıcının aynı anda proje üzerinde çalışabilmesine olanak sağlayan Autodesk® Revit®, üç boyutlu tasarım sayesinde gerçeğe en yakın modelleme biçimini gerçekleştirebiliyor.

Autodesk® Revit®, mimari tasarım, mekanik, elektrik ve tesisat (MEP), yapı mühendisliği ve inşaata yönelik özellikler barındıran tek bir uygulama olma özelliğine sahip. Proje sürecini önemli ölçüde kolaylaştıran akıllı bir altyapı sunan Autodesk® Revit® MEP, iki boyutlu sistemde çok daha fazla kişinin yaptığı işi gerçeğe daha yakın olan üç boyutlu tasarım şeklinde sunabiliyor. Autodesk® Revit® yazılımı proje sırasında yapılan herhangi bir değişikliğin modelin tamamına otomatik olarak yansıtılması, birden fazla kullanıcının aynı anda aynı akıllı bina modeli üzerinde eş zamanlı çalışabilmesi gibi birçok önemli avantajı da bir arada sunuyor.

2011 yılı itibariyle iki boyutlu tasarım platformu AutoCAD'den üç boyutlu Autodesk® Revit® yazılımına geçiş yapan Deko Muhendislik'in geçiş süreçlerini Makine Mühendisi Evren Demirci, “Autodesk® Revit® MEP, Yapı Bilgi Modellemesi olarak bilinen sistemin bir parçası. Bu sistem, aynı bina üzerinde tüm disiplinlerin aynı anda çalışmasına izin veriyor. Örneğin plan üzerinde herhangi bir değişiklik yapıldığında bunu diğer disiplinlerde çalışan kişilerde görebiliyor, çakışma kontrolü son derece rahat gerçekleştirilebiliyor. En önemlisi, bina yapılmadan önce tüm hesaplamalar, basınç kayıpları, gerçeğe yakın bir şekilde modelleniyor.” şeklinde yorumluyor. Demirci yazılımın getirdiği diğer avantajları ise şöyle anlatıyor, “Autodesk® Revit® MEP, insan kaynağının verimli kullanımı açısından çok ciddi avantaj sağlıyor. Üç boyutlu tasarıma olanak veren Autodesk® Revit® MEP ile bir kişi, iki boyutlu sistemde çok daha fazla kişinin yaptığı işi gerçeğe daha yakın bir şekilde yapabiliyor. Başlangıçta zaman yatırımı yapmanız ve emek vermeniz gereken Autodesk® Revit® MEP, ilerleyen zamanda karşılığını çok daha fazlasıyla geri veriyor.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Autodesk Revit ile mimari tasarımda 3 boyutlu algı!
  • 12.07.2013 11:22

Autodesk Revit ile mimari tasarımda 3 boyutlu algı!

Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modeling - BIM) için özel olarak ge ...

Autodesk Revit inşaat profesyonellerinin en büyük yardımcısı olacak!
  • 25.06.2013 12:58

Autodesk Revit inşaat profesyonellerinin en büyük yardımcısı olacak!

Yapı Bilgisi Modelleme (Building Information Modeling-BIM) için özel olarak geli ...