Bakan Sarı'nın hedefi belli!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı "Güçlü Türkiye" hayaliyle yola çıktıklarını ve ülkeyi çağın ötesine taşımak istediklerini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Antalya'da düzenlenen "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Faaliyetlerinin Müzakeresi Çalıştayı"nın kapanış törenine katıldı.
Bakan Sarı, konuşmasında, "Güçlü Türkiye" hayaliyle yola çıktıklarını, 3 Kasım 2002'den beri eksilmeyen bir enerji ve heyecanla millete hizmet mücadelesini sürdürdüklerini belirtti.
Daha büyük hayallerle daha büyük projeleri başarmak için bir arada olduklarının altını çizen Bakan Sarı, "21. yüzyıl hızın, ilerlemenin ve değişimin çağıdır. Bugün dünya, Mevlana'nın, 'Şu akıp giden kum seline bak. Ne durması var ne de dinlenmesi. Bak birdenbire nasıl değişiyor dünya, nasıl atıyor bir başka dünyanın temelini' diyerek işaret ettiği hakikati yaşamaktadır. Bu hakikat, değişime ayak uyduramayan toplumların varlıklarını sürdüremediğine de işarettir" dedi.
e-Dönüşüm Türkiye Projesi hedefi gerçekleştirildi
Türkiye'yi çağın da ötesine taşımak istediklerini belirten Bakan Fatma Güldemet Sarı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ülkemiz, gerek iş dünyası gerekse kamu kurumlarıyla değişimi başarmıştır. 21. yüzyıla yakışır bir konuma ulaşmıştır. Bilim tarihinin en büyük temsilcilerini yetiştirmiş bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu nedenle ülke olarak, bilgi çağının teknolojik gelişmelerini milletimize sunmayı hedef koyduk ve başardık. Bilhassa son 13 yılda Türkiye, büyük bir sıçrama yaptı. e-Dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında kamu hizmetlerini elektronik ortamda sunma hedefini gerçekleştirdik. Bundan sonra da daha çok çalışmalı, ülkemizi ve kurumlarımızı çağın da ötesine taşımalıyız. Bilim de olduğu gibi yeryüzünün imar edilmesinde de söz sahibi olmuş bir milletiz. Dünya başkenti olan İstanbul'u, Bursa'yı, Ankara'yı bir armağan gibi hazırlamış, imar etmişiz. Biz şehirleri imar ederken, medeniyetin kalbi olduklarını, medeniyetin gücünü ve gelişmişliğini yansıtan bir ayna olduklarını bilerek yapmışız."
Şehirler kalkınır, güçlü olursa Türkiye'nin kalkınacağını vurgulayan Bakan Sarı, bakanlık olarak kentsel ve kırsal alanda güvenli modern yapılaşmayı sağlayan etkin bir kurum olma vizyonuna sahip olduklarını söyledi.
Hizmetlerini çok daha hızlı ve çözüm odaklı sunarak, Türkiye'nin kalkınmasına ve medeniyetin gelecek nesillere güçlü bir şekilde devredilmesine çalıştıklarının altını çizen Bakan Sarı, çevre ve şehircilik alanında geniş bir görev ve sorumluluk üstlenen bakanlığa yönelik büyük beklentilerin olduğunu dile getirdi.
Tüm dünyada kabul gören mülkiyet hakkının Türkiye'de de anayasayla sınırları çizilerek güvence altına alındığına değinen Bakan Fatma Güldemet Sarı, şunları kaydetti:
"Bu kutsal hakkın tescil ve muhafaza edilmesi görevi de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüze ve sizlere verilmiştir. Sizler, devletimizin teminatı altında yapmış olduğunuz bu görevle millet nezdinde de çok önemli bir yere sahipsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 1847 yılından bu yana gerek Osmanlı Devleti'nin son yüzyılında, gerekse Cumhuriyet tarihimiz boyunca devletimizin en temel kurumlarından birisi olmuştur. Bundan sonra da mülkiyet hakkı var oldukça işlevini sürdürecek, devletimize ve milletimize önemli hizmetler vermeye devam edecektir. Milletimizin sosyal hayatı için vazgeçilmez bir öneme sahip olan tapu ve kadastro faaliyetleri, ülkemizin ekonomik büyümesinde önemli bir aktör olarak varlığını güçlü bir şekilde sürdürecektir."
"26 ülkenin mülkiyet problemlerinin çözüm yeri Türkiye'dir"
Tapu ve kadastro bilgilerinin elektronik ortama aktarılması olan TAKBİS Projesi'nin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Sarı, "Bu projeyle devlet olmanın en temel unsurlarından birisi olan taşınmaz bilgileri ile vatandaşlık ve vergi sistemi buluşturulmaktadır. e-Devlet Türkiye Projesi'ne entegre olarak hayata geçirilen TAKBİS, devletimizin prestijini artırmıştır" diye konuştu.
Bakan Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sahip olduğu zengin arşiv mirası ve tarihe ışık tutacak bilgi ve belgelerleriyle de büyük bir önem taşıdığının altını çizerek, "Günümüzde Avrupa, Asya ve Afrika kıtasında yer alan 26 ülkenin taşınmaz kayıtları ülkemizdedir. Bunların yanı sıra bu ülkelerin siyasi, sosyal, iktisadi, hukuki ve askeri tarihini aydınlatacak bilgi ve belgeler arşivimizde korunmaktadır. 26 ülkenin mülkiyet problemlerinin çözüm yeri Türkiye'dir" dedi.
"Atık toplayıcılarımız ekonomiye katkı sağlayan görünmez askerlerimizdir"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, dün atık toplayıcılarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlediğini ve bu konuyu bir kez daha gündeme getirmek istediğini belirterek, şöyle konuştu:
"AK Parti olarak kurulduğumuzdan günden beri 78 milyon insanı kucaklayan bir anlayışla yola çıktık. O anlayışla yolan çıkan bir iktidarın bakanlığı olarak atık toplayıcılarımızı mağdur edecek herhangi bir çalışmanın veya yaptırımın içinde olmamız söz konusu değildir. Öncelikle alın teriyle, kar kış demeden, sıcak soğuk demen ekmek parası peşinde koşan atık toplayıcılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Atık toplayıcılarımız ekonomimize katkı sağlayan görünmez askerlerimizdir ve her zaman onların yanında durmak isteyen bir iktidarız. Bu yüzden onları mağdur edecek bir çalışmanın altına kesinlikle imza atmayız. Son günlerde gündeme gelen denetimler atık toplayıcılarımızı birebir sokakta tespit edip de ceza kesilen bir uygulama değildir. Tam tersi bunlar lisanslı veya lisanssız firmaların denetimleri sonucu ortaya çıkmış bir uygulamadır, bir yaptırımdır."
Bakan Sarı, her işletmenin, her fabrikanın zaman zaman denetlendiği gibi bakanlığın sorumluluğunda olduğu lisanslı firmaların da önceki yıllarda olduğu gibi 2015'te de denetlediğini kaydetti.
Konunun kamuoyuna farklı yansıtıldığını dile getiren Bakan Sarı, "Bu denetlenmeler bir haftadan beri çok farklı şekilde basına yansıtılmaktadır. Özellikle kamuoyunu yanlış bilgilendiren, yönlendiren sokaktaki atık toplayan vatandaşlarımızı suistimal eden, onları kullanan bir anlayış sergilenmektedir. Tabii ki sokakta atık toplayanların çalışma ortamları hem iş hem de sağlık anlamında yetersizdir, bunun farkında olan bir Türkiye var. Bu nedenle atık toplayanlara, bu kardeşlerimize atıklarını teslim ettikleri firmaların öncelikle sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Basit çözüm yollarından biri bu kişileri uygun kıyafet, eldiven, maske ve daha modernize edilmiş araç temini olabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.
Bakan Sarı Antalya Valiliği'ni ziyaret etti
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Antalya'da, Vali Muammer Türker'i makamında ziyaret etti.
Türker ile bir süre sohbet eden Bakan Sarı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Antalya'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ilgilendiren konular üzerinde sorunları varsa çözüm noktasında, ihtiyaçları varsa destek noktasında, yanında bulunacaklarını vurgulayan Bakan Sarı, kente ziyaretlerinin devam edeceğini bildirdi.
Bir gazetecinin terörden zarar gören bölgelerde yapılacak çalışmalara ilişkin sorusu üzerine Bakan Sarı, bakanlıklarının özellikle şehircilik kısmını ilgilendiren kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu kaydetti.
Kentsel dönüşüm projelerini Türkiye'nin her yerinde yaptıklarını anlatan Bakan Sarı, "Bildiğim kadarıyla Antalya'da da kentsel dönüşüm çalışmalarımız var. Bu noktada geçmiş dönemlerde de kentsel dönüşüm kapsamına girmiş Doğu ve Güneydoğu bölgemizde illerimiz vardı. O kentsel dönüşüm projelerimizi tekrar ele alıyoruz" diye konuştu.
Bakan Fatma Güldemet Sarı, şu bilgileri verdi:
"Konut ihtiyacımızı tespit edip, konut ihtiyacımızı rezerv alanlarında gidereceğiz, daha sonrasında o bölgede daha modern daha insanların yaşam kalitesine uygun standartlarına uygun binalar yapımı noktasında el birliğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ olarak çalışacağız. Tabii ki bu, bazı bölgelerde şehir dışında, bazı bölgelerde şehrin, ilçenin içindeki mahallelerde olabilir. Orada rezerv alan tespitlerine göre 'kentsel dönüşüm nerede yapılması gerekiyor ve yeni konut alanları nerede olması gerekiyor' onu arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaptıktan sonra tespit edecekler, biz de ona göre çalışma yapacağız."
Yorum Yaz