maritbet girişmaritbet
Basın Ekspres Yolu üst gelir grubuna hitap ediyor

Basın Ekspres Yolu üst gelir grubuna hitap ediyor

Büyük çaplı projelerin geliştirildiği Basın Ekspres Yolu, markalı konut projelerine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul'un en önemli iki ulaşım akısı olan E-5 ve TEM otoyollarını birleştiren bağlantı yolu olan Basın ekspres yolu, Atatürk havayolunu ve Mahmut Bey gişelerini birleştiren bir aks olup, İstanbul'un en önemli iki ulaşım güzergâhı olan E-5 Karayolu ve TEM otoyolunu birleştiren bir noktada yer alıyor.

Birleşim noktasında bulunması nedeni ile Basın Ekspres aksında 1-2 yıldır, konut anlamında ciddi bir gelişim yaşanıyor. Büyük çaplı projelerin geliştirildiği bölgede, projelere olan ilgi oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yoğunluğu gören diğer firmalar da bölgede benzer nitelikte projeler üretmek için hazırlanıyor.

Basın Expres Yolu ticaret ve ofis gelişiminin yoğunlukta olduğu bir bölge olarak öne çıkıyor. Son yıllarda özellikle markalı konut projeleri sayesinde konut anlamında da gelişmeye başlayan bölge, geçmişte bölge sakinlerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalırken, son dönemlerde özellikle çocuklu ailelerin yanı sıra çevredeki sanayi ve ticaret bölgelerinde yaşayan orta ve üst gelir grubundan kullanıcıların da odak noktası haline geliyor. 

Özellikle markalı konutlara olan ilginin gün geçtikçe arttığı bölgede, bunun yanında 2013 yılı itibariyle ikinci el konut satış fiyatlarına bakıldığında, birim satış fiyatlarının 2.000 – 3.000 lira aralığında olduğu gözlemleniyor.
Ofis anlamında beklenen ilgiyi gösteremeyen bölge, yaklaşık 3-5 adet büyük çaplı ofis projesine ev sahipliği yapıyor. 

Metrekaresi 4 bin lira
Ofis piyasası beklenen ilgiyi yakalamazken bölgedeki konut projelerinde metrekare satış fiyatları yaklaşık 3.500- 4.500 lira arasında değişiyor. Bölgede, metrekare birim fiyatları 5 bin lira ve üzerine çıkan projeler de görülüyor ama ortalama 4 bin lira civarında değişiyor.

Yeni projeler gelecek
Yaklaşık 5 yıl öncesine bakıldığında bölgede, ticari ve ofis gelişimi beklenirken,  ofis yatırımları açısından genellikle son tercih edilen bölgelerden olduğu için uzun süreli bir gelişim gösteremediği görülüyor. Günümüzde daha çok konut ve otel yatırımlarının yapıldığı bölgede, Basın Ekspres yolunun Atatürk Havalimanı'na yakın olması en büyük avantaj olarak dikkat çekiyor. Atatürk Havalimanı bölgeden taşınacak olsa da bölgenin yeni projelere ev sahipliği yapmaya devam edeceği öngörülüyor.

Tipi    M2

İkinci el konut    2.000 – 3.000 TL

Arsa    3.500- 4.500 TL

Hazırlayan: TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Basın Ekspres Yolu üst gelir grubuna hitap ediyor
  • 11.11.2013 11:16

Basın Ekspres Yolu üst gelir grubuna hitap ediyor

Büyük çaplı projelerin geliştirildiği Basın Ekspres Yolu, markalı konut projeler ...