Baybars Altuntaş REMAX Türkiye girişimcilerine yol haritası çizdi
RE/MAX Türkiye’nin kendi işini kurmayı hayal edenler için düzenlediği girişimcilik seminerleri devam ediyor
RE/MAX Türkiye'nin düzenlediği “Girişimci Ruhlar İçin” seminerine katılan Türkiye Franchising Derneği ve Deulcom International Kurucusu Baybars Altuntaş
gayrimenkul sektöründe adım adım başarıya yürümenin stratejisini girişimci adaylarına anlattı. Girişimcilik gurusu Baybars Altuntaş, girişkenlik ile girişimciliği birbirine karıştırmamak gerektiğine dikkat çekerek başarı için, üretilen iş fikrine inovasyon katmanın birinci koşul olduğunu anlattı.
RE/MAX Türkiye'nin kendi işini kurmayı hayal edenler için düzenlediği girişimcilik seminerleri devam ediyor. “Girişimci Ruhlar İçin” semineri gayrimenkul sektörüne adım atıp kendi işini kurarak franchise açmak veya gayrimenkul danışmanı olmak isteyenlere değerli bilgiler aktarılması amacıyla Sheraton Maslak Otel'de düzenlendi.
Seminere katılarak girişimcilere rehberlik edecek en kilit noktalara dair önemli bilgiler veren Altuntaş; “İş fikrinin kişinin aklına gelmesi girişkenlik, uygulamaya koymak için adım atmak ise girişimciliktir. Bu iki kavram hep karıştırılır. Gerçek girişimci ise uygulamaya koyduğu fikre inovasyon katabilendir. İnovasyondan sonra pazarlama-satış aşaması en değerli adımdır. Hatta bir nevi girişimcinin kader anıdır. Pazarlama dolayısıyla da satış olmazsa bu deneyimden çok şey öğrenmiş bir girişimci olarak kalırsınız. Ama satış olursa başarılı bir girişimci olursunuz. Tüm bu yolu başarı ile kat edebilmek için işin başında kendinize ne yapmalıyım sorusunu değil, ne yapmamalıyım sorusunu sormanız sizi doğru sonuca ulaştırır” dedi.
Gayrimenkul brokerlığı veya danışmanlığının hayatınızı yaşarken kazandıran bir sistem olduğuna da değinen Altuntaş, RE/MAX Türkiye gibi dünyanın en bilinir gayrimenkul aracı şirketiyle çalışmanın “markalaşma” sürecinde girişimcilerin önünü açacak bir faktör olduğuna da dikkat çekti. “Girişkenlik aşamasında fırsatları görmek ardından iş fikrini oluşturmak sonrasında iş planı oluşturmak ve son olarak da iş modeli geliştirmek gerekir. Girişimcilik ise girişkenliğin inovasyon ile harmanlanmış halidir. Bu aşamada göz önünde bulundurulması gerekenler ise; risk hesaplamak, ne kaybedeceğinize bakmak, ne kazanacağını ilk aşamada sorgulamak, herkese sorup son kararı veren olmak, B planı geliştirmek, doğru personeli seçmek ve kendinize güvenmektir.”
İtalyan bilim adamı ve yazar Umberto Eco'nun “İnsanlar kurumları ve enstitüleri kurarlar sonra da en fazla çalışanı kendileri olurlar” sözüne atıfta bulunarak iş sahibi kişinin kendisinin de takımın üyesi gibi çalışması gerektiğine değindi. “İşinizi kurup da belli bir yol aldıktan sonra liderlik yolunda dikkat etmeniz gereken en önemli şey çalışanlarınız dinlemeniz ve sabırlı olmanızdır. Çalışanlarınıza yaptıkları işin lideri olması için yol verin… Tüm bunlardan sonra işin en keyifli kısmına yani Melek Yatırımcılığa doğru hızla ilerleyebilirsiniz.”
Yorum Yaz